reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Wizyta u położnej ok. Oczywiście z opźnieniem, ale tym razem tylko 15 min więc ok. Mały nadal jest ułożony głowkowo. Dziś też idę do lekarza na wizytę z tymi bolącymi nogami, położna mówiła,że chyba przepisze mi rajstopy przeciwżylakowe, zobaczę.
Obiad się gotuje, za pół godz po Krzysia do szkoły.

U Nas dzis cudna pogoda:-):-):-)az zyc sie chce no prawie sie chce bo chumor mi psuje paletajaca sie po domu tesciowa:tak:
Jutro mam wizyte u konsultanta powiedzcie mi jak wyglada taka wizyta?

izka ja staram sie nie brac za duzo lekow przeciwbolowych jak juz nie moge wytrzymac wtedy biore polowke tabletki...

Hej hej :-)
Medio- mnie brzuch, a raczej szwy rwaly przez jakies 3 dni, tzn te 3 dni pamietam jako najgorsze, ale idzie przezyc. Poza tym juz na drugi dzien po cesarce zaprowadza Cie pod prysznic. No wiec idziesz pol zgieta, ale jak mowie- idzie wytrzymac. Znaczna poprawa jest po okolo tygodniu, a po dwoch nie pamietasz, ze mialas cesarke. Szwy mialam takie rozpuszczajace sie, wiec mi ich nie sciagali, i to na pewno tez jest dobre. Teraz poza blizna, ktora mi zostala, w ogole nie czuje ze mialam cc. Bedzie dobrze, nie martw sie.:-)

Dobrze, ze Twoja wizyta ok. A co? Zylaki Ci sie robia?
Iza- Olivier to tylko tak slodko na zdieciach wychodzi, a tak to kawal dibelka, hi hi:-). A w ogole to chyba wszedl w wiek jeczenia. Straszny sie wyjec zrobil z niego, no ale mowia o tym kryzys 8 miesiaca, nie wiem ile w tym prawdy, ale cos musi byc..:confused::baffled::baffled::baffled:
Lecisz sobie do starej dobrej Polski? Fajnie masz, ja w polowie pazdziernika. A tymczasem milej podrozy i udanego wypoczynku :-)

zQo- te wizyty, to glownie, zeby zbadac krew, cisnienie, probke moczu na zawrtosc protein itp. A kiedy ciaza zaawansowana, to jeszcze bicia serduszka posluchasz i sprawdza dziecka puls. Rutynowe wizyty, nie ma sie czego obawiac.

A do wszystkich innych, do ktorych na razie nie napisalam -usmiecham sie :-):-)
Milego wieczoru:-)

alex ale to chyba jak sie idzie do poloznej a wizyta z konsultantem to chyba cos innego?bo ja wizyte u poloznej mialam w piatek a teraz mam z konsultantem.

dzień dobry:tak: u nas dzisiaj pochmurno a jak u was z pogodą mamuśki;-)

zQo-jeśli chodzi o konsultanta to może to jest wizyta u lekarza ja miałam takie 2 i w pażdzierniku będe miała 3. takie spotkania są organizowane gdy poprzednie lub ta ciąża wymaga większej opieki. lekarz wtedy bada ale tylko brzuszek, daje posłuchać serduszka i przeprowadza wywiad u mnie nic innego nie robił na pierwszej wizycie.

Medio- a jak tam Krzysiu dzisiaj nie kombinował?????:-D:-D:-D

MILEGO DNIA ŻYCZE:happy2:

Tak napewno jest to spotkanie z lekarzem mam nawet wpisane jaki dr.a ja jestem po 3 cc wiec dlatego pewnie mam juz to spotkanie:tak:
Olinda ale jest to ginekolog czy normalny lekarz?

Witajcie Dziewczyny ! Mam na imie Monika, mieszkam w Anglii od 3 lat i jestem tu po raz pierwszy. Mam nadzieje, ze zagoszcze tu na dluzej... dzisiaj sie wszytskiego dowiem dokladniej. Ponad miesiac temu wyszlam za maz ale juz przed slubem zaczelismy sie starac o Dzidziusia. Jednak tuz przed samym slubem dostalam okres, wiec zaraz sobie wyliczylam kiedy miala nastapic owulacja i zaczelismy dzialac :tak: 1,5 tygodnia temu mialam dostac okres ale nie bylo zbytnich objawow. Mimo wszytsko przygotowalam sie ale nic.. wiec po cichutku przed mezem kupilam test clearblue i zrobilam go zaraz po przebudzeniu. Zawsze myslalam, ze zrobie Mu niespodzianke i w jakis wyjatkowy sposob bede mu przekazac Te radosna nowinke. W jednym okienku mial sie pokazac tylko pionowy pasek a w drugim krzyzyk. I sie tak stalo tylko linia pozioma na krzyzyku byla ciemna a pionowa jasna wiec w poddenerwowaniu (nie wiem dlaczego poniewaz bardzo pragniemy Malenstwa) odczekalam jeszcze chyba 10 minut bo dluzej nie dalam rady i pokazalam test mezowi. Bardzo sie ucieszyl ale ja oczywiscie nie dowierzajac musialam jeszcze kupic dwa testy i je powtorzyc. Kupilam inne testy i mialy wyjsc dwie kreski rozowe jedna wyszla ciemna a druga potwierdzajaca ciaze taka jasna. I znowu nie wiem czy napewno pozytywny wynik to ciaza czy moze tak jak czytalam w internecie moze to byc zaburzenie jakies w organizmie. Od razu poszlam zapisac sie do lekarza ale okazalo sie, ze zostalam skreslona z listy pacjentow nie z mojej winy poniewaz zle wpisali moj adres i wysylali list z zawiadomieniem o cytologii i nie stawilam sie wiec musiaam przejsc rejestracje raz jeszcze. Poszlam na spotkanie z pielegniarka, zanioslam ''siusiu'', i pokazalam jej test i powiedziala, ze jest na 99 % przekonana, ze test jest pozytywny i ze jak wynik juz bedzie to lekarz bedzie musial mnie zapisac do poloznej, ktora bedzie prowadzila ciaze...i na wynik laboratoryjny musze poczekac tydzien czasu. Oczywiscie bardzo sie ucieszylismy :biggrin2: ale jednoczsnie czekamy na wynik potwierdzajacy 100%. Nie moglam wytrzymac az tygodnia wiec poszlam do Centrum Medycznego juz po 2 dniach i pani w rejestracji powniedziala mi, ze wynik juz jest ale ona nie moze mi go przekazac tylko umowila mnie na spotkanie z lekarzem na dzis. No i juz zaczelam sie denerwowac bardzo bardzo i o niczym innym nie mysle poniewaz spodziewalam sie, ze wynik powiedza mi w rejestracji tak miala moja znajoma a tak wydaje mi sie,ze moze rzeczywiscie jest cos nie tak. Tak juz sie przyzwyczailam do mysli, ze jest we mnie Nowe Zycie. A czas od piatku ciagnie sie jakby to byl conajmniej miesiac... Dziewiczyny czy miala, ktoras z Was moze podobna sytacje... tak bardzo sie denerwuje i nie moge spac... ale mam nadziejke, ze lekarz potwierdzi nasze oczekiwanie. Ale sie rozpisalam jak na pierwszy raz. Prosze o odpowiedzi. Pozdrawiam Was serdecznie.

reklama
WITAJ Moni$ka NIEMIAŁAM TAKIEJ SYTUACJI WIĘC CI NIE POMOGĘ:no: ALE JAK TYLKO SIĘ DOWIERZ CO I JAK TO SZYBCIUTKO NAM NAPISZ TRZYMAM BARDZO BARDZO BARDZO MOCNO KCIUKI ŻEBY FASOLKA JUŻ W TOBIE ROSŁA:tak::-D:-D:-D

zQo- MNIE PRZYJMUJE PATOLOG CIĄŻY I JESZCZE ANI RAZU NIE MIAŁAM ŻADNEGO BADANIA GINEKOLOGICZNEGO. PEWNIE U CIEBIE BĘDZIE PODOBNIE. A KIEDY MASZ TĄ WIZYTE???????????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry