reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Myleena a czyli na Święta już będziecie w Anglii?
Ja też jadę do Pl 30.10 i plauje zostać do grudnia, ale nie wiem którego. Biletu na powrót jeszczenie kupiłam.
Co do dzieci ach wiem,że to mali manipulanci. Nie wiem tylko co by sobie sąsiedzi pomyśleli jakby on tak długo płakał?

reklama
medio ten kto miał dziecko doskonale wie,co nasze pociechy potrafią i normalny czlowiek nic by sobie nie pomyslal,ale tutaj wiem,że możesz się bać bo jedna skarga sąsiadów i może być nieciekawie:wściekła/y:
Serducha bolą ale pewnie nie raz jeszcze zabolą:-(a kiedyś mi doktorowa powiedziała,że dzieci jak płaczą to powiększa im się pojemność płuc,co tylko dobrze dla nich świadczy:tak:, więc głowa do góry i cierpliwości:tak:

witam szczeze mowiac to czasami jestescie kobity tak niemile ze krew sie leje pare dni temu zadalam pytanie moze niewlasciwe do tego tematu ale pomyslalam ze to dobry pomysl ale widocznie nie :wściekła/y::no:tylko szkoda ze zadna niechcial napisac chodzby glupie niewiem :-(no ale coz :no:

Medio szczerze mowiac to nie wiem gdzie bedziemy na swieta, bo planuje wtedy chrzciny, to jedyny moment w roku, kiedy caala rodzina zjezdza do PL. Nie wiem jak zrobic, bo w sumie 1 grudia musze byc w pracy, a w polowie trzeba by bylo znowu do PL przyjechac...W sumie zawsze pozostaje bezplatne wychowawcze az do 52 tygodnia:pPP Ale w takim wypadku za co zyc?!

Zocha
bayu

Dzien dobry :-)

Tajchi jak tam Kacperek tupta juz sam bez pomocy? Moja Olivka jeszcze sama nie stoi takze z chodzenie jeszcze daleko przed nami :tak:

Medio ja tez sie obawiam tutejszych sasiadow Olivka jak kiedys mi tak strasznie plakala przy zabkowaniu to jak ja nosilam to widzialam przez okno jak sasiad rozglada sie gdzie tak dziecko placze i tak sobie pomyslalam ze jeszcze policji mi brakuje do szczescia bo w Pl to bym sie tego nie obawiala

Myleene oj tak w Pl ciezko z praca kiedy sie poprawi sytuacja jak oglodam wiadomosci to mnie krew zalewa same durnie w tym rzadzie jak grupa przedszkolakow choc chyba w tym wypadku obrazam dzieci bo one sa zdecydowanie madrzejsze:szok::wściekła/y:

A u nas postaremu dziewczynki nadal zakatarzone choc juz jest lepiej niz na poczatku Mala prawie wcale nie pije mleka tylko czasem uda mi sie w nocy jej wcisnac butle ale i tak nie wypija calej

Zocha nie wiem skad ta obraza majestatu skoro nikt nic nie odpisal to znaczy ze zadna z nas sie nie orietuje dla mnie to logiczne dla Ciebie najwidoczniej nie koniecznie

Milego dnia:-)

olinda mój to juz tupta przy meblach gdzies od miesiąca,mam nadzieję,że niedługo zacznie chodzić sam. całkiem zgrabnie mu to idzie i nawet nie przewraca się tak bardzo (oby nie zapeszyć)

Tajchi to szybki Twój Kacperek, już chodzi, to tak jak mók Krzys zaczął samodzielnie chodzic jak miał 9,5 miesiąca.
Lolek stoi jak się go trzyma za ręcę no i w chodziku ale tak powoli raczej czasem tylko zaszaleje.
Olinda mój Krzyś od chyba 6 miesiąca nie pił mleka, nie chciał i już, ratowałam go kaszkami takimi mleczno ryżowymi, a soczki to pił jak najety.
Co do sąsiadów mam podobne obawy, niby ich znam aaaale wiadomo, Polak zawsze jest na cenzurowanym.
Wiecie,że mój Karol nie chce nic pić, je te obiadki i kaszki, ale nie pije, dla mnie to szok Krzysiek w jego wieku pił z 500 ml płynów na dobę, nie liczę zupek i obiadków, śniadań.
A ten ani wody, ani soku, mleka, nic dobrze,że z cycka pije chociaż.
Myleene wychowawczy super sprawa, tak tylko kasa, wrrr jak to trzeba się dla niej poświęcac no nie, niewolnikiem jej jesteśmy, takie życie, nie ma kolorowo.
Ja tez mam rozmowę w sprawie pracy w poniedziałek (sklep sportowy, taki duży), nie wiem co z tego będzie bo ja mogę tylko od 16-20, ale pójdę, zobaczę. Sami Angole tam robią i to dużo takich z uprzedzeniami do Polaków więc nie wiem jak to będzie, znam ten sklep, niedaleko ode mnie.
Jak robię tam zakupy i widzą ,że Polacy przyszli to już miny robia więc...:(
Zocha nie denerwuj się tak, nie mam pojecia jak założyc taki sklep, może spróbuj wystawić coś na ebay?

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczyny :)) Mieszkam w Londynie i wlasnie dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy! Jest to dla mnie ogromne zaskoczenie, bo 9 miesiecy temu dopiero urodzilam synka i narazie nie planowalam drugiej dzidzi, przynajmniej nie tak szybko :)) Ale bardzo sie ciesze i mam nadzieje, ze tym razem bedzie mala dziewczynka dla rownowagi:tak::tak:Maz wniebowziety, no ale to nie on bedzie chodzil w ciazy, a przy tym siedzial caly tydzien z drugim rozrabiaka, ktory sam jeszcze nie chodzi, a wazy juz 13 kg :sorry::sorry: Umowilam sie w GP na poniedzialek wiec jak bede cos wiecej wiedziec dam znac:-D:-D

Medio szczerze mowiac to nie wiem gdzie bedziemy na swieta, bo planuje wtedy chrzciny, to jedyny moment w roku, kiedy caala rodzina zjezdza do PL. Nie wiem jak zrobic, bo w sumie 1 grudia musze byc w pracy, a w polowie trzeba by bylo znowu do PL przyjechac...W sumie zawsze pozostaje bezplatne wychowawcze az do 52 tygodnia:pPP Ale w takim wypadku za co zyc?!

Zocha
bayu
Przepraszam, ze sie wtracam, bo nie znam Twojej historii i moze o tym wiesz, ale jesli nie to pewnie Ci to pomoze, ze po urlopie maciezynskim nalezy Ci sie wypoczynkowy w pelni platny, podstawowy jest 28 dni, ale moze w Twojej firmir wiecej, nawet 28 to kolejne 6 tyg czyli akurat w Twoim przypadku do polowy stycznia no i pelna wyplata a nie 112 tygodniowo. Sorki moze o tym wiesz i dodalas sobie urlop do konca macierzynskiego nie chce sie wymadrzac:tak::tak::tak:

Do góry