reklama

Ciężarne na Wyspach

Ja mam niby proste imie Ela, ale jak sie podpisuje Elzbieta, to juz dla nich problem..

Ubranka mam glownie z asdy (mieszkam 3 min kolo asdy) uzywanych mam malo, bo nie mam tu nikogo, a z Polski wysylac bezsensu. Jak podrosnie dzieciaczek moze kupie jakas pake na ebayu bo wlasciwie mam tylko do 3 ubranka.

Co do biustonosza to bylam w debenhamsie i mnie babeczka zmierzyla i dala mi 36FF! :O wielki... wzielam dwa dwupaki.. a pozniej poczytalam na necie, ze miseczki powinny byc wieksze (ona mi dala takie jakie nosze teraz) wiec tylko jedna paczke rozpakowalam, a druga mam z metka.. wiec jakby to to wymienie na wiekszy.

reklama
Witam.......

ja wczoraj od 17 jak dostałam znów ataku migreny ciazowej to myslałam iz zwariuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: meeeeeega bół głowy nic nie pomagało:no: do tego mrowienie w dłoniach i mroczki przed oczyma cos strasznego mówie wam to juz 3 ci raz w ciagu 13 tygodni tylko wczoraj obyło sie bez wymiotów:cool: a dzis czuje sie jak by walec po mnie przejechał:happy2::eek: to dopiero polowa ciazy a ja mam juz dosccccccccccccc

mamcia- to trzymamy kciuki i czekamy na wiadomosci co z wami...........

a co staniczków to ja wam nie pomoge bo po pierwszym porodzie nosiłam zwykłe staniki tylko bez usztywnienia tez bezszwowe teraz mysle ze bedzie tak samo bo cycków wielkich nie mam:no: z reszta nigdy nie mialam.....:-(

mamcia u mnie byly smieszne te historie z bugaboo :) najpierw siostra mnie napalila na bugaboo bee, ale mojemu T. sie nie podobal, ze taki za maly, ze nie ma gondoli, ze nie wyglada masywnie.. i pojechalismy do mothercare zeby go na zywo obejrzec i jak go ogladalismy to ten model z wystawy sie zepsul :D hehe to ja juz wiedzialam ze T. takiego nie kupi ;)

potem polowalam na bugaboo cameleon uzywany z ebay ale nic fajnego nie bylo, tj nie te kolory albo kola bardzo zniszczone i wkoncu znalazlam na ebay 'mi wheels' :)) to jest wozek robiony w tej samej fabryce co bugaboo, taka troche tansza podrobka bugaboo.. naczytalam sie opini ze jakosciowo jest taki sam jak bugaboo i czesci z bugaboo do niego pasuja :) i kupilismy nowy za £180 porownujac do nowego bugaboo cameleona ktory jest za okolo £400 to nie dalismy duzo :P

a moj mi wheels wyglada identycznie jak cameleon, tylko kaptur ma troche inny, bo w cameleonie masz caly zakryty, a moj ma takie 'szybki' jak sa w slonecznych kapturach do cameleona :)

elzu myslalam ze Ty moze juz rodzisz ;)

joasia ja przed ciaza mialam 34DD, a do karmienia kupilam 34E

To ja chyba też zaryzykuje i na początek kupię jeden z miseczką o rozmiar większą niż mam teraz,a potem dokupię jak już będę bardziej pewna co do rozmiaru.

Ja na bugoboo polowalam miesiac na eaby, kilka aukcji przegralam i na koniec trafil mi sie w super stanie :) za 250£ a nowy w mothercare 750£ kosztuje....a wiec udany zakup :)) bugaboo bee nie podoba mi sie wcale jakis taki dziwny :/ teraz jeszcze przed szpitalem chcemy jechac do mathercare po posciel do lozeczka bo tylko tego nam brakuje....
PINKA co do piersi to ja tez mam male :) i w Pl mialam tylko jeden stanik do karmienia ktory sie nie przydal bo karmilam tylko 3 tyg. teraz mam nadzieje tak szybko sie nie poddam i dluzej bede karmic :)

mamcia rzeczywsicie cos mi sie ceny pomieszaly :confused: cameleon rzeczywiscie jest drogi nowy, moze to bugaboo bee nowy jest po £400:confused:

ja bylam bardzo niecierpliwa z tym ebay, i tez pare aukcji przegralam :P bo juz prawie kupilismy na ebay cameleona ktory wczesniej byl na wystawie w sklepie.. ale z tego mojego wozka tez jestem zadowolona jest identyczny jak bugaboo :))

bugabo bee daje Ci ta opcje ze nie masz w domu dwoch 'mebli' bo do bee nie ma gondoli, ale jednak stwierdzilismy ze bee nie rozklada sie do konca i dziecko nie lezalo by na plasko.. to ja nie rozumiem po co pisza ze nadaje sie dla niemowlakow :confused:

a ja czekam na lelefon od lekarza, ale juz sobie postanowilam ze nic nie bede brac, jesli to bylo by cos pilnego to od razu w szpitalu by mi dali leki, a teraz 2 tygodnie po fakcie, przed samym porodem nie bede antybiotykow w siebie pakowac..

pinka tutaj masz stronke bugaboo Home powinny byc tam filmiki ktore pokazuja wszystkie funkcje wozka.

ja mieszkajac w uk nie kupilabym wozka polskiej firmy :tak: chodzi o to ze tutaj nie ma az takich mocnych zim i wozek na jakis wielkich masywnych kolach w ogle nie jest potrzebny.

ja kupujac moj kierowalam sie: zeby kola byly skretne, raczke mozna bylo podluzyc (wiadomo zeby bylo wygodnie mamie i partnerowi) (chyba prosciej niz w bugaboo bee raczki nie da sie przedluzyc :-D), zeby dziecko bylo przodem do mamy jak juz siedzi i zeby byl lekki (bugaboo 9 kg, przecietny wozek polskiej firmy 16..).. :happy2: ale to tylko moja opinia, a ja mialam fiola na punkcie wozka i zeby go dorbze wybrac :-p

agata dzieki za odpowiedz teraz juz wiem o jakie chodzi,no ale to nie moj typ wózka...............

dla pierwszej corki tez mialam z polski na na kołach pompowanych i powiem ci ze bardzo sie sprawdził ja swoj wozek pchalam po plazy bez problemu a baki z małymi kułkami zakopywały sie co chwila,no ale widomo kazdy lubi co innego;-)

reklama
My kupiliśmy taki : X-Adventure - Crossover
ja śledziłam ebaya oraz gumtree i udało się na gumtree za 140 funtów w stanie idealnym. Właściwie nie widać po nim sladów używania-był uzywany ok 10 mies,a kobieta sprzedawała bo urodziła drugie dziecko i kupiła podwójny wózek. My mamy ten jasny kolor. Na razie ze składnia i rozkładania oraz testowaniu w mieszkaniu jestem b. zadowolona a jak się mała urodzi to zobaczymy w praktyce.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry