hej mamuski
Bylam wczoraj na polrocznej kontroli z Dominicem :-) Wszystko ok z maluszkiem.Wazy 7330 wiec w ciagu miesiaca przytyl pol kilo

Urosl 3 cm

W miesiac? w szoku bylam hehe. Pielegniarka powiedziala,ze synek bedzie wysoki bo niezle sie wyciagnal od urodzenia.Bylo 51cm a teraz jest 69,5.No ale nie ma sie co dziwic bo ja mam 174cm a emek 180

Obwod glowki 44,5cm.Lekarz popatrzal w uszy,"pomacal" siusiorka,jajeczka,zobaczyl bioderka,nozki,sprawdzil czy maluch jest silny"popodciagal go" i stwierdzil,ze jest bardzo silny,do tego bystry i madry,bo rozgladal sie na wszystkie strony a jak lekarz do niego mowil,to maluch patrzal mu prosto w oczy

No i jeszcze tylko te jedno oczko.,bo synek ma zatkane kanaliki lzowe i w koncu jedno oczko juz jest zdrowe...prawe.No a lewe trzeba dalej przemywac i masowac ten kanalik. A jesli chodzi o mnie yyyyyy....to lekarz mega przystojny

ojjj oko zawiesilam, a co tam

Zapytalam sie o jedzonko dla maluszka.Pokazal mi siatki centylowe i faktycznie miesiac temu maluch moj lekko spadl na wadze,miesci sie w normie ale lekarz powiedzial,ze bardzo dobrze ze wprowadzilam mu nowe pokarmy,bo jak widac moje mleko juz mu za bardzo nie wystarczalo.
Jedno pytanko do was.Synek ma od 2 dni zatwardzenie

Podalam mu zupke z brokula,oczywiscie mu nie zasmakowala,ale zjadl pare lyzeczek i chyba to spowodowalo,ze bidulek steka pare razy,a wychodza z tego tylko "male bobki".Wiecie moze jak mu pomoc? Co podac zeby w koncu mogl sie pozadnie wykupac?