reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciązowe Kłopociki

ja powroce na chwile do tematu skurczy. bo przez cala ciaze mialam z tym spokoj, nic sie nie dzialo, teraz tak nagle sie zaczelo wiec mnie to zaniepokoilo. ale dowiem sie wszystkiego na wizycie ;-)

a co do siary to tez mi sie pojawia ale raczej w sladowej ilosci, nie zeby mnie zalewalo ;-) choc akurat sie z tego ciesze :tak:

reklama
MAGDALENKO - ja mysle ze po prostu zaczely sie te skurcze przepowiadajace u Ciebie...Mam nadzieje ze wszystko ok i gin Cie uspokoi :tak:

A ja musze Wam powiedziec, ze calkiem zgłupiałam :confused:
Przez caly czas mialam te problemy z oddychaniem.....A wczoraj przez caly dzien...i przez cala noc cisza :shocked2: zadnych dusznosci, zadnego ucisku w klatce piersiowej.....Ale to przeciez za wczesnie zeby brzucho opadło :dry:

widzisz anetko, nieuchronnie zblizamy sie do konca ciazy ;-) tobie sie brzus powoli obniza, ja mam pzrepowiadajace eh! a myslalam ze na te skurcze jeszcze bedzie za wczesnie a tu jak sobie policze to zostalo 1,5mies. :szok:

magdalenaB ja pierwsze skurcze dostałam ponad 2tygodnie temu, no ale przez to teraz tylko lezec mi zostalo.
Meczy mnie okropny katar ostatnio :-( Czym najlepiej go zwalczyc ?

w ciazy to najlepiej miejscowe leki- czyli zostaja krople do nosa albo plukanie sola fizjologiczna. wiem ze mozna tez brac rutinoscorbin ale srednio chyba dziala jak juz sie choruje :sorry2: a z kolei zapobiegawczo tez nei mozna brac lekow bo po co dzidzi szkodzic :baffled: a podobno ciaza to taki stan ze nie trzeba go jak chorobe traktowac ;-)

Martynaag - Jak to się mówi... leczony katar trwa tydzień, a nie leczony 7 dni ;-) może ulgę przyniesie nawilżanie śluzówki roztworem wody morskiej, można takie specyfiki dostać w aptekach. A w kwestii leżenia plackiem to mam doświadczenie leżę tak od 26 czerwca ;) tylko czasem pozwalam sobie na podskoczenie do sklepu samochodem (np po wózek :-)), ale to dosłownie 10 kroków z samochodu, zakup i z powrotem ;) i w ciągu tych 3 miesięcy miałam może 4 takie wyjścia. Ciężko się tak leży, ale wiem, że dasz rade :)

Martynag, duzo cierpliwosci Ci zycze i szybkiego zwalczenia katatrzyna.

Mi rowniez skurcze nie sa obce juz od ponad miesiaca. Przy czym za kazdym razem jak mowie o nich lekarzowi to On notorycznie powtarza ze tak ma byc, macica praktykuje przed finalem. Tak dlugo jak nie sa regularne, to znaczy, nie wystepuja w jednakowych odstepach czasu mam sie nie przejmowac i zadnego leku mi nie przepisal. A czasem naprawde sa dlugie i mocne tz. bolesne, brzuchal twardy jak skala.
Dusznosci z powodu wysoko ulozonego brzusia tym razem mnie ominely. Wogole caly czas mam bardzo nisko ulozony brzuch, jak siedze to mam go praktycznie na kolanach:-D. I tez jak zapytalam lekarza czy to jest normalne, powiedzial ze tak, szczegolnie w drugiej ciazy. A jest tak dziwnie obciagniety w dol, bez pasa podtrzymujacego ten moj ciezarek nie moglabym normalnie funkcjonowac i tez pewno musialabym lezec. Dobrze ze sa takie wynalazki:tak:.

Anetko ja tez juz moge troszke odetchnac chociaz zoladek mam nadal przygniatany,
Martynko ja na katar polecam euforbium (homeopatyczny roztwor soli) witamina c a w domku po pare kropelek olbas oli takie cos do inhalacji ale nie wdychac bezposrednio tylko odswiezyc powietrze latwiej sie oddycha zwlaszca w nocy ja polecam ... i zacznij spryskiwac sobie gardlo tamtum verde czy czyms takim np. tymsal czy halset zeby ci nie zeszlo nizej ...zdrowka a jeszce moja droga prezyda ci sie przy dzieciaczku masc majerankowa do smarowania pod noskiem.... dla maluszkow idealna i dla obtartych noskow strszakow tez.... zdrowka Martynko:sorry2:

reklama
Do góry