• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Oskaa życze szybkiej i bezbolesnej akcji porodowej

Milagros a Ty świętuj swój ostatni weekend z brzuszkiem ;-) i sie wyśpij póki możesz :tak: No chyba ze Twoja córcia tak jak Sebcio Madzielanki da Ci fory w nocy;-)
Mojemu udało sie przewczoraj przespać prawie 4 h ciagiem w nocy ! To już jest sukces u nas :-)
Pozdrawiam was wszystkie cieplutko! ;-)

reklama
Oskaa to Ty pewnie do jutra urodzisz:-) Trzymam kciuki za szybki i łatwy poród - powodzenia!

milagors no uparty ten Twój dzidziuś albo po prostu dobrze małej w brzuszku;-) Ale jeszcze tylko kilka dni. Co zaplanowałaś na ostatni weekend z brzuszkiem?;-)

Ja dziś miałam średnio dobrą noc z sensacjami jelitowymi i skurczami jelit:zawstydzona/y: To już 4 raz w trakcie ciąży taka przyjemność mnie dopadła... Ale już jest chyba dobrze.

lolitka lekarze zazwyczaj dają tyle ile rekomendowane jest przez polską farmakopeę czyli 2 razy dziennie 3-4 tabl. Weryfikacji dokonuje się po ok 5-7 dpt po badaniu progesteronu. Jeżeli są jakieś problemy typu PCO i produkcja progesteronu jest niska to lekarz może zlecić przyjmowanie dawek progesteronu od wyższych dawek. Nie wspomnę o tym że crio na cyklu sztucznym to zupełnie inna bajka, bo cały progesteron należy podać z zewnątrz.

Przykładowo ja mam duży problem z progesteronem i zaczynałam od 12 tabl, dzień przed transferem po BADANIU i wyniku 9 ng/ml zostało mi podwyższone do 16 tabl. Przy pęknięciu krwiaka dostałam jeszcze 3 tabl duphastonu i luteiny brałam już 20 tabl. Także badania to podstawa, dzięki nim dobiera się dawki indywidualnie dla każdej kobiety. A początkowa dawka jest raczej z góry narzucona przez farmakopeę.

reklama
Aleksandretta, nie wiem czy jej dobrze... Watpie. Mam wade macicy, lekarz ostrzegal, ze moge nie miec skurczy no i wyglada na to ze nie mam. Bo i lozysko, opadniecie brzucha... Wszystko wskazuje ze moglabym rodzic ale podobno nie urodze na pewno do srody.

oskaa, super, ze to juz!

Sony, czytasz nas? Napisalabys jak porod i ogolnie macierzynstwo.

Adus, nie licze na grzeczne dziecko... Troche stresow w ciazy bylo wiec o ile wierzyc w te teorie mala moze tez byc malo spokojna... Zobacze juz w srode :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry