• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Fusun :-) kamień z serca,że u Was dobrze. Cały czas trzymam za Was kciuki, czytałam sporo o tym co Ci się przytrafiło, czytałam również artykuł o ocalonej dziewczynce z takiej komplikacji, tak więc jest bardzo ważne, aby być pod jak najlepszą opieką medyczną, dlatego z całych sił trzymam kciuki za jak najszybsze przeniesienie do tego lepszego szpitala.

reklama
Fusun jak dobrze , że u Was wszystko w porządku . Pewnie jak inne dziewczyny zaglądam tu co chwilę żeby sprawdzić co z Wami i najważniejsze , że mała rośnie choć ma trudniejszy start to wierzę , że wszystko będzie dobrze . Trzymaj się cieplutko a ja modlę się wciąż za Was .

Fusun wszystkie Cię tu rozumiemy, że nastrój nie sprzyja, ale mamy nadzieję, że będzie dobrze. Czas działa na szczęście na Waszą korzyść, a dziewczynki jak widać mają ogromną wolę życia! Trzymam kciuki za spokojne przeniesienie do szpitala i oby tak znalazł się jakiś ludzki lekarz, który jednocześnie jest doskonałym specjalistą i Wam pomoże.

mazenka tak, tak - studnióweczka zaliczona;-) dziś byłam na usg, malutki jest niesamowity i jak na moje oko baaardzo podobny do mamusi:-D niestety z kreacją na wczorajsze "wydarzenie" było ciężko, ale t-shirt męża sprawdził się idealnie:-) do 14.04 taaak mało czasu, ale fajnie, że już niedługo będziesz tulić swojego szkraba. Torba już spakowana czy w trakcie? jak mąż - full stres? masz rację coś tak cicho na tym naszym wątku:szok:

Sylwia a jak mąż? przejadł sporządzone przez Ciebie zapasy?:-D jak dziś zdrówko? Wiktorek jest śliczny!!!!:-D:-D:-D

Madzia 76 jeszcze niedawno sama tak pisałam, a tu już niebawem skończę II trymestr. To święta prawda co pisały dziewczyny, ani się obejrzysz, a będziesz szersza niż dłuższa :-pniech się dzidzia zdrowo rozwija, a może 2.04 pokaże co ma między nóżkami;-)

lenkabar najgorszy jest ten ciągły niepokój i strach, aby się ciąża prawidłowo rozwijała, aby maluszek był zdrowy. Ale tu u nas jest mnóstwo pozytywnych ciążowych fluidków, więc napewno wszystko będzie dobrze. Rozgość się tu śmiało u nas, leż, wypoczywaj i niech kruszynka rośnie!

lawendowy co Ty tak cichutko? pochwal się co u Ciebie?

a ja jak już wspomniałam byłam dzisiaj na wizycie i jestem cała w skowronkach. Maluszek jest zdrowy, buzke ma śliczną i kopie jak szalony. Jeszcze 3 miesiące do naszego spotkania <3

Szyszka :-) gratulacje! a te trzy miesiące to tak szybko zlecą - zobaczysz :-) a potem jak czas będzie szybko mijał! ja normalnie przestałam rozpoznawać dni, ledwo co wstanę a już ciemno się robi i kolejny dzień się kończy

Fusun cieszę się że się odezwałaś i że nadal się trzymacie. Bardzo kibicjuę Tobie i dziewczynkom i modlę się o szybkie przenosiny i ludzkiego lekarza który zajmie się Wami jak człowiek.

Lenkabar ja też jeszcze do końca nie wierzę ale coraz bardziej utwierdzam się że tu jest miejsce dala nas:)

szyszka cieszę się że Twój dzidziuś zdrowiutko rośnie i ma sie dobrze:)

Szyszka, gratuluję udanej wizyty i zdrowego Antosia :)
3 miesiące zlecą tak szybko, że sama będziesz w szoku.
Ja już teraz nie wiem, w co ręce mam włożyć. A jeszcze jest tak dużo do zrobienia.
Dzisiaj przyjechały nowe meble do sypialni, więc cały dzień mąż je składał. Jutro powtórka z rozrywki. No i potem segregowanie, układanie.Trochę mnie to przeraża, no ale ja nie dam rady :-)
Myślę, że od przyszłego tygodnia zbieram się ostro za szycie - kocyki, karuzela, girlanda z imieniem. Obym tylko zdążyła ze wszystkim.

Madzia76 - gratuluje dzisiejszych widoczkow i zdrowego dzidziusia:) A wyprawke i ty niedlugo bedziesz kompletowac - tak to jest ze inne ciaze biegna szybciej niz wlasna - ja tez jeszcze nic nie kompletuje ale zapisuje sobie to co dziewczyny polecaja w koncu nadejdzie i nasz dzien:)

Lenkabar - tobie rowniez gratuluje zdrowego maluszka i ciesze sie ze krwiaczek nie zagraza - widzisz Jogo swojego wylezala wiec ty tez lepiej jeszcze przez jakis czas sie oszczedzaj. A z tym ze dziwnie jeszcze czujesz sie na forum to normalka ale ani sie obejzysz a bedziesz pisala o ruchach dzidziusia :) A tak poza tym jestes ostatnia na liscie wiec musisz sprowadzic kolejne mamuski - bo przeciez kilku tu brakuje - mam nadzieje ze wkrotce dolacza:)

Zula - kochana ja wlasnie mialam dzisiaj sie wziasc i napisac do ciebie ale mnie uprzedzilas - widzialam wlasnie ze masz miec dzisiaj transferek i moooocno trzymam za was kciuki zebys juz wkrotce mogla i ty pisac o kolejnych usg itd. No i niezly zbieg okolicznosci z tymi twoimi urodzinkami:-D:szok:

Fusun
- i bardzo dobrze ze zalatwiasz to przeniesienie moze w koncu cos sie zmieni na lepsze. Bidulki caly czas tu wszystkie o was myslimy i modlimy sie zeby bylo dobrze - dziewczynki widac ze sa silne i sie nie poddaja a kazdy kolejny dzien daje wieksza szanse - trzymajcie sie tam

Szyszka - i ty kolejna ktora podgladala dzisiaj swojego dzidziusia - fajnie ze maluszek piekny po mamusi;-)

Lawendowy - o widze ze juz szalejesz z meblowaniem - tylko pamietaj zeby sie nie przemeczac za duzo;-) Mam nadzieje ze pozniej pochwalisz sie recznie wykonanymi robotkami dla Zosi:)

Ostatnia edycja:
Fusun - cały czas myślę o Was i w związku z tym mam pewna informację, którą uzyskałam od dziewczyn z którymi przebywałam w szpitalu z którego dziś wróciłam.

Do szpitala w którym byłam trafiła dziewczyna w 21 tc, której odeszły wszystkie wody płodowe! Dla lekarzy to nie jest problem w tym szpitalu, ponieważ napełnili jej brzuch wodami płodowymi i ta dziewczyna jest już 23 tc i narazie odpukać nic się nie dzieje. Cały czas leży. Myślę, że to jest bardzo dobre rozwiązanie dla Ciebie. Walcz o swoje dziewczynki, jak masz możliwość przenieść się do szpitala, który może Ci pomoc zrób to czym prędzej.

Ja cały czas o Was myślę i zaciskam kciuki za Was, pozdrawiam.

Cześć dziewczyny,

gratuluję udanych wizyt wszystkim ciężaróweczkom:)

Fusun cieszę się, że jest szansa, że przeniesiesz się do lepszego szpitala. Z każdym dniem Twoje córeczki mają większe szanse, a widać, że walczą i nie chcą się poddać. Ty też się nie poddawaj i nie trać sił. Wszystkie tutaj bardzo Cię wspieramy dobrymi myślami. Musi być dobrze! Na pewno wszystko szczęśliwie się skończy. Nie puszczam kciuków!

Sylwia co słychać mamusiu?:) Jak tam Wiktorek?

Dziewczyny, nie odpiszę każdej, ale czytam Was na bieżąco. U nas wszystko ok:) Sytuacja z karmieniem opanowana, a ja też czuję się już dobrze:) Jeszcze troszkę i ruszam z tematem 'powrót do formy', czyli zabieram się za ćwiczenia. Jak na 3 tygodnie po porodzie nie jest źle, ale bardzo chce wrócić do wagi sprzed ciąży.

Pisałyście o sesjach noworodkowych. Ja się na taką zdecydowałam. Mój synek nie śpi jednak aż tak głębokim snem, więc nie powiem - łatwo nie było... ;) Kluczowe jest podejście fotografa do dziecka i duuużo cierpliwości:) Udało się jednak zrobić kilka pięknych zdjęć, więc będzie świetna pamiątka dla niego i uroczy prezent dla dziadków:) Najlepiej taką sesję zrobić w pierwszych 14 dniach życia. Wtedy maluszki dużo śpią. Ważne, aby studio było przystosowane (chodzi o odpowiednią temperaturę w pomieszczeniu, dodatkowe ogrzewanie, etc.) oraz żeby fotograf nie używał lamp błyskowych (Lawendowy o tym pisała). Nasze zdjęcia są takie naturalne - bez doniczek, skrzynek i innych dziwnych gadżetów;)

reklama
Hej dziewczynki :)
Lilia witamy z powrotem. Mam nadzieje ze pobyt w szpitalu minol ci szybko i wszystko sie ułożyło po twojej myśli.

zula mam nadzieje ze po wczorajszym transferu zaraz nam tu oglosisz wysoka betke, tego ci życzę :)

mazenka data piekna i juz tak niedlugo:))! Super ze tak ci sie ułożyło z tym szpitalem napewno jesteś juz spokojniejsza. Mam nadzieje ze mi tez sie uda zmienić szpital , właśnie 4 kwietnia mam spotkanie w tej sprawie .

aleksadreta zapiekam twoje rady dotyczące sesji bo tez bym chciała taka dzidziusiowi zrobić. A narazie zakupiłam lustrzankę i uczę sie ja obsługiwać ale to wcale nie jest takie proste . To znaczy zrobić zdjęcie każdy potrafi ale wydobyć piękno to juz jest sztuka fotografi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry