reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Czesc :-)

No ja wlasnie tez mialam powiedziec ze Karolek duzy facet....:tak::tak::tak: A jaki slodziak...:tak::-)

Bernardeta- sliczna buziunia corenki ....:tak::tak::-)

tajchi- hi hi smieszna historia :-D:-D

A ja znow mam lenia....hm ... i to juz caly tydzien tak mam....:-D:-D:-D
No nic, zajrze moze jeszcze pozniej, a jak nie, to smacznego paczusia jutro zycze ( albo faworki, jak kto woli;-)):-)

reklama
Alex na faworka to ja mam smaka, ale nic z tego, sama nie zrobię, a tu nie ma to nie kupię, ale może i dobrze, dieta musi być hihi

medio- zgadzam sie z Alex... co tam dieta jak takie pysznosci jutro mozna jesc.. smacznego... ja se cos zjem na 100%... zrobie moze fafirki jak M nie bedzie krzyczalbo to ciezko sie walkuje ciasto... a jak nie to ide cos kupic...mniam mniam juz mi slinka cieknie...

Smacznego dzionka:)
zdjecie.jpg

page203_4.jpg

Witam czwartkowo)))))))

Medino dostaniesz lanie na tyłek za te slodycze.....
az mi slinka cieknie i zaraz ugryze kompa))))
Prosze o przepis na paczunie

a twoj synus jest sliczniuski

Ja nie.
A co wyszło Ci coś w morfologii nie tak?
Musiałam sprawdzić cóż to wogóle jest i kopiuję z encyklopedii.
Talasemie (niedokrwistość tarczowatokrwinkowa, łac. thalassaemia, ang. thalassemia) – ilościowe zaburzenia syntezy hemoglobiny, spowodowane wrodzonym defektem biosyntezy łańcuchów globiny. Najczęściej stwierdza się we krwi obwodowej mikrocytozę, anizocytozę i poikilocytozę. W typowych przypadkach obniżony jest wskaźnik średniej objętości krwinki czerwonej (MCV), a wskaźnik rozkładu objętości krwinek czerwonych (RDW) jest prawidłowy. W diagnostyce istotna jest elektroforeza hemoglobiny. W heterozygotycznej postaci beta - talasemii występuje zmniejszenie wytwarzania łańcucha (beta - globiny, co prowadzi do spadku HbA i syntezy HbA2). Ważne jest też badanie HbF. U chorych z tą postacią talasemii może występować kompensacyjny wzrost produkcji γ-globuliny, co powoduje zwiększoną zawartość HbF. Najczęściej występuje w krajach śródziemnomorskich i na Bliskim Wschodzie. Jest to choroba o dziedziczeniu przeważnie autosomalnym recesywnym.

Medio ale narobilas nam smaka :tak::-)
Bernadetka slodka ta twoja Majeczka:-)
mam kolejne pytanko specjalistko nasza;-)jezeli przyszla mama nie ma slubu ale mieszka z partnerem czy oni to jakos sprawdzaja jezeli w benefitach zglosi sie jako samotna matka? w dokumentach szpitalnych i na umowie najmu partner widnieje:tak:

reklama
hej dziewczynki
ja juz po pączusiu ale był pyszny, w ciąży to pojadłam troszke tych smakołyków.
Teraz to juz post na całego 7 kilo trzeba zrzucić do czerwca bo wesele sie szykuje.

No ja juz spakowana jutro podróż do Polski,auto wypchane po same brzegi,a najwięcej rzeczy ma mój synuś do zabrania, koszmar ile tego jest:szok:
Obysmy tylko szczęśliwie dojechali w te sniegi.Napisz juz z Pl do WAS.
fasoleczka ja nie mam pojęcia co to jest

Do góry