• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Martka ja Ci powiem :-D dziecko do 3 roku życia pije mleczko modyfikowane bo krowiego nie trawi, najgorszą rzeczą jaką mozna zrobić to dać dziecku jeść w nocy,bakterie przecież robia spustoszenie,dziecko 3 letnie nie je już w nocy mleka,a jeśli budzi się z przyzwyczajenia to należy mu dać wodę a przed spaniem wyszorować ząbki:tak:

reklama
Martka, a to nie prochnica? (Sylwia nie zabij mnie smiechem) jak dziecko ma prochnice i np dostaje zelazo to do przebarwien dochodzi...

Ja swoje pierwsze zeby mialam specjalnie na czarno pomalowane zeby 2 byly dobre. Nie mam ladnych zdjec z tego okresu ;)

Milagros, jakbym o sobie czytała :-)
Też się nigdy nie zajmowałam małym dzieckiem. Ja mam dopiero wprawę w zajmowaniu się takimi 5, 6-latkami i więcej :-D
Ale podobno ze swoim jest inaczej. Tylko skąd ja będę umiała np go przewinąć. Musze zaangażować moje koty, żeby nauczyły Malucha korzystania z kuwety. Może i Ty to wprowadź :tak:

Lawendowy, u mnie cos z ta kuweta nawala ostatnio.

nie wiem dlaczego ale moja kotka sika kolo przewijaka Zochy w sypialni!! Juz 3 raz dzisiaj. Nie wiem skad sie jej to wzielo. Chora? Nie wyglada. Zazdosna? Jeszcze nie ma powodu. Rece opadaja kot po 3 latach mieszkania ze mna sika na dywan... I nic nie zmienialam. Ani kuwety ani jedzenia. Nic.

Jakis pomysl??

Milagros, rozumiem, że żwirku również nie zmieniałaś.
Może kotce nie spodobało się przemeblowanie. Postaw jeszcze jedną kuwetę w jakimś spokojnym miejscu. A "starą" umyj i nasyp świeżego żwirku. Może pomoże.

Avocado zgadzam się z Tobą,na przestrzeni lat aparaty usg bardzo się unowocześniły,mam porównanie tych z przed prawie 12 lat i teraz..dokładnie jest tak jak mówisz ledwo co dziecko kiedys było widać na monitorze a teraz każdy szczegół,dlatego pewnie juz takie pomyłki zdarzają się niezwykle rzadko:tak:

reklama
milagros a ja czytałam o dwóch sposobach na koty.Przede wszystkim pojedynczo wstawiać nowe meble i sprzęty wcześniej,żeby kot się przyzwyczaił i teraz tak:
1.szmatką przetrzeć kotu "policzki" i wetrzeć to w sprzęty,żeby to brał za swoje, a nie za NOWE
2.kupić repelnet w sprayu, żeby kot raczej omijał te sprzęty i nie chciał tam włazić, ale nie na każdego kota to działa...
Ja też się boje o koty, nigdy mi nie narobiły poza kuwetą (chyba,ze nie trafiły do niej, co sie zdarzyło ;-) ), mam nadzieję,że sie przekonają do Eryczka i nie będzie problemów...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry