reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

postanowiłam napisać tu... jestem tydzien po terminie.. i nic na to nie działają... boje się o dziecko. 07.05 miałam miec masaż szyjki macicy... poszłam na wizyte stwierdziła ze "z dzieckiem jest wszytko ok i nie ma sensu pośpieszać dziecka" i przełożyli mi masaż na 11.05 .... jeśli masaż nie zadziała dopiero 17.05 (pierwszy dzien 43 tyg) na wywoływanie porodu.... masakra strasznie sie boje aż tak odległej daty. Kłóciłam się z nią że chcie CC a ona ze nie ma takiej możliwości bo już jedno dziecko (4kg w 39tyg) urodziłam naturalnie to i teraz dam rade. Jak wyglada tu takie wywoływanie porodu. Dodam ze próbowałam juz wszystkiego by mała się wykluła i nic a nic nie działa :(

reklama
ale mozez nie zgodzic sie na masaz szyjki nie moga ci tego kazac robic to po pierwsze a po drugie tutaj jet cesarka na zadanie wiec musza ci zrobic jak chcesz.LUB PO PROSTU ZADZWON DO SZPITALA CZY JEDZ I POWIEDZ ZE nie czujesz ruchow itd i zeby cie pod obserwacje wzieli,

Kochane babeczki!
Nie odważyłam się wcześniej pisać, bo wyjazd był tylko w planach. Od dziś jestem mieszkanką Perth w Szkocji:tak:
Głupio mi, że tak zaczynam naszą znajomość, ale mam okropny problem. Może któraś z Was ma jakiś pomysł- podpowiedź jak najtaniej najszybciej mogę to załatwić.
Moje psy- dwa małe chihuahua- wysłałam transportem lądowym z identycznymi papierami. Na promie do Dover przepuścili oba przez dwie bramki a na trzeciej babka celniczka/strażniczka za nic nie chciała jednego z nich przepuścić. Pies został w Dunkierce u weterynarza, który twierdzi, że papiery są w porządku- MASAKRA. Mąż chce jechać jak najszybciej po malucha. Szukamy najtańszej opcji.
POMOCY!!! Każda podpowiedź na wagę złota.
Pierwszy dzień na "nowej ziemi" i taki klops.
Buziaki

Hej ho..

aleksiel jak wyprawa do PL. wszystko opisuj po powrocie.

agata ja zazwyczaj ( od kiedy siegne pamiecia) smarowałam sie oliwką bambino. ale jakos trzeba sie zabezpieczyc przed rozstepami..
Żabulka podpowiedziała mi Palemrs
0010181040313_21000_IDShot_2.jpeg czy zadziała nie mam pojecia.
Ale sie zmaruje:p
Fajnie ze podobaja ci sie zajecia z logopeda.

Eklerka proponuje oszustwo małe... mów ze nie czujesz juz dziecka wogole. niech badaja co chwile... a co do masazu... meza za łep... i do roboty... potem schody i wszystko okna myj nawet u sasiadów.. w bólach ale dasz rade.

Mnie tak w polsce odsyłali... na 4 pietro biegałam z 10 razy... umyłam u siebie i u sasiadek okna. I wieczorem na porodówke pojechalam... i juz mi wtedy nikt nie powiedział ze nic sie nie rusza...
nie bierz tylko nospy ... trzeba sie rozbujac.

Verita racja... zgłosić sie ze nie czuje sie ruchow...

Huraa nie mam psów i nie bede miała... nie pomoge bo nie mam zdania ani wiedzy na ten temat.

A co u nas... Ja dalej sie przytulam do kibelka... nieustannie.
Dostałam odpowiednik aviomarinu polskiego... masakra jakas.

Nie biore bo wole wymiotowac niz wcinac cos co moze dziecinie zaszkodzic.
Poleguje ciagle nieustannie na kanapie... juz do niej wrecz przyrosłam...

W poniedzialek wizyta u poloznej...
znowu bedzie gadac cos... i krew i inne..

Miłego wieczoru...

Załączniki

• 0010181040313_21000_IDShot_2.jpeg
    0010181040313_21000_IDShot_2.jpeg
    5,1 KB · Wyświetleń: 97
witam was wszystkie :) Staram sie wlasnie o Maternity Allowance. I mam pytanie czy jak sie podaje wszystkich pracodawcow to trzeba podac faktyczna date kiedy sie podjelo prace i ja zakonczylo?? jesli nie jestem pewna do dat to mozna mniej wiecej wpisac? Czy pracodawcow sie wpisuje tylko w tym testowym okresie?(test period) czy ogolnie w danym roku podatkowym? z gory dzieekuje za odpowiedz, wszedzie szukam o tym informacji ale nie moge znalezc

evi... podobno połozna powinna pomóc ci wypełnić dokumenty.
Ja nie pomoge. Nie wypełniałam nigdy. Mozesz rownież udać się do citizenu w twoim miescie tam tez pomagają.

Cześć pannice....

Chyba wątek umrze smiercią naturalną:p
U mnie kanapowo... grunt ze nie pada bo sama bym sie popłakała z rozpaczy.

eklerkaa gratulacje córeczki!
evi88 troche się pozmieniało od tego czasu jak ja byłam ostatnio w robocie ;-) ale mi się wydaje że jeśli nie pamiętasz dokładnych dat (nie masz umowy? pejslipów żeby sprawdzić? ) to wpisz date około, tak żeby Tobie było wygodnie.

landrynka u nas tez pogoda straszna, musze wymyślać cuda wianki żeby moją Amandę zająć czymś w domu, pozatym ostatnio zasmarkana troche była.

U nas w miare ok, jesteśmy po scanie nie do końca pozytywnym, ale wiemy że to chłopczyk ;-)

reklama
ta wspomniana wcześniej przezierność karkowa wyszła niepoprawnie co może oznaczać ewentualny zespoł wodna albo ukrytą wade serca. Zespół downa juz wykluczyli a na serce będziemy mieć dodatkowy scan. Pozatym wypatrzyli włókniaka w środku w macicy, lipnie troche bo robiłam scan przed zajściem w ciąże z powodu bóli brzucha i nic nie było, w ciąży juz miałam 2 razy robiony scan i dopiero na 3 wyszedł. No ale możliwe że był tam zawsze tylko się chował a teraz przez hormony stał się widoczny. Ale jestem dobrej myśli :happy:

Mnie nadal męczą mdłości, może już troche mniejsze, ale nadal często mnie szarpie albo wieczorem potrafie zwrócić całą kolacje :baffled:

co tam u Was dziewczyny?

my miałyśmy dzisiaj iść na zajęcia z mowy ale młoda jest smarkato jęcząca i sobie darowałyśmy, pozatym pogoda typowo jesienna. ........

Do góry