reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Lucin o to widzę,ty juz masz doświadczenie w tych ćwiczeniach.
Ciekawe czy u nas tez jest taki wybór, musze zapytać.
Olinda zdrówka dla dziewczynek życzę. A jak Olivia śpi Ci w nocy? Dajesz jej butelkę w nocy?
Mamunia o to super, barzdo się cieszę,że wszystko oki:)
Myleene ja też broń Boze nie czuję się stara,ale ... 30 to już nie 20.
Ponoć im starsza konieta tym gorzej znosi ciążę, ale nie wiem jak to wygląda w praktyce. Ale dziecko po 35 roku życia to chyba nie dla mnie.
Gratuluję mieszkanka, to Wy teraz jesteście w Polsce tak?
Kiedy wracacie do UK?
A mieszkanie wynajmiecie komuś? Chyba szkoda takie świeżo wyremontowane?

reklama
Medio - Olivka butle je tylko w nocy 1 czasem 2 ale zadko a w dzien wogule nie chce mleka a z nockami roznie bywa ostatnio budzila sie dosyc czesto ale napila sie i szla dalej spac nie wiem czy 4 jej nie wychodza i moze dlatego sie budzi bo strasznie jezdzi smoczkiem po dziaselkach w weekend chce jej kupic kubek niekapek zobaczymy czy nauczy sie pic z niego czy bedzie sie wsciekac bo straszny nerwusek z niej no a dzisiaj maja mi przywiesc krzeselko dla niej do jedzenia moze bede miala troche spokoju bo jak gotuje to jest utrapienie stoi przy moich nogach i placze bo chce na rece a jak bedzie siedziec w krzeselku i patrzec co robie moze bedzie spokojniejsza mam taka nadzieje :tak::-) dzisiaj jeszcze przychodzi HV a ja tak niecierpie tej baby ze jak tylko sobie o nie pomysle to juz mam nerwa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A jak Karolek Ci spi no i jakie zrobil postepy?:-)

Hej mamusie
Widze ze pisalyscie o wieku i o ciazy. A wiec ja jestem takim przypadkiem, ze mam 32 lata i jestem w ciazy z moim pierwszym dzieckiem.
Tak sie w zyciu ulozylo, ze mojego meza poznalam w wieku 26 lat, po 2 latach wyjechalismy do Anglii a tutaj latka bardzo szybko leca. Ale powiem wam, ze mimo tych 32 lat to przechodze ciaze bardzo dobrze. Praktycznie bezobjawowo.
Ale fakt, ze jak juz przekroczylam 30 to mialam cisnienie ze to juz czas na dziecko. I dluzej nie chcialam czekac.

Medio, Myleene musze sie wtracic do dyskusji bo ja juz po 30stce i Olus to moj pierwszy chociaz planowalam 4 lata temu to zycie pisze swoje scenariusze:tak:
faktycznie ciaze znosilam duzo gorzej niz moja 3 lata mlodsza siostra:wściekła/y: Medio moja mama tez nie planowala wiecej dzieci a urodzila Juleczke w wieku 48lat!!! Teraz to najwieksze szczescie rodzicow:-)
Lucin@ jestem pelna podziwu dla twojej wytrwalosci i determinacji w cwiczeniach;-):-) tez bym poszla na silownie ale niestety nie mam z kim zostawic malego bo moj od rana do wieczora w pracy i nie mam nikogo innego:-( staram sie codziennie chociaz godzinke spacerowac tezby rozruszac stre kosci:-)

Przyszlym mamusiom a propo zakupow chcialam powiedziec ze bardzo polecam fasolke do karmienia, czyli podusie w ksztalcie fasolki. Jest rewelacyjna i bardzo ulatwia karmienie piersia:tak:

Jęczmień zszedł mojemu Kacperkowi,dwa dni potarłam obrączką i przeszło- na szczęście:tak:

dziewczyny
ja urodziłam 2 miesiące przed 30-tką,czyli "na ostatnią chwilę" jak to mówią-cała ciąża przebiegła bez zakłóceń i wcale sie nie czuję na 30-kę,a wczoraj rozmawialismy z mężem o drugim szkrabie:tak:,mój M troszkę zszokowany że ja chce,zapytał tylko czy znowu 3 dni chce po ścianach chodzić(tak było przy porodzie) mamy się zacząć starać w kwietni,maju:tak::-D,no chyba że będzie cos szybciej:-)
medio jak tam twój Karolek,jak usypianie???

Melka ja mam taką fasolke tylko ja na to rogal mówię;)))

Karolek je w nocy po kilka razy, łapie mnie za bluzke i przysuwa się do cycka i ssie jak najęty, taki cycek na całego z niego. Lepiej sie wysypiałam jak Lolek miał 2-3 miesiące niż teraz.

Dzięki kochane!
A swoją drogą to czy was pokręciło:rofl2:? Przecież 30 to jeszcze nie emerytura:-D. Ja za 2 i pół roku skończę 30 i mimo 2 urwisów czuję się bardzo młodo:tak:.
Medio i ja ci szczerze współczuję. Mam nadzieję, że uda ci sie szybko go odzwyczaić, będę trzymała kciuki:tak:.
Tajchi- no to super, że Kacperek będzie miał rodzeństwo;-), a macie jakies preferencje co do płci? Bo ja wiem, że to dosć nietypowe ale trzeciego też chciałabym chłopca:-), sama się sobie dziwię, bo kiedys marzyłam o małej dziewczynce, a teraz jakos mi sie odwidziało. Może po prostu przyzwyczaiłam się do samych mężczyzn w domu:-D.
Makta co u was słychać? Jak się czujecie? Brakuje cię na forum:tak:

Mamunia ja chciałabym dziewczynke, ale jakby się trafił chłopiec to tez ok.
Ale rozmumiem Cię,że chcesz synusia, chłopcy są ŚWIETNI ja tylko chciałabym zobaczyć jak to jest mieć córę i pleść warkocze i kupowac te sukieneczki hihi
Choć wiem, od kolezanki że córki są różne potrafią byc zazdrosne jak matka ma nowe ubranie o one nie itp. a dla synusia mama jest zawsze najładniejsza i najkochańsza.

reklama
Hej Dziewczyny - moje kolano nadal boli, no i nie mogę biegać, bo M zaczął chodzić na 5 rano do pracy :wściekła/y: Musiałabym wstawać w nocy żeby pobiegać :-D Musze poczekać do soboty na babcię, ale myślę, że ta przerwa dobrze mi zrobi :tak:

Medio - jeszcze nie wiem jaki będzie synuś, ani jaka będzie Alicja - mam nadzieję, że nie będzie o mnie zazdrosna :-D Nie mam więc jeszcze porównania :happy: Na razie Alicja ciągle mi mówi, że jestem śliczna, mam piękne oczki, fajne pazurki - czasem mówi coś takiego: "Panie i Panowie, oto moja Mamusia! Panie i Panowie, oto moja Ślicznotka" :-D Jak pierwszy raz to powiedziała, to leżałam ze śmiechu na podłodze :-D

A z tym rogalem, tudzież fasolką - faktycznie dobre to jest?? Bo jak rzeczywiście polecacie to ja to sobie od razu zamówię :happy:

Do góry