gosia__1983
Fanka BB :)
[FONT=&]
[/FONT]
A ja się zaczynam coraz bardziej obawiać o ten poród, wyczytałam wczoraj że korekta laserowa nawet bardzo dużej wady wzroku nie jest wskazaniem do cesarki jedynie bardzo poważne schorzenia oczu, wady siatkówki itp. I że nawet jak okulista wyda oświadczenie że była operacja to lekarz położnik wcale nie musi się zgadzać. Ja pamiętam dokładnie jak mi lekarz okulista mówił że poród naturalny może bardzo oczy obciążyć i ja chyba umrę ze strachu o te oczy podczas porodu i nie będę parła bo się zablokuję psychicznie!!!!!!!!!!!Miałam prawie -10 dioprii moje życie było koszmarem, umrę jeśli to wróci! Ratunkiem dla mnie jeszcze ortopeda, bo wskazaniem do cesarki są urazy kończyn, ja po wypadku samochodowym o którym Wam pisałam miałam zmiażdżone kolano i w sumie nadal mam tam zespolenie już dożywotnio, poza tym miałam uraz uda i biodra, to biodro mam w sumie do operacji i wiem o tym i tak od lat sobie obiecywałam że w końcu pójdę ale tak mnie przeraża znów chodzenie o kulach…Jak się położę na boku i ruszam nogą to czuję jak mi przeskakuje kość w tym biodrze, koniecznie muszę iść do ortopedy i wiem że powinnam była to zoperować przed ciążą bo teraz mogę mieć problem z nogami pod koniec ciąży prawda?:-(
Maja to ależy do jakiego lekarza chodzisz chyba najlepiej udac sie do takiego który bedzie odbierał poród ja mam wskazanie ale jak by sie ktoś uparł to tez może stwierdzić ze moge rodzić naturalnie ale mój lekarz dostał wskazanie i to mu wystarcza bo to on bedzie przy moim porodzie. A jeżeli chodzi o MEDROL to ja go odstawiłam w 12 tygodniu dlatego nie mam pojęcia czego ty masz go brać tak długo
Miałam prawie -10 dioprii moje życie było koszmarem, umrę jeśli to wróci! Ratunkiem dla mnie jeszcze ortopeda, bo wskazaniem do cesarki są urazy kończyn, ja po wypadku samochodowym o którym Wam pisałam miałam zmiażdżone kolano i w sumie nadal mam tam zespolenie już dożywotnio, poza tym miałam uraz uda i biodra, to biodro mam w sumie do operacji i wiem o tym i tak od lat sobie obiecywałam że w końcu pójdę ale tak mnie przeraża znów chodzenie o kulach…Jak się położę na boku i ruszam nogą to czuję jak mi przeskakuje kość w tym biodrze, koniecznie muszę iść do ortopedy i wiem że powinnam była to zoperować przed ciążą bo teraz mogę mieć problem z nogami pod koniec ciąży prawda?:-(