ja tez mialam spadek zelaza, badanie w 28tc, czyli 2 tyg temu, zadzwonil do mnie pan z przychodni z wiadomosci ze moje wyniki krwi sa abnormal, wiec sie pytam ci jest zle, a on na to ze nie wie dokladnie, ze to moze byc cos zwiazane z ciaza i ze jak chce to moze mnie umowic na konsultacje telefoniczne z lekarzem tydzien pozniej. Na to ja ze chce juz, od razu a nie po tygodniu z kims rozmawiac, to laskawie mnie zabookowal i po godzinie oddzwonil lekarz. Okazalo sie ze zelazo mi spadlo, co jest normlane w ciazy, ale jestem tuz pod granica wiec on nie polecalby tabletek zelazo bo powoduja zaparcia i ciemne stolce. Polozna tez stwierdzila ze nie ma potrzeby tabletek tylko zebym diete sobie poprawila. Na szczescie mam zelazo dla kobiet w ciazy z Pl, wiec je sobie biore.
Z wyprzedazy w next nie korzystalam, chociaz zazwyczaj to sie na cos skusze, ale stwierdzilam tym razem ze zsotalo juz tylko niewiele ponad 2 mies, za 3 tygodnie juz mam wolne z pracy wiec nie bede nic kupowac. Nastepnym razem jak juz wroce do mojej figury to tak. Teraz powoli rozgladam sie za bluzkami do karmienia, czyli dekoldy, guziczki itp., ale nie myslalam o primark, matalan albo asda, bo z doswiadczenia wiem ze pozniej mi sie takie nie przydaly. po pierwszej ciazy, jak przestalam karmic to biust spadl mi 2 rozmiary! az wstyd bylo zalozyc dekold hehe nie wiem czego sie spodziewac tym razem....
Margot fajnie ze lecisz do Pl, ja napewno poszlabym do normalnego gina, jakbym w Pl byla, tak dla spokoju sumienia

Ja juz mam troche dosc tej ciazy, juz chcialabym zeby byla druga polowa listopada....ta ciaza daje mi troche w d....w przeciwienstwie do pierwszej. Teraz jestem ciagle zmeczona i senna, mam zatkany noc juz od paru miesiecy i ciezko mi sie oddycha, dusznosci mnie lapia, a bolach plecow nawet nie wpsomne, do tego skurcze B-H sa bardziej bolesne, burza hormonow, nerwy, no i to uczucie bycia jak slonica, z kanapy sie podniesc nie moge, a tu jeszcze 3-latka do opieki i zabawy. Brakuje mi mojego ciala i takiej zwinnosci ruchow. Jeszcze jakies 10 tygodni.....