• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Miliaa napisz mi proszę jak często masz skurcze i jak długo trwają. Mi się wydaje, że ja mam ich za dużo :-(
Oby chociaż jeszcze te 2 tygodnie wytrzymać.

Pingwinek co się dzieje, czemu jesteś zdołowana? Nie smutaj się.

reklama
Molla ja trzymam nadal kciuki. Beta później tak szybko nie przyrasta, czekaj na kolejny wynik i ubłagaj o usg! nie załamuj się, trzymamy kciuki&&&&&

Aduś, Maksiu może będzie małym dzieciakiem, myślę ze waga jest zupełnie indywidualna. Pewnie Ty jesteś osóbką filigranową co?

Pingwinek trzymaj dietę i wszystko będzie oki.

U mnie też były przygody, miałam straszny ból brzucha w dole po prawej, który promieniował na plecy. Do takiego stopnia bolało, że nie mogłam się wyprostować. Nogi podnieść. Zestresowałam się potwornie, że z maluszkiem coś nie tak. Wylądowałam u lekarza, okazało się ze zła dieta i woreczek żółciowy zaatakował. Teraz ścisła dieta.

Z maluśką wszystko oki, nawet czuje już pierwsze delikatne subtelne ruchy, cudowne uczucie. Takie smyranie, łaskotanie, albo strzelanie bąbelków:))))
Kochane, nie wiem, kto prowadzi kalendarz ale możemy już wpisać ze na 101% córeczka:)))

Wpadłam tylko na chwilę, żeby życzyć Wam miłego dnia.
W najbliższych dniach, moje posty mogą posiadać literówki i mogą być bez znaków diakrytycznych. Natomiast zwroty grzecznościowe, na pewno będą z wielkiej litery, zresztą jak zawsze :-)
Nie gniewajcie się na mnie, bo będę Was śledzić z telefonu :-)

Pa. Na mnie już czas...

Ostatnia edycja:
madzialenak...raport tygodniowy ci zdam :tak: tylko bierz pod uwagę, ze ja biore nospe 3 x dziennie...wiec pewnie było by ich więcej
14.07 4 skurcze, średnio około 15sek, 15.07 5 skurczy około 20sek, 16.07. 3 skurcze około 20sek, 17.07. 3 skurcze około 30sek, 18.07 1 skurcz 25sek, 19.07 1 skurcz około 30sek, 20.07 3 skurcze około 20sek, dzisiaj jeszcze nie miałam, ale dzień się dopiero zaczal.
jak cie cos niepokoi to spokojnie zażywaj nospe - 2,3 razy dziennie powinno cie pomoc, ja nospe biore już od 26tc prawie caly czas:tak:

Lawendowy Sen dzielna bądź w szpitalu, jestem z Tobą!!!

a i ja miałam ciężką noc, w piątek mała mi zmieniła pozycję na taką,że mi chyba na żołądek wlazła, wtedy to aż mi łzy poleciały z oczu tak bolało.No i sobie siedzi tam, a ja nie mogę na żaden bok się przekręcić, bo tak boli ... ah mam nadzieje,że jej się znudzi i się gdzieś ciut dalej przesunie

Lawendowy...oczywiście jestem z toba i wspieram mocno uwierz, ze migdaly to nic strasznego, dasz rade!:tak: pisz do nas z literówkami czy bez, ze zwrotami grzecznościowymi czy bez...wszystko jedno! buziakujemy z Marcelem do cioci!

gotadora...mój urwis wczoraj wlasnie skopal mi zoladek...myslalam, ze umre i porzygam się jednocześnie...tez się nie mogłam ruszac przez jakiś czas... ale pote osunal się znowu na dol i już siedział grzecznie...teraz to się zacznie kochana...:rofl2: harce, hulanki, swawole

Ostatnia edycja:
Bylam dzis na rozmowie u ordynatora i wiecie co mi powiedzuak,bo pytalam sie dlaczego poronienie kolejne mialam a twraz marta ciaza,jak on to widzi,czy to moja wina,czy co...? A on mi na to,ze jak kobieta traktuje zarodek jako ,insekta, to organizm go wyrzuca,i sie krwawi i jak zarodek jest silny,to i tak walczy z matka i mimo krwawien zostaje,a u mnie sie zawiazalo,jak to powiedzial,rozwinelo sie do pewnego momentu i sie zatrzymalo i ze to najprWdopodobniej wina chromosomow zarodka,on zyl i umarl i skoro bralam tyle lekow,to cos z nim nie tak bylo,ze niby z in vitro sie to rzadko zdarza a jednsk,przeciez ja nie mialam badan genetycznych zarodka jak gotadorka,i co,ze beta chic pieknie rosla,to dawaloby szanse,a jednak tak nie jest i ze musialo byc serduszko skoro zarodek dalej rosl,tylko ja nie mialam usg wczesniej,bo jak ciaza bezzarodkowa tzw.pyste jaj plodowe to nawet nie rozwija sie zarodek od poczatku i wtedy beta moglaby slabo rosnac,a u mnue on byl i serduszko tez musialo,tylko zatrzymal sie jego rozwoj i umarlmdlatego taka piekna beta na poczatku byla.
Usg mam jutro i powtorna beta,jak sie potwierdza domniemania,to dadza mi wczesnoporonne i lyzeczkowanie

Miliaa wiem, wiem ... moja na szczęście nie kopała żołądka, ale była na nim, bo w tym miejscu miałam wybrzuszenie - wielką gulę, zapewne jej główkę. Ona rządzi na gorze, a on na dole. Jego harce czuje bardzo, jej mało bo łożysko amortyzuje jej figle, no i chyba jest jakoś głębiej, ale ona potrafiła na doł do braciszka chodzić w gości ... czytałam,że maluszki w brzuchu czuja siebie na wzajem i potrafią się specjalnie do siebie zbiliżyć :

...Pierwszy kontakt między płodami zaobserwowano między 8tc5 a 9tc5. Dotykanie współ-bliźniaka z reakcja i bez reakcji nabierały na częstotliwości od 10 tygodnia ciąży. Bardziej złożone kontakty, czyli trwające powyżej 5 sekund interakcje z reakcją drugiego bliźniaka, były częstsze od 13tc3. Złożone kontakty i szersza reakcja na dotyk była jeszcze częstsza po 15 tygodniu ciąży. Stwierdzono także, że po 13 tygodniu ciąży interakcja „dotyk -brak reakcji” zmniejszyła się bądź nie zwiększała już swojej częstotliwości....

więcej: Badania naukowców

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry