• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciężarne na Wyspach

Ja mam niby proste imie Ela, ale jak sie podpisuje Elzbieta, to juz dla nich problem..

Ubranka mam glownie z asdy (mieszkam 3 min kolo asdy) uzywanych mam malo, bo nie mam tu nikogo, a z Polski wysylac bezsensu. Jak podrosnie dzieciaczek moze kupie jakas pake na ebayu bo wlasciwie mam tylko do 3 ubranka.

Co do biustonosza to bylam w debenhamsie i mnie babeczka zmierzyla i dala mi 36FF! :O wielki... wzielam dwa dwupaki.. a pozniej poczytalam na necie, ze miseczki powinny byc wieksze (ona mi dala takie jakie nosze teraz) wiec tylko jedna paczke rozpakowalam, a druga mam z metka.. wiec jakby to to wymienie na wiekszy.

reklama
Witam.......

ja wczoraj od 17 jak dostałam znów ataku migreny ciazowej to myslałam iz zwariuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: meeeeeega bół głowy nic nie pomagało:no: do tego mrowienie w dłoniach i mroczki przed oczyma cos strasznego mówie wam to juz 3 ci raz w ciagu 13 tygodni tylko wczoraj obyło sie bez wymiotów:cool: a dzis czuje sie jak by walec po mnie przejechał:happy2::eek: to dopiero polowa ciazy a ja mam juz dosccccccccccccc

mamcia- to trzymamy kciuki i czekamy na wiadomosci co z wami...........

a co staniczków to ja wam nie pomoge bo po pierwszym porodzie nosiłam zwykłe staniki tylko bez usztywnienia tez bezszwowe teraz mysle ze bedzie tak samo bo cycków wielkich nie mam:no: z reszta nigdy nie mialam.....:-(

mamcia u mnie byly smieszne te historie z bugaboo :) najpierw siostra mnie napalila na bugaboo bee, ale mojemu T. sie nie podobal, ze taki za maly, ze nie ma gondoli, ze nie wyglada masywnie.. i pojechalismy do mothercare zeby go na zywo obejrzec i jak go ogladalismy to ten model z wystawy sie zepsul :D hehe to ja juz wiedzialam ze T. takiego nie kupi ;)

potem polowalam na bugaboo cameleon uzywany z ebay ale nic fajnego nie bylo, tj nie te kolory albo kola bardzo zniszczone i wkoncu znalazlam na ebay 'mi wheels' :)) to jest wozek robiony w tej samej fabryce co bugaboo, taka troche tansza podrobka bugaboo.. naczytalam sie opini ze jakosciowo jest taki sam jak bugaboo i czesci z bugaboo do niego pasuja :) i kupilismy nowy za £180 porownujac do nowego bugaboo cameleona ktory jest za okolo £400 to nie dalismy duzo :P

a moj mi wheels wyglada identycznie jak cameleon, tylko kaptur ma troche inny, bo w cameleonie masz caly zakryty, a moj ma takie 'szybki' jak sa w slonecznych kapturach do cameleona :)

elzu myslalam ze Ty moze juz rodzisz ;)

joasia ja przed ciaza mialam 34DD, a do karmienia kupilam 34E

To ja chyba też zaryzykuje i na początek kupię jeden z miseczką o rozmiar większą niż mam teraz,a potem dokupię jak już będę bardziej pewna co do rozmiaru.

Ja na bugoboo polowalam miesiac na eaby, kilka aukcji przegralam i na koniec trafil mi sie w super stanie :) za 250£ a nowy w mothercare 750£ kosztuje....a wiec udany zakup :)) bugaboo bee nie podoba mi sie wcale jakis taki dziwny :/ teraz jeszcze przed szpitalem chcemy jechac do mathercare po posciel do lozeczka bo tylko tego nam brakuje....
PINKA co do piersi to ja tez mam male :) i w Pl mialam tylko jeden stanik do karmienia ktory sie nie przydal bo karmilam tylko 3 tyg. teraz mam nadzieje tak szybko sie nie poddam i dluzej bede karmic :)

mamcia rzeczywsicie cos mi sie ceny pomieszaly :confused: cameleon rzeczywiscie jest drogi nowy, moze to bugaboo bee nowy jest po £400:confused:

ja bylam bardzo niecierpliwa z tym ebay, i tez pare aukcji przegralam :P bo juz prawie kupilismy na ebay cameleona ktory wczesniej byl na wystawie w sklepie.. ale z tego mojego wozka tez jestem zadowolona jest identyczny jak bugaboo :))

bugabo bee daje Ci ta opcje ze nie masz w domu dwoch 'mebli' bo do bee nie ma gondoli, ale jednak stwierdzilismy ze bee nie rozklada sie do konca i dziecko nie lezalo by na plasko.. to ja nie rozumiem po co pisza ze nadaje sie dla niemowlakow :confused:

a ja czekam na lelefon od lekarza, ale juz sobie postanowilam ze nic nie bede brac, jesli to bylo by cos pilnego to od razu w szpitalu by mi dali leki, a teraz 2 tygodnie po fakcie, przed samym porodem nie bede antybiotykow w siebie pakowac..

pinka tutaj masz stronke bugaboo Home powinny byc tam filmiki ktore pokazuja wszystkie funkcje wozka.

ja mieszkajac w uk nie kupilabym wozka polskiej firmy :tak: chodzi o to ze tutaj nie ma az takich mocnych zim i wozek na jakis wielkich masywnych kolach w ogle nie jest potrzebny.

ja kupujac moj kierowalam sie: zeby kola byly skretne, raczke mozna bylo podluzyc (wiadomo zeby bylo wygodnie mamie i partnerowi) (chyba prosciej niz w bugaboo bee raczki nie da sie przedluzyc :-D), zeby dziecko bylo przodem do mamy jak juz siedzi i zeby byl lekki (bugaboo 9 kg, przecietny wozek polskiej firmy 16..).. :happy2: ale to tylko moja opinia, a ja mialam fiola na punkcie wozka i zeby go dorbze wybrac :-p

agata dzieki za odpowiedz teraz juz wiem o jakie chodzi,no ale to nie moj typ wózka...............

dla pierwszej corki tez mialam z polski na na kołach pompowanych i powiem ci ze bardzo sie sprawdził ja swoj wozek pchalam po plazy bez problemu a baki z małymi kułkami zakopywały sie co chwila,no ale widomo kazdy lubi co innego;-)

reklama
My kupiliśmy taki : X-Adventure - Crossover
ja śledziłam ebaya oraz gumtree i udało się na gumtree za 140 funtów w stanie idealnym. Właściwie nie widać po nim sladów używania-był uzywany ok 10 mies,a kobieta sprzedawała bo urodziła drugie dziecko i kupiła podwójny wózek. My mamy ten jasny kolor. Na razie ze składnia i rozkładania oraz testowaniu w mieszkaniu jestem b. zadowolona a jak się mała urodzi to zobaczymy w praktyce.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry