• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dorex - u mnie z l4 będzie rok. Ja mam do pracy z 5 km, ale w każdej chwili mogę podskoczyć do domu czy wyjść wcześniej. Tak sobie planuje przez pierwsze 2 miesiące pracować po 3 dni w tygodniu żeby dzieci się przyzwyczaiły. Tylko jak znaleźć dobrą nianię.
Fusun - kciukaski za udany transferek :-)

Sylwia śmiesznie z tym rumem:) Kobietka w ciąży dostała od ginekologa rum w prezencie:-) Ale zawsze może Twój mąż skorzystać z upominku;-) A o co chodzi z tymi grzybami? Grzybów w ciąży nie wolno jeść? Nawet zupy grzybowej lub sosu z grzybami? Czy to tylko o marynowane chodzi? Ja znalazłam coś takiego: Grzyby w ciąży | parenting.pl

Szyszka
witamy wśród nas:)

Fusun​ dziś myślami jestem z Tobą. Daj znać po transferze jak poszło.

Dziewczyny, ja 5 listopada mam usg 4D. Miała któraś? Jak wrażenia? Warto czy nie Waszym zdaniem?

Aleksandretta my obydwoje niepijący. Już mam tyle alkoholi, które dostałam w prezencie że to się w głowie nie mieści. I najczęściej idą na prezent dla kogoś. Ja do dzisiaj mam 2 skrzynki wódki ze swojego wesela :-D i zawsze się śmiałam do męża że dzieciom na wiano oddamy :rolleyes2:.

A z grzybami nie warto ryzykować. Ja wiem, jest wiele opinii tak jak przy każdej rzeczy. Ale przede wszystkim grzyby są ciężkostrawne i jak mówi moja znajoma pediatra nie powinno się ich dawać do 5 rż dzieciom. Także ja podczas życia łonowego młodego nie zamierzam dokarmiać grzybkami. Wolę chuchać na zimne.

Miałam ostatnio usg 4d w 18 t 2d. Usg wyglądało zwyczajnie, tylko momentami dr przełączał mi na 4d i wtedy :rolleyes:... Przełączył mi w dwóch momentach - oglądałam lewą rączkę zgiętą w łokciu aż do dłoni i stópkę :happy2:. Widoki wspaniałe :-D

Dziewczyny mam dwa dylematy i bedę wdzięczna za pomoc :-)

Przygotowuję się do crio i od jakiegoś czasu biorę Folik i biorę też Femibion Natal. W jednym i w drugim jest kwas foliowy i tak się zastanawiam czy powinnam przyjmować te 2 preparaty. Czy tego kwasu foliowego nie będzie za dużo?? Zastanawia mnie też to czy ten kwas foliowy w Foliku ma te same działanie w Femibion Natal.

A po drugie mam 2 zarodki zamrożone w 3 dobie. Jeden ma 8 komórek, a drugi 6 komórek. Ten drugi to chyba nie za dobrze rokuje. Wiecie ile komórek powinien mieć zarodek w 3 dobie??

szyszka witaj :).

lawendowy sen współczuję z pęcherzem, sama do tej pory wybrałam 2 antybiotyki cefurox, piję żurawinę, do tego sporo cytryny i czuję, że znowu mnie piecze w pęcherzu...Pij duzo, żeby wypłukiwać bakteriozę;-). A jakie dawki magnezu bierzesz? Ile jest mg w tabletce? Mam brać duże dawki magnezu, w aptece babka wcisnęła niby najlepszy dla kobiet w ciąży, bardzo wysoka dawka. Patrzę, a tam 300mg i tylko 20 sztuk za kosmiczną cenę :wściekła/y:.

Sylwia pracowita z Ciebie kobietka, odpoczniesz na takim długim urlopie hehehe. A ginekolog z rumem mnie zabił:-D. Piękny masz grochowkowy brzuszek!Może na Boże Narodzenie też mi taki od barszczu z uszkami urośnie:-p.

[BMoonDust][/B] gratuluję, też byłabym w szoku :tak:. To daje nadzieję.

Fusun myślę o Twoich bąbelkach:-D. Wiesz, że właściwie wystarczy jeden, nie trzeba mieć dziesięciu, prawda? ;-).

Ja dalej leżę, wszystkie schaby mnie bolą. Robią Wam się rozstępy na brzuszku? Smaruję się 2 razy dziennie i mam wrażenie, że 2 mi pod pępkiem wyłażą.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry