• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Fusun :-) rozbierasz się do bielizny, igiełki w czasie stymulacji były trochę w inne miejsca niz w czasie transferu, w czasie transferu były w głowę, niedaleko uszu, w skronie, gdzieś miejwięcej na wysokości pępka, na nogach w okolicach kostek - ale mogłam coś pomylić, bo już nie za bardzo pamietam, za to pamiętam,że dobrze się czułam, także polecam :tak::tak:

Dzięki Gotadora :-)

reklama
MoonDust gratuluję cudu:-) To wspaniała wiadomość:-)

Fusun nie trać wiary, myśl pozytywnie:) My tu wszystkie trzymamy za Ciebie mocno kciuki:tak:

Lawendowy a żebyś wiedziała, że póki co potraktowałam tę stronę z maskotkami jako inspirację:) Tyle, że ja mam dwie lewe ręce do szycia (dziurki w skarpetce bym nawet nie zaszyła), więc zleciłam to zadanie osobie bardziej utalentowanej w tym kierunku, czyli mojej mamie:-) Jeśli jej się nie uda uszyć takich fajnych maskotek, to wtedy będę zmuszona zamówić te ze strony. A są śliczne, to prawda:tak:

Sylwia no cudo ten Twój wielorybi brzuszek:) Mój też coraz większy i coraz bardziej widoczny, taki hipopotami się robi:))

Maja ale malutko ważysz... Ale Ty to chyba drobniutka babeczka jesteś, co? Ja to wysoki chudzielec zawsze byłam, ale w ciąży przybieram regularnie. Aktualnie jestem 6 kg na plusie... Podobno nie widać tego po mnie. Tyle że brzuszek mam i to wszystko. Ufff;)

Ostatnia edycja:
Gotadora - a mi z kolei łatwiej było (i jest) cycem karmić niż biegać z butelkami. Dostałaś mojego maila?
Właśnie dowiedziałam się że wracam do pracy - i cieszę się i mi smutno. Chyba łudziłam się że mnie nie będą już chcieli i będę miała wymówkę żeby zostać z Młodymi. A tu klops.

Milagros mój synek zaczynał od 20 ml- to jeszcze w szpitalu, po 2 dniach pediatra kazała zwiększyć do 30 ml, po wyjściu ze szpitala pił po 40 ml co 3 godziny, jak miał 10 dni to już 60 ml i tak sukcesywnie coraz więcej, w chwili obecnej od tygodnia wypija 135 ml co ok 3- 4 godzin, w nocy ma przerwę 8-9 godzin, dość długo wypijał 105 ml. W 7 tygodni przybrał 980 g czyli książkowo (ważył 4020 g w dniu wyjścia ze szpitala). Ważne przy karmieniu mm jest aby nie rozepchać żołądka dziecku bo będzie chciało coraz więcej , co za tym idzie będzie tyło za szybko, taką instrukcję dostałam od położnych.

Ostatnia edycja:
odnośnie przybierania na wadze to z tego co wyczytałam to wcześniaki przybierają na wadze więcej niż dzieci urodzone terminowo i z dużą wagą. Moje maluszki w dniu wypisu ( 5 października) ważyły ok. 2200, a dziś synek prawie 3200, a córcia niecałe 3 kg. Dr powiedziała,że bardzo łądnie przybierają. Szczególnie mały - w 3 i pół tygodnia kilogram. A tu link, całkiem ciekawy Badania: wcześniaki słuchające Mozarta szybciej przybierają na wadze? - Rynek Zdrowia - rynekzdrowia.pl ... może to Mozart tak na nich działa :-)

Łomatko, to ciekawe ile moje przy Mozarcie by ważyły :-)
Dorex - to nie takie proste, bo moja umowa skończyła się z dniem porodu. Jak nie wrócę po nowym roku, to będzie trzeba szukać czegoś nowego. A to nie jest takie proste.

Maciek na wyjście ważył 2564, a w 18 dobie 3100 :-), a mając 1,5 miesiąca czyli prawie 7 tygodni 4460 :-), a po kolejnym miesiącu 5740 :-) a Zuza prawie identycznie przybierała. Z resztą do tej pory różnica między nimi jest niewielka. Pediatra za każdym razem jak nas widzi to robi wielkie oczyska :-)
A kiedy ja przegapiłam grupę na fb?

Gotadora - a zapisali Was do poradni wcześniakowej?

reklama
MoonDust, gratuluję cudu. Super, że Wasze dziecię będzie miało rodzeństwo :tak:

Gotadora,
generalnie Mozart dobrze wpływa na dzieci. I to na te, jeszcze nienarodzone.
Od 13 tc dziecko zaczyna słyszeć i wtedy można już częstować je muzyką i literaturą.

Fusun, Ty wiesz, że ja jestem całym ♥ z Tobą. Nie tylko w dniu jutrzejszym.

Milagros, ja niestety nic Ci nie doradzę. No chyba, że w dziedzinie żywienia kotów :-)

A ja jutro muszę oddać mocz na posiew, bo badania ogólne wyszły źle.
Byłam dzisiaj u internisty, bo wczoraj dzwonili do mnie z Lux Medu i kazali, jak najszybciej przyjechać na wizytę.
Trochę jestem zła, bo jeszcze bez wyniku posiewu i antybiogramu pani dr przepisała mi już antybiotyk.
Ale ja go nie zamierzam brać! Dalej będę na soku żurawinowym.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry