• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dr kazał mi się nie martwić tym. Wynik mi wyszedł 149, więc niewiele ponad normę. A ja dopiero teraz przeczytałam,że nie powinno się jeść przed na 10-12 godzin, a ja oczywiście jadłam. Dzień wcześniej równiez czekaladę. Mam mieć dietę i glukometr. Za 3 tyg kolejna wizyta i dr chyba mnie wyśle na kolejną dawkę sterydów.

reklama
Aduś , madzialenak - dziękuję. Mnie lekarz nie kazał niestety nic badać:( w tej klinice to wogóle transfer robią a potem za 2 tygodnie betę...
Aduś a mogłabyś mi napisać na jaką dawkę Ci zwiększył lekarz estrofem? 700 było za mało? to ja mam jakąś masakrę:(

gotadora dobrze, ze z maluszkami ok :-) A Ty może powtórz sobie to badanie glukozy, skoro jadłaś i to jeszcze słodkie ;-) Wiem, wiem, ze ta glukoza okropna, ale ja bym wolała powtórzyć niż katować się dietą i glukometrem.

Oskaa dziękuje, ale nie zdążę i tak przed spotkaniem w poradni, w poniedziałek mam się tam zgłosić. Nawet jak w ten sam dzień wynik to po południu

Zula moje wyniki estradiolu, ja brałam 3x1 estrofem, później coraz mniej

1160.35 I weryfikacja

3095 - II weryfikacja

tylko że u mnie poziom estradiolu przed punkcją był ok 6 tys, a jego poziom zależy ile jest dojrzałych pęcherzyków. Również myślę jak Madzialenak że na własną rekę nie powinno się zwiększać dawki estrofemu.

GOTADORA super waga dziecaiczkow i jaka równa, slodki widok musial to byc jak maluchy glowkami przytulone ZULA patrzalam wlasnie i mialam 780 pg/ml w 3dpt prz\y ostatnim ivf jak dr mi zwikeszyl dawke do 3x2 a;e tak jak pisze MADZIELANEK tylko Invicta to bada i zmienia dawki, wiec sama tego raczej nie rob, pozatym moze inne wartosci ref ma Twoje labo.. zadzwon do jakiegos lekarza moze

Gotadora ale się wzruszyłam i od razu wyobraziłam cóż to musiał być za widok jak maluszki leżały główkami do siebie :tak:
Co do glukozy do mi wyszło po 2 godz. 134 czyli też sporo i tak jak Ty dzień wcześniej jak nigdy zjadłam naprawdę dużo słodkiego czego nigdy nie robię. Twój wynik może być ciut oszukany ale lepiej iść do tej poradni i przez kilka dni pomierzyć sobie cukier. Na pewno będzie wszystko w porządku za co trzymam kciuki.

Kate super, że Hania ładnie rośnie, może jednak zechce się obrócić i Cię miło zaskoczy :-). Ja także nie zgodziłabym się na to aby lekarz czy pielęgniarka próbował sam przestawić dziecko.

Ostatnia edycja:
Oskaa dziekuje, hemoglobinę mam 10,7 mówiłam Jej, że rano bardzo słabo czasem się czuję i czy mogłaby mi przepisać jakies dobrze wchlaniające się tabletki, bo u mnie zawsze był problem z przyswajalnością.
Dowiem się co z tym obracaniem dzidziusia, ale z tego co czytałam na forum w tym szpitalu to podobno boli i nie przynosi rezultatu, więc zobaczymy. My idziemy we wtorek na coś w stylu szkoły rodzenia- dwa spotkania po trzy godziny.

reklama
Kate no to rzeczywiście niska ta hemoglobina... Powinnaś pobrać żelazo, bo ona może jeszcze spadać... Tardyferon jest dobrze przyswajalny. Ja biorę prawie od początku ciąży i będę brała do końca.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry