reklama

ciaza w uk

reklama
cze dziewczyny,
ja tez po wizycie. Oczywiscie USG nie mialam, tylko polozna wysluchala bicia serduszka. Krotka rozmowa z hematologiem i ginekologiem, i do domu. Acha wyzebralam sprawdzenie szyjki :-) ale zrobia mi dopiero je w 23 tygodniu, bo wtedy robia usg zeby sprawdzic lozysko i dodatkowo za podpisaniem mojej zgody zrobia mi scan wewnatrzmaciczny :-D Ten kraj mnie coraz bardziej fascynuje hehe Lekarka mi tlumaczyla, ze nie powinno sie ''tam'' zagladac, bo szyjke mozna uszkodzic :crazy: A co do boli to maja prawo byc i tyle :)

mummy- ciesze sie, ze wszystko OK i gratuluje!

margot- tobie tez gratuluje. A wizyta blyskawiczna. Ale najwazniejsze ze wszystko jest tak, jak ma byc :-)

madlen- ja nic nie wiem o tescie z glukoza, mam nadzieje, ze oni wiedza co robia, albo czego nie robia :-D Ja tez nie pracuje, znaczy pracuje ale w domu, kiedy mam ochote (przerabiam meble) bardziej z pasji. /nie dziwie Ci sie, ze nie chcesz by dzieciaki same w domu siedzialy. Jak moj maly sie urodzi to chce z mim spedzic jak najwiecej czasu, czekalam na
niego 6 lat i teraz nikomu go tak szybko nie oddam hehe

madlen- ja mam trombofilie- za gesta krew. Biore kazdego dnia zastrzyk z heparyny i aspiryne :no: i musze byc pod kontrola, zebym krwotoku albo skrzepu nie dostala. Maly obled, ale dla dzidzi wszystko :-) no ja gina tez pierwszy raz podczas tej ciazy zobaczylam hehe i pewnie ostatni :rofl2: (oby mi nie byl potrzebny przy porodzie !) :tak:

ja gina tu nie widzialam, ani przy pierwszej ciazy ani teraz, wcale...
madlen79 - nie mialam tego badania przy pierwszej ciazy, ani tym razem nikt mi nic nie wspominal. Wlasnie tez sie zastanawialam skad Bulkasia to ma. Bulkasia to polozna ci zaproponowala??

Mummy2 – nie bardzo Cie zrozumiałam z ta rama, tzn. wzięliście tylko ta podstawe od wozka i zamiast brac fotelik, gondole i spacerowke wzięliście tylko fotelik..wybacz nie zrozumiałam..mi chodzi wlasnie o podroz glownie czy jak będzie dziecko caly czas w foteliku samochodowym to czy się nie umeczy, czy nie lepiej wziasc to i to dla jego wygody? Bo jeśli bralas sam fotelik i bylas zadowolona to może zrezygnowałabym z kupa gondoli….
To mala cwaniara z tej Twojej córci hihihi, najwazniesze ze wszystko w porządku i dzidzia dobrze się rozwija. :-)
Duzo osob twierdzi, ze na pierwsze miesiące zycia gondola jest najlepsza a Wy co o tym myslicie pytam jako totalnie niedoswiadczona mamuska:sorry2:

Margot1 – hahaha co za olbrzymia stopka , mam nadzieje, ze ja w poniedziałek wroce bardziej zadowolona z badan.

Madlen – na temat takiego test nic mi nie wiadomo, ponoc jeśli mialas podwzyszony cukier czy w twojej rodzinie wystepowali cukrzycy taki test będzie wykonany- moja siostra cioteczna tez jest tutaj w ciazy i jej powiedzieli, ze będzie miala ten test a ja nie mialam cukrzykow w najbliższej rodzinie wiec nic mi nawet nie wspomnieli o takim tescie no ale czas pokaze..
Muffy – jak to się stalo, ze udalo Ci się wyżebrać badanie szyjki??? Ginekolog, hematolog kurde czy my jestesmy w tym samym kraju ja tylko polozna widze na oczy..:-( Super, ze moglas dzis uslyszec bicie serduszka swojej dzidzi:-)

reklama
Łozeczko no to norma,tylko z wozkiem to wiesz jak teraz jest spacerowki rozkladane na plask, zim u nas jako tako nie ma i caly czas myslalam o kupnie tej gondoli ale spotkalam sie tez z opiniami ze bez gondoli mozna sie spokojnie obejsc i chcialam poznac wasze zdanie w tej kwestii:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry