• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

MADZIA kciuki juz trzymam!!! Sebek napewno jest juz duzy :) Ja w piątek bede na Zaspie na porodowce to podpytam sie o pre tematow i dam Ci znac bo nadal planujesz tam porod? Mi juz kazano robic posiew przedporodowy i jutro albo we wtorek powinnam miec wynik.. KATE tak mi nalezy sie urlop macierzyski, jednak bede wykorzystywac 6 miesiecy, teraz jestem na L4. Moj pracuje w firmie Dunskiej ale z tracji tego ze juz dawno przekroczyl 180 dni pracy podlega standardowemu opodatkowaniu Norweskiemu, a jakie to podanie i do kogo sie pisze? Czy on moze je napisac w jęz. ang.??

reklama
MADZIALENAK nie mam pojecia kto.. Ja tam jade na wizyte do dr u ktorego ostatnio bylam i ktory bedzie mi cc robic, powiedzial tylko ze zobacze gdzie bede rodzic. Dowiem sie w piątek. W razie czego zona naszego dobrego kumpla jest tam polożną więc do niej tez bede dzwonic z pytaniami :)

To na pewno mu się należy, nie ma to znaczenia, że dziecko urodzi się w Polsce. Musi powiedzieć w pracy, ze chce wykorzystać tacierzyński i dadza mu takie podanie i tam tylko daty trzeba wypisać, kiedy termin porodu od kiedy tacierzyński, a potem dodatkowe papiery wypisuje się w norweskim zusie ( NAV) po urodzeniu dziecka.
Madzialenak trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę:)

KATE dzieki za informacje :) ze swoim pracodawca ustalil jedynie urlop bezplatny, bo to Duńczycy a nie Norqwedzy wiec osocjalach mało wiedzą :( ale powiem mu żeby wybrał sie do tego NAVI w Trondheim i moze tam dostanie to podanie.. Tylko ze maly sie urodzi jak mąż juz tu bedzie wiec pozostale papiery mam nadzieje ze poczta moze zlozyć.. Fajnie by bylo gdyby sie udalo :) Myslalam ze tovsoe nalezy jak matka i dziecko w Norwegii są

lawendowy super :-) Pamiętam moje zastrzyki... Pierwszy musiał zrobić mąż, bo ja ze strachu przed wbiciem sobie igły aż się popłakałam. Potem to już poszło :tak: Waliłam w brzucho aż miło :-D

A to mieszkanko mojego Adrianka w 28tc
Zobacz załącznik 575786 DSC_0183.jpg

Załączniki

• DSC_0183.jpg
    DSC_0183.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Lawendowy... Maz przyjeżdża rzadko, bo wiesz ma około 150km do mnie, ale dzis był i przywiózł mi pyszne leczo!
Jedzenie w tym szpitalu niestety nic się nie poprawiło, ale jeżeli chodzi o patologie ciazy to nie wyobrażam sobie innego miejsca! Jest to najlepszy pod tym katem szpital w wwie!
Bardzo ci gratuluje twoich 3 zastrzyków! Dzielna dziewczyna! :D

Madzialenk... Oczywiscie jutro trzymam kciuki, wejdę wieczorem na necik i oczekuje samych dobrych wieści! :D ja miałam juz gbs i wynik nam jałowy, wiec gotowa do porodu jestem pod każdym katem.

U mnie dzis był mezus a maluszek tak się ucieszył, ze tetno skoczyło mu do około 190!!!!!!:] polozne bardzo się wystraszyły i podpiely mnie na stały zapis na 2h!! Ale się ustabilizowalam. Marcelek tak się po prostu cieszył jak tatusia usłyszał :D

Caluski

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry