• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Maja piękny brzusio. Faktycznie duży jak na ten tydz ciaży.
Lawendowa ja się nie wypowiem, bo nie wiem. Mnie zawsze dr mówił, że ten progsteron z leków to na badaniach nie wychodzi. Dla świętego spokoju to może sama troszkę zwiększ i tak jak dziewczyny piszą zrób kolejne badanie.
Milagros faktycznie twoja mała to już spora jest. Gratulacje dobrych wieści.

Ostatnia edycja:
reklama
Sony, problem jest tego typu, że duphastonu żadne badanie nie wykaże.
Jedna tabletka lutinusa, to tak jak dwie luteiny. Ale to lek nowej generacji, a luteina, podobno, jest przestarzała.
Tak, jak pisałam wcześniej badanie powtórzę w środę/czwartek.

Ja Lovelę kupowałam w promocji w Kauflandzie po 16,90 za 1,5 l :-) a Pampersów nie używamy :-) za to w Biedronce kupowałam odplamiacz Loveli, bo plamy kupkowe ciężko schodzą w 40 stopniach.

Jedna tabletka lutinusa, to tak jak dwie luteiny. Ale to lek nowej generacji, a luteina, podobno, jest przestarzała.

Eeee w to, to ja akurat nie uwierzę. Bujda na resorach. Skład jest ten sam - progesteron. Nie wiem czym miałby się różnić jeden progesteron od drugiego? Oba są mikronizowane. Też miałam przyjemność brania tego za pierwszą próbą. Novum miało nawet "promocję", że przy zakupie jednego opakowania dawali drugie gratis. Na pewno jest jakiś cel w propagowaniu tego specyfiku i nie sądzę, że powodem jest "dobro" pacjenta. Nie chcę się aż tak daleko posuwać ale czuję tutaj zależność pomiędzy koncernami farmaceutycznymi a lekarzami.

Powiem na przykładzie stomatologów. Dlaczego w gabinetach wszędzie są ulotki, próbki elmexu, meridolu i sensodyne? Otóż firma RADA jest właścicielem tych wyrobów i skutecznie przekonuje stomatologów swoimi wyrobami dzięki "prezentom". A ja zawsze i tak powiem pacjentowi że z moich obserwacji lepsza jest elgydium niż elmex :tak:. Mam RADY gifty w nosie i póki co na pastę, szczoteczki i inne prezenty mnie stać zakupić z wypłaty, a swoje prezenty mogą sobie wsadzić.

Ufffff....to się znów zgaga polała. Ale ja po prostu nie znoszę naciągactwa.

Lawendowy - ja to tak mówię co ja bym zrobiła...ale jak powtórzysz progesteron za 2-3 dni i będzie podobny to bym dorzuciła tableteczkę. Na pewno nie zaszkodzi.

Oskaa promocje pieluch jakie pokazałaś są jak najbardziej dobrymi promocjami, warto je kupić, pampers 2 wychodzą za 0,48 zł za pieluszkę to naprawdę tanio dla porównania w Biedronce pieluszki Dada wychodzą 0,10 zł tańsze za sztukę . Pampersy 1 kupiłam tylko jedno opakowanie do szpitala za 23 zł. Co do Loveli to ja jej nie kupowałam tylko Płyn do prania i do płukania Dzidziuś.

Madzielanek Twój suwaczek wygląda imponująco! :szok::szok::szok: 1 dzień ... A Sebuś wyjątkowo długo zadomowiony w brzuchu :-)
Jeśli dotrwam do planu A to zostały mi 3 tygodnie ciąży :-D

Miłego słonecznego dzionka kochane, korzystajcie z uroków ciąży ;-)

Aduś dziś w nocy znów miałam skurcze tylko 3 ale za to bolesne. A teraz czuję się dziwnie, brzuch pobolewa jak na @, myślę że na dniach rozkręci się akcja porodowa.

Ostatnia edycja:
Milagros dopiero doczytałam jakie cudowne wieści z wizyty przyniosłaś. Chociaż teraz kochana będziesz mogła troszkę pospacerować.

Madzialenak trzymam kciuki za rozpoczęcie akcji porodowej. Może Sebuś postanowi dzisiaj zrobić mamie prezent :-)

Maya Spory brzuszek :szok:. U mnie to dalej jak było tak jest. No może w spodniach zrobiło się nieco ciaśniej. Ale jak mówią w pracy cały czas chudnę w oczach. Między wizytą 6 sierpnia a 21 sierpnia schudłam 2,5 kg. Nie wiem jak to się dzieje ale ja jem normalnie i niczego sobie nie odmawiam. :baffled:

Miłego dnia dziewuszki

reklama
Madzialenak mi to już 6 kg ubyło podczas ciąży. Ale moja mama mnie pociesza, że podczas pierwszej ciąży to chudła do 6 miesiąca. Z 68 kg spadła na 46 kg. Tylko że ona miała takie mdłości, a ja :dry:...mdłości zniknęły koło 9 tc, w dodatku nie były one jakieś dokuczliwe.

Dziewczynki, które z Was miały acard i siofor(metformax) podczas ciąży? Jak miałyście odstawione?
Ja na wizycie u mojej dr miałam odstawioną już jedną tabletkę sioforu, a acard podobno mogę brać całą ciążę tylko mam w 20 tyg zrobić echo serca dziecka czy się przewód Botalla przedwcześnie nie zamyka. Czyli jednak jakieś niebezpieczeństwo jest:zawstydzona/y:.
Na ostatniej wizycie byłam akurat u innej dr, bo moja na urlopie. Usłyszałam, że mam nie odstawiać sioforu i brać całą ciążę :szok:. Czytałam wiele publikacji na ten temat, co prawda nie stwierdzono żadnych problemów podczas jego przyjmowania, ale też nie ma 100% pewności że nie zaszkodzi.

Jak to było u Was?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry