reklama

Ciężarne na Wyspach

Olinda czas tak szybko mija,że nie obejrzysz się i będzie listopad:tak:.Ja nie wierze ,że to już dziewiąty miesiąc:szok:.W sumie to czuję się coraz gorzej,no ale wiadomo,to końcówka.Kilka razy dziennie mam skurcze,ale nie tak bardzo bolesne,wydaje mi się,że urodzę przed terminem.Spać w nocy nie mogę,dzisiaj spałam tylko 3 godziny i jestem wykończona,mąż chrapie a ja się męczę :wściekła/y:.Pogoda u nas do niczego,deszcz pada od rana,więc trzeba pomyśleć nad jakimś zajęciem;-).Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia!:-):-):-)

reklama
Dzięki serdeczne

Wzięłam paracetamol jak mi radziłyście i na szczęście pomogło:)) Jak ja Wam zazdroszczę że już macie terminy porodów tak blisko a ja dopiero na koniec lutego:) Jeszcze tyle czasu- chyba się zanudzę w domu nic nie robię bo brat z mężem się znęcają nade mną że mam odpoczywać a ile można - odleżyn dostanę:)) Dobrze że mam córeczkę to chociaż spacerki jeszcze mi zostały bez kontroli :)) Co za opieka !!! A Olusia też bierze przykład z tatusia i non stop mi mówi że mam się położyć :)) Na szczęście do 15 mam spokój i umyje sobie w końcu przedpokój jak ich nie ma :) A Ola mi pomoże tylko że się później tacie jak zawsze wygada:)

Hej!!
troche do Was nie zagladalam a wlasciwie to raz czy dwa tylko pisalam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:tak jakos weny mi brakowalo ale sie postaram poprawic:tak:
U nas w sunie ok czuje sie dobrze jutro mam usg mam nadzieje ze wszystko ok i zobacze zdrowa rosnaca dzidzie ,tylko jakby ktos tak tesciiowa zabral odemnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:bo nie wytrzymam....
teraz mialam 3 dni urlopu a jutro z\now musze do pracy najchetniej bym tam w ogole nie wraca ale narazie musze niestety......:crazy:

a powiedzcie mi jeszcze czy slyszalyscie cos o cesarce w pelnej narkozie jak to w yglada itp tak sie boje to bedzie moja 4 cesarka w pelnej narkozie ale pierwsza w uk...

Hej mamuski.

Olinda no i jak tam bryka już się wdrożyłaś.Ja tez nie mam prawka i nie wiem czy w najbliższej przyszłosci bede miała.No tak jak Alex ciągle brak czasu.

Mysza witaj na forum.Oj wiem co przeżywasz bo ja w drugiej ciazy tak sie meczyłam.Ostatnie tak połtorej miesiaca nie mogłam spac.Tez miałam ciagle to jakis ból to lekkie skurcze.Myśłam ze urodze wczesniej, bo pierwsze dziecko urodziłam w 36 tyg ale meczyłam sie do konca.urodziąłm 3 dni po wyzanczonym terminie.

Asinka ale masz dobrze nie każa Ci nic robic:-)
Tylko z drugiej strony to ja bym zwariowała,wiec nie dziwie sie ze cie ciągnie do sprzatania.A i tobie czas szybko minie,zobaczysz jeszcze troche i bedizesz wozek prowadzała.

pozdrawiam was wszystkie i zdrówka życze

DZIEŃ DOBRY:-) U NAS DZISIAJ SŁONECZNIE :tak: POSPRZĄTAŁYŚMY W DOMKU I TERAZ ODPOCZYWAMY NIESTETY NIE ZADŁUGO BO TRZEBA SZYKOWAĆ OBIADEK:-pCZUJE SIĘ DOBRZE I MAM NADZIEJE ŻE TE DWA MIESIĄCE Z HAKIEM MINĄ MI JAK TEN WEEKEND NIE OBEJRZAŁAM SIĘ A TO JUŻ PONIEDZIAŁEK:szok::-D

asinka_z cieszę się że Ci pomógł paracetamol. a jeśli chodzi o pilnowanie w ciąży to je miałam przechlapane z Olą pilnowała mnie najbardziej teściowa i nic kompletnie nie mogłam zrobić a mąż sprawdzał temperature wody w wannie co by nie była za gorąca :tak::-D teraz się z tego śmieje ale wtedy nie było mi do śmiechu. No a teraz mieszkamy sami a dodatkowo męża mam tylko od piątku do niedzieli więc mam luz co do pilnowania:-D:-D:-D

Mysza24 ja też się obawiam końcówki bo teraz już jest mi ciężko i mam bóle kręgosłupa a co będzie za 2 miesiące :szok: mam nadzieje że dam rade. a co do spania w nocy też coś ostatnio rzucam się na tym łóżku i niby śpie ale jakbym czuwała. a na kiedy masz dokładnie termin ?

POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE :tak:

zQo niestety co do cesarki to Ci nie pomogę nie mam pojęcia jak to tutaj wygląda:no: WSPÓŁCZUJE TEŚCIOWEJ JA NIE MAM ZŁEJ TEŚCIOWEJ ALE I TAK SIĘ CIESZĘ ŻE MIESZKAMY 120 KM OD SIEBIE:tak::-D:-D OCZYWIŚCIE CZEKAMY NA OPIS WRAŻEŃ PO USG NO I NA DOTRZYMANIE SŁOWA WZGLĘDEM POPRAWY:tak:

IZKA FURA OPANOWANA W MIARE MOŻLIWOŚCI :tak: CZAS POKAŻE CO TO BĘDZIE:szok: JA PRAWKO ZROBILAM W ZESZŁYM ROKU W PL BO TUTAJ NAPEWNO BYM NIE DAŁA RADY ZROBIĆ NIE MIALABYM Z KIM OLI ZOSTAWIAĆ NA CZAS NAUKI

POZDRAWIAMY:rofl2::happy:

Oj oj, ale tu gwarno sie zrobilo....nie nadazam czytac, hi hi....:-D:-D

A co do ogolnego znieczulenia, to ja tez niestety nie wiem. Ja bylam znieczulona od pasa w dol.Moze tylko w jakis ekstremalnych sytuacjach to wykonuja, np zagrozenia zycia..? Ale nie wiem :confused:

reklama
Ja napewno bede miec ogolne bo 3 mialam ogolne i ze wzgledu na epi bede i ta cesarke miec w znieczuleniu ogolnym...ale boje sie tutaj tego jak cholera i nie tego tylko ale takze czy np jesli pod koniec ciazy beda jakies problemy czy oni to wychwyca moja ostatnia ciaza byla rozwiazana w 34 tyg....
olinda moja tesciowa niestety jak przyleciala do nas 3 mies temu tak jakos nie potrafi sobie ulozyc zycia a mialo to trwac najwyzej miesiac:crazy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry