reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Pixelka, Twój suwaczek też mknie, że hoho. I jaki piękny brzuszek!!!

Alla, kurde masz rację, Ci lekarze w szkołach rodzenia to normalnie straszą, a wiadomo, że większość pierwszy raz rodzi. Nie chodzi o to, żeby opowiadać jak to jest różowo podczas porodu, ale wszystko można powiedzieć w różny sposób. Nasza położna prowadząca szkołę jest naprawdę fajowa, też niezadowolona była z tej pani dr, ale powiedziała, że niestety nie ma na to wpływu.

Ja już zraziki zrobiłam i zamroziłam, podsmażyłam też mięsko do bigosu, który dzisiaj się będzie robił (M jak przyjdzie to musi kapuchę pokroić i pewnie będzie bigos dalej robił). Teraz idę smażyć placki ziemniaczane, bo chodzą za mną od kilku dni. W sobotę zjadłam, ale nie swoje i nadal mi się chce. A poza tym to powykładałam rzeczy do szpitala, jeszcze parę muszę dokupić. Jak M wróci to mi torbę wyciągnie z szafy i będzie czekać na swój czas (torba oczywiście ;).

Karola - bram clo 2 cykle ale z odstępem. W pierwszym cyklu z clo miałam ciążę biochemiczną. Nie potrafiłam ustalić pierwszego dnia cyklu i miałam przerwę. wzięłam clo w następnym, zmieniłam lekarza i powiedział, ze jak sie nie uda to w następnym cyklu Lametta bo clo źle wpływa na endo.

Pixella - super nrzuszek:-)

Also - takie smakowitości robisz... powodzenia w kompletowaniu rzeczy do szpitala.

Cyniczna - ja od jakiegoś czasu uwielbiam rosół, a jak byłam dzieckiem do nie cierpiałam.

Aga IR - usiądź i odpocznij sobie - daj dziecku pospać w spokoju;-)

Dziewczyny mam może głupie ale dla mnie dość ważne pytanie. Wiele z was pisze że lekarz przypisuje Wam DUPHASTON. Po co jest ten lek? W jakich przypadkach się go stosuje? Lekarz sam go przypisuje czy trzeba by się upomnieć??

I jeszcze mam jedno pytanie..Czy po jednym poronieniu lekarze przypisują po zajściu w ciążę jakieś leki takie na podtrzymanie? Tak na wszelki wypadek?Np. Luteinę?

Wybaczcie te pytania ale wynikają z mojej niewiedzy na ten temat..

Ostatnia edycja:
Przyszła_mamusia - duphaston i luteinę powinno się przepisywać przy zbyt niskim poziomie progesteronu. Różnica - duphaston jest syntetyczny i nie wpływa na wynik badania progesteronu a luteina jest naturalna i wychodzi zawyżony wynik progesteronu. Obecnie lekarze przepisują duphaston czy luteine "jak leci" . AAA i jeszcze różnica w cenie - luetina parę zł a duphason ok 40.

reklama
Przyszła_mamusia - duphaston i luteinę powinno się przepisywać przy zbyt niskim poziomie progesteronu. Różnica - duphaston jest syntetyczny i nie wpływa na wynik badania progesteronu a luteina jest naturalna i wychodzi zawyżony wynik progesteronu. Obecnie lekarze przepisują duphaston czy luteine "jak leci" . AAA i jeszcze różnica w cenie - luetina parę zł a duphason ok 40.

"Jak leci"? to znaczy że jeśli zajdę w ciążę to tak czy siak przypisze mi ktoryś z tych lekow?

Do góry