• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Witam o poranku :-)

Adus, nie boj sie, my tutaj wspolna sila i energia jestesmy z Toba. Bedzei dobrze!!!!

Maja, z tymi bolacymi piersiami ,to jest bardzo indywidualnie, jedne dziewczyny nic nie boli a inne tak. Dlatego nie martw sie, wszystko jest ok. A co do kopniaczkow, to poczulam je w 19 tygodniu. Troche wczesniej odczuwalam takie gulgotanie i to zapewne tez mala juz dawala pierwsze znaki ;-)

Gotadora
, oj jej jednak Cie zatrzymaja w szpitalu buuuu DObrze,ze mezus jest juz na miejscu i bedzie CIe odpowiednio dozywiac. Poza tym lepiej w takim wypadku byc pod stala opieka lekarzy. Wiem,ze szpital to nic przyjemnego ale my dla maluszkow jestesmy w stanie wiele przejsc ;-) A maluszki niech jeszcze grzecznie siedza w brzusiu. Trzymaj sie dzielnie i pisz do nas jesli tylko bedziesz mogla!!!!

Wczoraj na kursie szkoly rodzenia mielismy wizyte po oddziale i porodowce. Niestety moj szpital jest w remoncie i czesc poloznictwa jest nowa a czesc stara. Na szczescie porodowka jest w tej nowej czesci i wyglada na calkowicie "przyjazna" jesli tak mozna powiedziec. Jest czysto, schludnie i widno,nie przypomina sali operacyjnej a raczej tak sobie bardziej wyobrazalam to miejsce. Gorzej z czescia ,gdzie znajduja sie pokoje ale nie jest tragicznie. Dzieciatka myje sie i przewija w osobnej sali pod ciaglym okiem kogos z personelu.
Na sali porodowej zostaje sie od momentu, gdy jest juz rozpoczeta akcje porodowa. Tam wskazane jest aby sie duzo ruszac np. wykonywac cwieczenia z pilka. Gdy rozwarcie jest odpowiednie, czyli 3cm, podaja znieczulenie zewnatrzoponowe.
To przygotowanie jest na prawde godne polecenia bo ma sie mozliwosc poznania miejsca i choc czesci personelu a takze obywczajow panujacych w szpitalu. Wiem ,ze jak wybije godzina, to nie bede sie dodatkowo denerwowac tym, gdzie musze sie zglsic ,gdzie isc i gdzie tez oni mnie usadowia i jak poprowadza.

Milego dnia Dziewczyny!!!!

Hej kobietki. Dawno mnie tu nie było ale dziewczyny to teraz cały mój świat. Jak się miewacie kochane? Wiem z fb że nasza e-rodzinka się powiększyła - Gratulacje!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry