reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciężarne na Wyspach

Lucin@ Ty to masz boską i pomyslowa tesciowa:))) Ciekawe czy ona sama, kiedy Twoj maz raczkowal opatulila mieszkanie gabeczka:))) Dobrze, ze moja jest tylko 150km, ode mnie. Bo nie wiem co by mogla wymyslec.

Hmmmm, biedna teraz jestem, bo w swoim mieszkaniu nie mam netu, tylko u rodzicow i musze do nich biegac.

Wkurzam sie bo na poczatku tygodnia zamowilam wozek-parasolke dla dzidziusia, czekaem juz tyle dni, a tu nic::(((( A planowalam nowym wozeczkiem wybrac sie na odpust z Alutkiem, by kupic mu balonika:((((((((((

reklama
Myleene może to śmieszne ale ja boje się właśnie pracy na kasie, nie wiem co tam trzeba robić na tym kompie i co jak klient płaci kartą,boje się by mi się kasa zgadzała i jak to jest z jej rozliczeniam.
A po tym leku piszesz efekt jojo, ooo to dziękuję za ten specyfik. No i ja nie mam otyłości, nawet nadwagi, tak chciłam schudnąć trochę i pójśc na łatwiznę.
Ale widac tak się nie da.

Dzięki Natalka, aż się zawstydziłam:)
Jeżeli chodzi o Domcia, to tak był planowany, a do pracy wróciłam tylko na miesiąc i zaraz poszłam na 2 macierzyński:)))
Wiesz co ja kupiłam dla chłopców podwójny wózeczek (jane powertwine ) i byłam z niego bardzo zadowolona, ale jak Alus skończył 2 latka to zaczął chodzić pieszo na spacerki, tylko czasami wspomagamy się taką przystawką do pojedynczego wózka, na którj może stać lub siedzieć.
Powiem Ci, że naprawdę się usmiałam czytając o tym spokojnym odpoczynku z książeczką w parku, no ale może akurat Twoje maluchy takie własnie będą:)
Aha ja niestety mam już 27 lat!

Tajchi- dlatego już, bo nie wiem kiedy ostatnie 3 lata uciekły;-), a jak już chyba pisałam nadal czuję się bardzo młodo:-) i mam nadzieję, że tak już zostanie, bo nie ważne ile masz lat tylko na ile się czujesz:-D.

Natalkaa ja mieszkam w okolcy Nottingham.
A co do meridi, czy lekarz Ci ją przepisał?
Nie przepisal sama wzielam na wlasna reke:eek:

Medio naczytalam sie duuuuzzzzzooo o meridii i moge Ci powiedziec, ze przepisuje sie ja na leczenie tylko i wylacznie otylosci. Mozna oczywiscie kupic na necie w aptekach, oczywiscie nielegalnie:))). Sama chcialam jej uzywac,ale przestraszylam sie efektu jojo. Widzialam kiedys dziewczyne po meridii, a potem miesiac po jej odstawieniu. Tragedia!!!

Co do pracy w Sports Word, to ja wspominam milo. Oni nie dadza ci kontraktu, bo taka jest polityka firmy. Zazwyczaj przyjmuja do pracy malolatow, bo placa im mniejsza kaske i mniejszy podatek. Wiec jak cos to bedziesz z malolatami pracowac. Nam dawali godziny wtedy kiedy chcielismy i ile chcielismy. Wiec tu jest super z tym. Ja pracowalam po 10 godz dziennie, ale mozna po 4. Tyle chyba najmniej daja w ciagu jednego dnia.Nawet wyjechalam na 2 m-ce do PL i wrocilam do nich spowrotem. Praca nie jest ciezka. Albo stoisz na kasie, albo ukladasz ubrania.
To moze byc prawda bo ja jak wzielam schudlam bardzo szybko, dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy i odstawilam, tylam normalnie z dnia na dzien, do konca ponad 30 kg, a baardzo staralam sie nie obzerac i ruszalam sie bardzo duzo ale nie moglam tego powstrzymac, mysle, ze to efekt jojo:cool:

Dzięki Natalka, aż się zawstydziłam:)
Jeżeli chodzi o Domcia, to tak był planowany, a do pracy wróciłam tylko na miesiąc i zaraz poszłam na 2 macierzyński:)))
Wiesz co ja kupiłam dla chłopców podwójny wózeczek (jane powertwine ) i byłam z niego bardzo zadowolona, ale jak Alus skończył 2 latka to zaczął chodzić pieszo na spacerki, tylko czasami wspomagamy się taką przystawką do pojedynczego wózka, na którj może stać lub siedzieć.
Powiem Ci, że naprawdę się usmiałam czytając o tym spokojnym odpoczynku z książeczką w parku, no ale może akurat Twoje maluchy takie własnie będą:)
Aha ja niestety mam już 27 lat!
Nie masz co sie zawstydzac sama prawde napisalam :)) A jak wrocilas do pracy to na pol czy caly etat i co zrobilas przez ten czas z takim maluszkiem?? I jak po miesiacu odeszlas na macierzynski i od razu dostalas SMP czy poszlas na zalegly wychowawczy? I czy tak samo placa jak za pierwszym razem i wszystko tak samo? I jak mozesz daj zdjecie lub linka jak wyglada taka przystawka do wozeczka, bo widzialam takie co starsze dzieci staja na takich jakby deseczkach, ale do siedzenia?? Przepraszam, ze tak Cie zawalam pyataniami, ale dopiero wkrecam sie w temat :-D:-D A powiedz wiekszy nie byl zazdrosny o maluszka, ze posiwecalas mu na poczatku tak duzo czasu??

Nie masz co sie zawstydzac sama prawde napisalam :)) A jak wrocilas do pracy to na pol czy caly etat i co zrobilas przez ten czas z takim maluszkiem?? I jak po miesiacu odeszlas na macierzynski i od razu dostalas SMP czy poszlas na zalegly wychowawczy? I czy tak samo placa jak za pierwszym razem i wszystko tak samo? I jak mozesz daj zdjecie lub linka jak wyglada taka przystawka do wozeczka, bo widzialam takie co starsze dzieci staja na takich jakby deseczkach, ale do siedzenia?? Przepraszam, ze tak Cie zawalam pyataniami, ale dopiero wkrecam sie w temat :-D:-D A powiedz wiekszy nie byl zazdrosny o maluszka, ze posiwecalas mu na poczatku tak duzo czasu??[/QUOTE]

Wiesz co ja przed pierwszą ciążą pracowałam ok 30 h tygodniowo,ale dostawałam pełny zasiłek macierzyński i przez ten miesiąc też miałam taką ilosć godzin. Ciężko było zostawić małego ale nie było wyjscia, a podczas mojej nieobecnosci zostawał z nim tatus jeżeli udało nam się tak ustawić zmiany, a jak nie to pilnowała go babcia, którą sciągnelismy na ten czas z polski:tak:. Po miesiącu od razu dostałam SMP, bo było to 10 tyg, przed terminem porodu ale z jobcenter a nie od pracodawcy, ponieważ wróciłam na zbyt krótki okres. Nie miało jednak to żadnego znaczenia, gdyż suma była taka sama, a ja nadal byłam zatrudniona.
Alus wcale nie był zazdrosy o Domcia przez pierwsze 10 miesięcy, a od tego czasu zarówno jeden jak i drugi czasami jest zazdrosny:tak:.
Natalka a o wagę to ty się nie martw, bo przy takiej parce to stracisz kilogramy na pewno, wiem to z doswiadczenia:-).
Mam nadzieję, że cos zrozumiałas z tego chaotycznego postu:-D.

reklama
Medio sluchaj wszytko bedzie dobrze. Obsluga kasy jest prosta jak obsluga cepa:))) Zazwyczaj kasy sa w szeregu, pracuje sie na kazdej kasie. Dostajesz swoj 4 cyfrowy kod, ktory loguje cie na kase. Wszystko pojawia sie na monitorze, ekran jest dotykowy. Wystarczy tylko , ze skanujesz metki i jak juz obsluzysz klienta, naciskasz przysisk suma i pojawia ci sie, musisz tylko wybrac forme platnosci i wowczas otwiera ci sie kasa lub nie. Kasy sama nigdy nie rozliczasz i nie obchodzi cie to. Easy!!! Powaznie, ja zaczelam tam pracowac kiedy nie znalam jezyka.

Do góry