reklama

Ciężarne na Wyspach

Natalkaaa witamy na forum:))) Przynajmniej bedziesz miala dzieci w bardzo zblizonym wieku, beda mialy sie z kim bawic:)))
Ja jestem na urlopie maciezynskim (39 tygodni) od 1 marca, wiec po 1 grudnia musze wrócic do pracy. Jestem na kontrakcie i normalnie przysluguje mi ponad 31dni wolnego. Nie orientuje sie jak to wyglada, kiedy jestem na maciezynskim....Czyli mowisz, ze mam jeszcze do wykorzystania te dni z normalnego urlopu??? A to nie jest tak, ze skoro jestem na maciezynskim i nie pracuje to nie przysluguje mi normalny??? Zielona jestem w tym.

reklama
Natalkaaa witamy na forum:))) Przynajmniej bedziesz miala dzieci w bardzo zblizonym wieku, beda mialy sie z kim bawic:)))
Ja jestem na urlopie maciezynskim (39 tygodni) od 1 marca, wiec po 1 grudnia musze wrócic do pracy. Jestem na kontrakcie i normalnie przysluguje mi ponad 31dni wolnego. Nie orientuje sie jak to wyglada, kiedy jestem na maciezynskim....Czyli mowisz, ze mam jeszcze do wykorzystania te dni z normalnego urlopu??? A to nie jest tak, ze skoro jestem na maciezynskim i nie pracuje to nie przysluguje mi normalny??? Zielona jestem w tym.
Kochana na tysiac procent ja mialam przejscia z moim pracodawca i bardzo duzo dowiadywalam sie na ten temat, moj macierzynski skonczyl sie 17 wrzesnia i teraz jestem na zwyklym urlopie, ktory pracodawca MUSI dolozyc Ci na koncu lub na pocztku macierzynskiego. Bedac na OML czyli tym podstawowym macierzynskim nalicza Ci sie urlop normalnie jakbys pracowala na pelen etat, tak samo ze wszystkimi przywilejami jakie masz w pracy jesli wiec napryklad masz sluzbowego laptopa lub samochod tez zatrzymujesz. jesli wiec 1 grydnia masz isc do pracy i masz 31 dni to dopiero okolo 12 stycznia mialabys isc, ale odlicz sobie jeszcze bank holiday chyba 24 grydnia, nie wiem jak jest u Was. Najlepiej napisz sobie juz teraz. Tu masz linki mam nadzieje, ze sie przydadza :tak::tak:
During your maternity leave : Directgov - Parents

Holiday entitlement

If your baby was due on or after 5 October 2008 you will build up all your entitlements to paid holiday throughout your Ordinary and Additional Maternity leave. This is even if your contract says you are entitled to more than the statutory minimum.
You can add holiday to the beginning or end of your maternity leave. You may not be able to carry over untaken holiday entitlement if your maternity leave goes over two holiday years, so it's often best to take this at the beginning of your leave.
For babies due before 5 October 2008 you can still build up your contractual holiday entitlement during your Ordinary Maternity Leave. During any Additional Maternity Leave you can only build up your statutory minimum holiday entitlement.

Maternity leave is no holiday

Holidays and holiday pay

Dobre jest tez to, ze dostajesz cala wyplate, pieniazki do Pl sie przydadza, mam nadzieje, ze choc troszke pomoglam jesli cos, to pytaj:tak::tak::tak:

Dzieki dziewczyny :))
Nie bylam jeszcze u poloznej, wizyte w GPmam w poniedzialek, ale wg ostatniej miesiaczki to ok 3 tc:tak::tak: Nie mam narazie zadnych dolegliwosci i czuje sie swietnie, zupelnie przeciwnie niz w pierwszej ciazy, wiec wmawiam sobie ze tym razem bedzie dziewuszka :tak::tak: zobaczymy:-D:-D Nie moge sie juz doczekac, choc nie ukrywam, ze mam tez wiele obwaw, np. ze nie poradze sobie z dwojka takich maluchow, no ale nie ja pierwsza, oswajam sie powoli z ta mysla, a teraz czeka mnie zmiana mieszkania i jestem na etapie poszukiwan:eek: 19 pazdziernika mam wrocic do pracy, mysle, ze szef sie ucieszy wroce z maciezynskiego, by poinformowac go, ze jestem w ciazy hehehe

Natalkaaa dzieki za informacje. A co do szefa, to ucieszy sie na 100%, juz moja szefowa sie wypytuje czy aby znowu nie jestem w ciazy:)))

Medio taaaaak znam ten sklap doskonale:)) Mialam okazje pracowac tam, podobnie jak i moj maz na poczatku naszego angielskiego zycia....Jak cos to pytaj o niego:)) A tak przy okazji, wlasnie siedz w ich firmowym wdzianku:laugh2::laugh2::laugh2:

Myleene- Natalka ma rację w 100 procentach:tak:. Ja po swoim macierzyńskim też brałam od razu zaległy urlop:tak:.
Natalka- witaj na forum:-) Prawdą jest to co mówisz, bo na początku faktycznie nie jest łatwo ale jak pewnie widzisz po suwaczkach ja mam dwóch chłopców dokładnie rok po roku i powiem Ci, że nie moglismy podjąć lepszej decyzji:tak:. Chłopcy mają cudowny kontakt i już razem rozrabiają:-). Zobaczysz wszystko będzie dobrze:tak:. A ile masz lat?

Natalkaaa dzieki za informacje. A co do szefa, to ucieszy sie na 100%, juz moja szefowa sie wypytuje czy aby znowu nie jestem w ciazy:)))

Medio taaaaak znam ten sklap doskonale:)) Mialam okazje pracowac tam, podobnie jak i moj maz na poczatku naszego angielskiego zycia....Jak cos to pytaj o niego:)) A tak przy okazji, wlasnie siedz w ich firmowym wdzianku:laugh2::laugh2::laugh2:
Hehe to skoro sie tak dopytuje to moze spraw jej mila niepodzianke :))) A moj szef niestety nie z tych przyjaznych kobietom w ciazy:eek::eek: Sporo z nim przeszlam za pierwszym razem, az nie moge sie doczekac jego miny jak mow obwieszce radosna nowine :PP:laugh2::laugh2:

Myleene- Natalka ma rację w 100 procentach:tak:. Ja po swoim macierzyńskim też brałam od razu zaległy urlop:tak:.
Natalka- witaj na forum:-) Prawdą jest to co mówisz, bo na początku faktycznie nie jest łatwo ale jak pewnie widzisz po suwaczkach ja mam dwóch chłopców dokładnie rok po roku i powiem Ci, że nie moglismy podjąć lepszej decyzji:tak:. Chłopcy mają cudowny kontakt i już razem rozrabiają:-). Zobaczysz wszystko będzie dobrze:tak:. A ile masz lat?
Dziekuej :)) Kurcze faktycznie nie zwrocilam wczesniej uwagi, ze miedzy Twoimi maluchami tak mala roznica wieku, dziewczyno jestes bohaterka, a druga dzidzia byla zaplanowa jesli moge spytac? Ja wlasnie tez bardzo sie ciesze z malej roznicy wieku i wyobrazam sobie taka scenke: Ide z maluchami do parku, klade sie na kocyku z ksiazka a one cudownie bawia sie razem caly dzien, ja mam niczym nie zmacony spokoj:-D:-D Tylko wiem, ze zycie czesto weryfkuje nasze marzenia:PP A powiedz mi jeszcze jak zaszlas w druga ciaze wrocilas do pracy na ten czas przed porodem?? Jesli tak to co zrobilas z malym? Ja mialam caly czas zaplanowany powrot na 19 pazdziernika napol etatu i myslalam wtedy na 4 godzinki dac malego do zlobka, ale ja pojde na pol etatu bede miala nizsze macierzynskie pozniej, a znow isc od razu na caly nawet na te 6 m-cy sobie nie wyobrazam:eek::eek: Co ty zrobilas?

reklama
Mamunia2 podejrzalam Twoje fotki sliczna z Ciebie dziewczyna a Twoje chlopaki poprostu cudne, masz powod do dumy:tak::tak::tak: Az mi sie lezka w oku zakrecila jak zobaczylam jak wiekszy caluje mniejszego:-D:-D No ale ja mam dzis dzien wzruszen, poplakalam sie nawet na reklamie kredytu hipotecznego banku millenium:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: w tamtej ciazy tez tak mialam:-D:-D Widze wozisz synka w spacerowce, dajesz rade bez podwojnego wozka??? A jesli masz to powiedz jaki i czy jestes zadowolna, bo moj sie chyba nie obejdzie calkiem bez wozka w wieku 18 miesiecy, a raczej zaden mi sie nie podoba:cool: I co do Twojego wczesniejszego pytania mam 22 lata (I dwojke dzieci:szok::szok::-D:-D) a Ty??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry