reklama

ciaza w uk

Ja też nie dostałam żelaza więc chyba nie wszędzie dają:-) Dzisiaj miałam test na glukozę i w moim szpitalu roztwór był zjebisty w smaku, jak lemoniada więc bez problemu poszło. Wyniki będę miałla 2/10 razem z wizytą u położnej i pobraniem krwi.
Dzisiaj w Primarku kupiłam sobie właśnie kuszulę z rozpinanym środkiem i piżamę w stulu męskim:-)

reklama
Bulkasia,no u nas w szpitalu dostaje kazda ciezarna i po 18tc musi brac..,ale co szpital to inaczej
fajnie,ze juz jestes po badaniu ;-)
a tobie brali krew przed badaniem ??

Mummy2 - normalnie zwariowac mozna - u mnie tez z zelazem na pograniczu bo norma jest powyzej 11 a ja mam 10.4 wiec lagodna anemia ale moj cudowny GP przepisal mi zelazo 3 razy dziennie. oczywiscie mowil o skutkach ubocznych i na koniec powiedzial ze jesli stwierdze ze za duzo tego zelaza to zebym sobie dawke zredukowala! a po czym ja mam to stwierdzic - skad bede wiedziec czy mi rosnie?? czy moze chodzilo mu o to ze jak do kibelka nie pojde przez 2 tyg?? bez sensu takie gadanie. nasiedzialam sie w przychodni jak kretynka- przez opoznienia spoznilam sie do pracy a jak wieczorem wrocilam do domu to czekal na mnie list w ktorym byla recepta na zelazo- a ja specjalnie rano poszlam do GP rano po nia bo tak bylo napisane ze mam zrobic w liscie ktory dostalam w piatek.. bez sensu to wszystko. w sobote ide do gina w polsce i pewnie kupie sobie jakies zelazo w polsce bo to co dostalam to wyglada mi na jakies tanie nawet nazwy nie ma..

Mummy2 - Ja bylam w nexcie po ciuszki dla malej a nie dla siebie i rzeczy do wystroju pokoiku. Ja tez juz nie kupuje ciazowych bo mysle ze mi wystarczy to co mam a pewnie nawet mam za duzo bo mi jescze kolezanka pozyczyla 2 pary jeansow :) Ale tak jak Ty musze zaczac szukac topow do karmienia bo takich nie mam wcale. Dzis w Debenhams kupilam staniki do karmienia bo megaprzecena ale nie jesytem pewna do rozmiaru.. bo niby jeszcze jest w nich miejsce ale nie mam pojecia jak moj biust bedzie wygladac po porodzie... jak to jest? jest bardzo duza roznica miedzy teraz a po porodzie ? (sorry jesli to pytanie jest glupie ale naprawde nie wiem..)

Mummy2 - ja tez mam dosc a przeciez nie mam dziecka w domu.. wiec podziwiam Cie. mnie tez zatkany nos dobija i chyba juz tak bede miec do konca ciazy bo alergii we wrzesniu to ja nigdy wczesniej nie mialam (: poza tym tez mi jest ciezko, jak sprzatam to mecze sie szybko, w ogole jestem ociezala.. tez chcialabym zeby byl juz listopad :)

W ogole to mam dylemat bo nie wiem czy chce zeby moja mama przyjechala z polski bo jesli porod sie opozni to ona niedlugo tu pobedzie i bedzie czas zeby na swieta do polski wracac ( a wiadomo jakie sa ceny biletow tuz przed swietami,..). poza tym ja caly czas mam nadzieje ze pojade z dzidziusiem do PL pod koniec grudnia/poczatek stycznia). ale moja mama chce przyjechac i nie wiem co mam zrobic..

Joanna_Z - jak widzisz u mnie tez czeski film :)

Madlen79 - wyglada na to ze u Was jest o wiele lepiej- u nas 2 usg i 2 badania krwi przez cala ciaze + spozniony refleks za kazdym razem jak jest jakis problem...

Dzis sie martwie, bo w nocy dziecko wlasciwie wcale sie nie ruszalo gdzie zawsze kiedy sie przekrecalam to dostawalam kopniaki. Teraz tez nic, chyba zadzwonie do szpitala. Zobaczymy co mi powiedza.
Margot u mnie zalecaja Sepatone zelazo bez skutkow ubocznych

Hej dziewczynki

Nie wiem czy mnie pamietacie, ale bylam tu na samym poczatku, u mnie ok, byly male problemy ale juz poszly w niepamiec , teraz jestem w 31 tygodniu ciazy, I mam pytanie do was bo jakos nie moge znalezc info w necie, wczoraj bylam na spotkaniu z polozna i wierzyla mi brzuszek norma ok 30 cm, a ja mialam tylko 28, czyli poniezej nawet tej dolnej kreski, i juz zaczelam sie martwic ze dzidzius nie rozwija sie tak jak powinien. Przytylam 8 kg od poczatku ciazy, waga wyjsciowa 64 wzrost 170. W pasie na wysokosci pepka 99 cm. Czy ktoras z was miala juz mierzone wysokosci dna macicy, jak tak to jakie mailyscie wymiary w 31 tygodniu, bede wdzieczna za odpwoeidz.

Joanna_Z - dzwon do szpitala bo i tak uslyszysz ze jesli przez nastepne 2 godz nie bedzie ruchow to masz jeszcze raz zadzwonic - prawdopodobnie tak powiedza. ja tez nieraz mam dlugie przezrwy bez ruchow i panikuje ale raczej bo jedzeniu i piciu znowu zaczyna sie ruszac...
Na pewno wszystko bedzie dobrze ale jesli ciagle nie masz ruchow to dzwon do szpitala. Myslami jestem z Toba :) daj znac jak mozesz pozniej :)

Motylek80 - ja tez ostatnio mialam o 1cm mniej niz powinnam i powiedziano mi ze jest tolerancja 2cm. w ogole dziwne to mierzenie brzucha tutaj..

reklama
Margot wszystko zalezy od szpitala,u nas w miescie ,ale w innym szpitalu juz tak dobrze nie ma ..
a ja mialam to szczescie,ze trafilam na dobry szpital i dobra opieke ;-)
Motylek niestety nie pomoge :sorry:
ale mysle,ze tak mala roznica to nie masz sie co martwic ;-)
Asia czasami dzieci sa spokojniejsze..,ale jesli sie martwisz to nie czekaj tylko dzwon albo jedz do szpitala.3mam kciuki i daj znac,co i jak.:tak:
a mnie od jutra czeka pakowanie ...w przyszlym tyg.zmieniamy mieszkanie..jeszcze nei wiem w jaki dzien,M ma od jutra wolne i jedzie do naszej nowej agencji i bedzie wsio wiadomo...
jak sobie pomysle o tym pakwoaniu,a pozniej rozpakowaniu,to jestem chora :wściekła/y:nie lubie przeprowadzek...,ale jak mus to mus :tak:
a jak juz sie ogarne na nowym mieszkanku to zaczynam kompletowac wyprawke dla naszej Pysi ,bo jeszcze jestesmy daleko w polu..
pozdrawiam cieplutko :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry