• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

[FONT=&amp]
[/FONT]
A ja się zaczynam coraz bardziej obawiać o ten poród, wyczytałam wczoraj że korekta laserowa nawet bardzo dużej wady wzroku nie jest wskazaniem do cesarki jedynie bardzo poważne schorzenia oczu, wady siatkówki itp. I że nawet jak okulista wyda oświadczenie że była operacja to lekarz położnik wcale nie musi się zgadzać. Ja pamiętam dokładnie jak mi lekarz okulista mówił że poród naturalny może bardzo oczy obciążyć i ja chyba umrę ze strachu o te oczy podczas porodu i nie będę parła bo się zablokuję psychicznie!!!!!!!!!!!:szok: Miałam prawie -10 dioprii moje życie było koszmarem, umrę jeśli to wróci! Ratunkiem dla mnie jeszcze ortopeda, bo wskazaniem do cesarki są urazy kończyn, ja po wypadku samochodowym o którym Wam pisałam miałam zmiażdżone kolano i w sumie nadal mam tam zespolenie już dożywotnio, poza tym miałam uraz uda i biodra, to biodro mam w sumie do operacji i wiem o tym i tak od lat sobie obiecywałam że w końcu pójdę ale tak mnie przeraża znów chodzenie o kulach…Jak się położę na boku i ruszam nogą to czuję jak mi przeskakuje kość w tym biodrze, koniecznie muszę iść do ortopedy i wiem że powinnam była to zoperować przed ciążą bo teraz mogę mieć problem z nogami pod koniec ciąży prawda?:-(

Maja to ależy do jakiego lekarza chodzisz chyba najlepiej udac sie do takiego który bedzie odbierał poród ja mam wskazanie ale jak by sie ktoś uparł to tez może stwierdzić ze moge rodzić naturalnie ale mój lekarz dostał wskazanie i to mu wystarcza bo to on bedzie przy moim porodzie. A jeżeli chodzi o MEDROL to ja go odstawiłam w 12 tygodniu dlatego nie mam pojęcia czego ty masz go brać tak długo

reklama
Oskaa ja mam fotelik pasujący do stelaża wózka jednakże nie zamierzam wykorzystywać tej funkcji, naczytałam się opinii specjalistów, którzy zdecydowanie odradzają wożenie dziecka w foteliku, gdyż kręgosłup takiego maluszka jest poprzez to bardzo obciążony. Taki maluszek powinien leżeć na płaskim, twardszym podłożu.

Oskaa a czy ty bedziesz używać takiego fotelika na stelażu wózka bo przecież my będziemy rodzić w październiku a pogoda moze być różna a słyszałam ze dziecko w takim foteliku może jeździć do 6 miesięcy i ja uważam ze sie poprostu nieprzyda

gosia__1983tylko że wiesz, ja chce rodzić w Lubinie więc nie wiem kto będzie przy moim porodzie. Chodzę do dr Fuchsa, on pracuje na Borowskiej w szpitalu i zaczynam się zastanawiać czy czasem z tego Lubina nie zrezygnować skoro on już prowadzi moją ciążę, ale tak strasznie nie chciałabym tam rodzić:-( Chociaż z drugiej strony coś za coś tak? Zobaczę jakie on będzie miał podejście jak przyniosę te zaświadczenia.A Ty już się umówiłaś ze swoim lekarzem że będzie odbierał Twój poród? A jeśli nie będzie go wtedy na zmianie?

Pytanie!!!!! Która z Was pisała że jest przez całą ciążę na zwolnieniu lekarskim i dostaje większą wypłatę? Ja właśnie dostałam pierwszą odkąd jestem na zwolnieniu i jest o 200 ZŁ WYŻSZA !!!!!!!:szok: Czy to możliwe? Na pewno wiem że żadnych podwyżek nie było!

Maja mi się wydaje, ze to zależy od tego na ile jest wypisane zwolnienie. Ja co miesiąc mam na 28dni, więc dostaję trochę mniej.

Sylwia ja pytałam siostry i ona mówi, ze dziecko może tak do ok 8-9 miesiąca w takim foteliku. Wiadomo, ze zimą to nie, ale potem wiosną czy wczesnym latem...

Oska, a tu juz wczesniej nie pokazywalas tu tego bujaczka? Bo ktos go wklejal ale nie pamietam kto. Mi sie w nim podoba ze jest na takim trzonie bujajacym, nie widzialam takich.

niestety nie znam nikogo co taki ma. Ja chyba kupie cos taniego, prostego i pewnie fiszer prajsa, mimo ze ich produkty mi sie ogolnie nie podobaja bo sa zbyt kolorowe. Nie lubie kolorow, ale pewnie mala bedzie zadowolona. Chyba w koncu u mnie padnie na to: FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK WIBRACJE X6144 24H (3496935358) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

No i jest do 18 kg wiec przyszlosciowy. A tak najbardziej to podobaja mi sie bujaczki od bright stars albo mothercare...

reklama
Maja, mi raz wiecej zaplacili i potem musialam oddac. Czesto tu chodzi o terminy kiedy przynosisz zwolnienie, stad ze przynioslam jakos przed wyplata to im sie pomylilo i mi zaplacili prawie 2tys wiecej :))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry