reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam

Jak mnie tu dawno nie było- jakoś coraz mniej czasu mam dla siebie i żeby coś naskrobać.

Olusia do szkoły idzie od połowy października. Jak na razie chodzi do polskiej szkoły w sobote i jest zachwycona.

A Milenka już ponad pół roku ma - jak ten czas leci a niedawno chodziłam w ciąży i nie mogłam się rozpakować:-D:-D
Milenka jak długi czas miała apetyt na wszystko to teraz żadnej zupki nie chcę czy tartego jabłka tylko mleko- już nr 3
Ma już 2 śliczne ząbki a od góry idą jej kolejne - i jest strasznie marudna już nawet czasami muszę się ratować paracetamolem dla niej bo przechodzi bidulka strasznie ząbkowanie. I to co ostatnio odkryłam jak mnie nie widzi to łapie sie szczebelków w łóżeczku i stoi- jak to zobaczyłam to o mało zawału nie dostałam.
Dzisiaj Paweł o 5 rano obniżał łóżeczko na sam dół- a ona jak na złość pokazała mu jak stoi- jak jej to sprawnie poszło chwyciła się pociągła i stała nawet 5 s nie upłynęło jak stała. A ja nie chce żeby stawała bo jest jeszcze za wcześnie. Chociaż jak rozmawiałam z HV to powiedziała że to jej czas:szok::szok:. Milusia waży jak na razie 7 kg i ma 66 cm czyli nagoniła sporo a taka malutka była jeszcze niedawno.
Teraz próbuje mnie wyczuć na ile może u mnie i co wolno - szczególnie jeśli chodzi o spanie wydziera się ile może choć wiem że jest strasznie zmęczona ale jak na razie daję radę z nia bo mój mąż to odpuszcza i mówie że nie chce spać:szok:
Pięknie go owinęła wokół palca:-D:-D
Generalnie nic się nie dzieje cisza i spokój na horyzoncie. Oprócz wrzasków MIlenki:-D:-D:-D CZasami to chciałabym żeby ktoś mi pomógł moja mama albo teściowa ale wiem że maximum trzy dni byśmy razem wytrzymały. :eek::eek: W październiku lecimy do POlski na tydzień żeby zahaczyć o 1 listopada bo odkąd tu jestem to nie byłam na grobach w to święto. Ciekawa jestem jak MIlenka zniesie lot. Bo teraz bardziej świadoma jest a przy okazji będziemy mięli problem bo wyjazd zaplanowaliśmy o 6 a Milusia zawsze się kąpie o 7 i idzie od razu spać i nawet jak ją wykąpie wcześniej to nie ma szans żeby poszła spać. A tak strasznie ona nie lubi jeździć samochodem wytrzyma bez krzyku całe 5 min. Ostatnio jak pojechaliśmy nad morze to w samochodzie darła się dobre 40 min aż cała mokra byłam bo nie lubi spać w foteliku . Dopiero zatrzymalismy się na parkingu wyciągnęłąm podusie i kocyk i zasnęła . Ale horror był
Zmykam jeść śniadanie dopóki moja gadzinka śpi :sorry::sorry: Później kawusia i pranie. Mam nadzieje że pośpi ze dwie godziny bo dzisiaj moje dzieci wstały 5.20 nie maja litości dla mnie:szok:

reklama
Lucin jejeciu ale słodka Twoja Alicja;)))))))Aż sie wzruszyłam:))
Asinka witaj, super,że maluka ładnie rośnie.

hej dziewczyny na poczatek to sory ze pisze tutaj ale jest was duzo wiec pomyslalam ze to jestdobry pomysl mam takie pytanie czy ktoras wie jak otworzyc sklep internetowy????????? chcialabym sie czyms zajac wiec mysle ze sklep taki bedzie czym w sam raz a tym bardziej ze mam dzieciaczki i kolejne w drodze pozdrawiam:):)

Jezu dziewczyny utrapienie z tym moim Alusiem:tak:. Otóż moje siostrzenica chodzi tu od 3 lat do szkoły, a od tego roku poszedł także siostrzeniec, no i mój synus od tego czasu każdego dnia urządza mi karczemną awanturę, że on też chce isć do szkoły i żadne tłumaczenie nie pomaga:szok:. Ciekawe, czy jak już pójdzie, to mu się nie odwidzi:-D.

dzień dobry kobietki
Medio rodzice donieśli pesel,dzis dostałam przelew.
Jak tam usypianie Karolka???
asinka wiemy wszystkie ile czasu trzeba poświęcić dzieciom
lucina dbaj o kolanko

Tajchi super:)))

Karolek pierwszy raz od chyba pół roku sam zasnął w łóżeczku, z godzine temu, w nocy nadal z nami (drże się jakby go ze skóry odzierali jak nie ma cycka obok niego).
Planuje dołożyć do naszego podwójnego łózka z boku jeszcze jedno pojedyncze, bo nam ciasno w nocy, wyglądu to mieć nie będzie, ale za więcej miejsca poświęcę się , bo Karolek zajmuje sporo miejsca jak śpi, a ja czasem na skraju łózka leżę i wstaje rano jak połamana.

reklama
Medio tak, teraz jestesmy w PL, ja planuje zostac do grudia, a moj maz musi wrocic do pracy na poczatku listopada. Zapewne wrocimy do UK, bo tu nie mamy pracy. Mieszkania nie wynajmniemy, bo zbyt duzo kasy w nie wsadzilam i zabilabym sie wlasna piescia gdyby ktos mi je zniszczyl....
Medio wydaje mi sie, ze musisz to radykalnie zrobic, tzn przezwyczaic malego do łóżeczka, bo nasze dzieciaczki sa madre i potrafia nami manipulowac.

Mamunia2
a nie mozesz Alexa poscic na kilka godzin do tej szkoly dla 3latkow?? Skoro tak kocha szkole/....:cool:

Do góry