• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Zula wg mnie progesteron jak na 4 dpt bardzo ładny :tak: zbadaj sobie go jeszcze z betą. Tsh musisz obserwować czy nie wzrasta bo jak już jesteś w ciąży to może być max.2,5 a mi ciąża od razu podwyższyła tsh z 0,7 do 2,34. Na estradiolu się nie znam, ja go nie badałam.

ZULA u mnie 3 razy byl badany estradiol i jak porownuje wynik to u Ciebie jest niski, ja przy chyba ponad 700 z tego co pamietam zmialam odrazu dawke dwukrotnie zwiekszoną, ale moze z lekarzem tosklonsultuj czy masz zwiekszac, bo ja nim nie jestem tylko pisze jak bylo u mnie Moze twoje labo ma inne wartosci referencyjne KATE jak sie nie obroci to mysle ze zrobia Ci cesarke, to jest duzo lepsza opcja niz poród kleszczowy GOTADORA trzymam kciuki za maluchy i szyjke!

Zadzwoniłam jeszcze na rejestrację i pani mi powiedziała, ze w ciąży wykonuje się to badanie do wykrycia przeciwciał IgG. Badanie to stosuje się do wykrywania niedokrwistości hemolitycznych i choroby hemolitycznej noworodka.
Dzwoniłam do labo, to kosztuje 34,-, więc już zrobię.
Ależ dziś upał...

Lawendowy sen tak chciałabym cesarkę ze względu na pośladkowe ułożenie Malutkiej, coś mi lekarka dzisiaj mówiła, że mogą próbować ja przestawic, że niby jest jakaś metoda, że naciskają na brzuch, ale ja nie chcę. Poród kleszczowy jest bardzo urazowy i powiedziałam, że nie chcę. Za każdym razem trafiam na innego lekarza i to takie odbijanie piłeczki... Pytałam o moją niską hemoglobinę to powiedziała, że tak to jest w ciąży i mam nie brać żadnych leków...
znowu muszę wytrzymać dwa tyg do następnej wizyty, jest niby około 5-10% szans, że jeszcze się obróci, ale ja wiem, że to Jej ulubiona pozycja, czasem ma główkę na moim prawym boku, ale po jakimś czasie wraca pod żebra.

Kate u nas też położna mówiła, że jak się położy rodzącą na boku, to ona jest w stanie jakoś obrócić maleństwo... Nic nie mówiła o naciskaniu na brzuch. Może dowiedz się o szczegóły, jak to dokładnie wygląda. A może mała się jeszcze obróci.
A jaką masz hemoglobinę?

Ikasia właśnie też gdzieś wyczytałam, ze robi się je ok 12 i 28 tc, ale mi kazał dopiero teraz. A Wy macie konflikt krwi?

Ostatnia edycja:
dziękuje Wam dziewczyny za kciuki :-)

good news: dzieci rosną ładnie i dr ze wszystkiego jest zadowolony, synek waży 1150g, córuś 1160g. On ma większy brzuszek krótsze nóżki, a ona ma mniejszy brzuszek a dłuższe nóżki. Szyjka nie zmieniła się, więc to dobra wiadomość, torbiel też nie zwiększyła się, więc ok. Na kolejną wizytę mam między innymi zrobić poziom PTA

bad news: w poniedziałek idę do diabetologa, mam cukrzycę ciążową. Jak to dr powiedział jestem wzorowym przykładem kobiety w ciąży z bliźniakami i mam wszelkie możliwe przypadłości. Mam nadzieje,że to już ostatnia niespodzianka, na prawdę nie chce już kolejnych.

ps. nasze dzidziulki bardzo się kochają :-) znowu były przytulone do siebie główkami

reklama
Gotadora, bardzo się ciesze, że dzieciaczki ładnie przybierają i że się kochają, jak wzorowe rodzeństwo przystało. :tak:
Ale zmartwiłaś mnie tą cukrzycą. Kurczę! Co Ci powiedział lekarz? Czekają Cie kłucia????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry