• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

pisałam do doktorka, odpisał, że na ostatniej wizycie było wszystko ok i jeśli nie mam dodatkowych dolegliwości to jest ok i tak może być. Więc luzuję i zaczynam się tylko i wyłącznie cieszyć ciążą <ajpromisss>:-D tym bardziej,że wczoraj Antek znów się uaktywnił i tak szalał,że mama już wie że jest ;-)

Madzia
co do przytulanek to u nas totalna posucha. Mieliśmy parę "epizodów" (niewiele), a dwa dni po jednym z nich zaczęłam krwawić intensywnie i trafiłam do szpitala z krwiakiem. Mąż się wystraszył,że to przez to i to on dzielnie się wystrzega jakichkolwiek uciech,więc czekamy do rozwiązania,potem jeszcze połóg... eh ;-)

majka
witaj! rozgość się kochana i nudów,nudów,nudów! :)

Megi właśnie zapomnialam nazwy modelu:szok: wiem tylko, że bebetto ale strasznie nam się spodobał, jeździliśmy sobie po sklepie i wydaje się być łatwyw prowadzeniu i zwrotny ;-) a jakie masz spostrzeżenia odnośnie Lucy?

Zuzia
ja też się zmagam z anemia, teraz wyniki są znacznie lepsze, ale podczas mojego pobytu w szpitalu miałam tak fatalne,że dostałam 5 zastrzyków w dupsko. Teraz codziennie łykam tardyferon. Piłam też sok z buraczków (własnoręcznie wyciśnięty, tzn przez sokowirówkę;)) i polecam, byłam taaaka rumiana, że hej:-)

lawendowy
wpadłaś już w trans z igłą, maszyną i nitką? mam nadzieję, że nam się tu pochwalisz swoimi arcydziełami;-) już prawie kwiecień,ani się obejrzysz, a przyjdzie upragniony maj:-D

Fusun jak się trzymasz kochana?

Molla trzymaj się i choć Ci ciężko zobaczysz wszystko się dobrze skończy!

dziś zamawiam łóżeczko, postanowione. :D coś miałam pytać ale oczywiście skleroza;-) miłego dnia!!!

reklama
Molla czytam tu tak o Tobie cały czasi i bardzo mocno Wam kibicuję, wiem że nam chodzącym łatwo jest o tym mówić, ale trzymaj sie i nie poddawaj, wytrzymaj ile sie da a każdy dzień dla Twojego synka to lepsze jutro, też mi szkoda ze tak daleko mam bo podrzuciłabym jakieś owocki i osobiście podtrzymała na duch, mocno trzyma kciuki za Ciebie i syneczka.

majka ja też mam takie bóle ledźwi z promieniowaniem na prawa nogę, ale ja mam zwyrodnienie kregosłupa i takie cos kiedyś sie u mnie pojawiałao jak miałam mało ruchu, a teraz niestety wszelkie fitnessy zakazane i nie ruszam sie tyle co przed ciażą, czasami rano jak wstaje z łóżka to czuję sie jak stara babci, masakra, ale chyba tak musi być dopuki doktorek nie pozwoli sie poruszać.

Dziewczynki rozmawiajcie, rozmawiajcie o wózkach, łózeczkach ja wszytsko zapisuję i na pewno z Waszych porad bedę korzystać.

Witajcie, ale miałam poranek:confused:. Obudził mnie ból w podbrzuszu taki jak na miesiączkę, potem przeniósł się na cały brzuch i plecy i się nasilał, aż zaczął twardnieć. Bolało prawie cały czas, z niewielkimi przerwami i trwało ponad 1,5 godziny :confused2:. Naprawdę nieźle mnie wymęczyło i jak chwyciłam za tel, żeby zadzwonić do mojego męża, to zaczęło odpuszczać. Myślicie, że dotrzymam do terminu? Cały czas proszę małą, żeby posiedziała jeszcze w brzuszku;-). Boję się, że po takim wstępie może mnie w każdej chwili ścisnąć:-p.

Szyszka mi tez na ostatniej wizycie lekarz przepisal tardyferon, mam zalecone brac tez pregne plus. Boje sie żeby nie przesadzic z ilością przyjmowanego zelaza. Ty tez przyjmujesz zestaw witamin+tardyferon?

Martaczi: pytalas ostatnio o szkole rodzenia kiedy najlepiej się zapisać. Ja mam pierwsze zajęcia w przyszla sobotę. Zapisy robia od 22 tc.

Minni ja zażywam tardyferon 1x1 i prenatal duo (classic i dha). A Ty jaką masz dawkę żelaza?

coraz bardziej zaczynam sie zastanawiać i dumać nad przygotowaniem do porodu, jak to jest z ktg, lekarz je zleca dopiero jak zaczynają się skurcze czy od któregoś tc chodzi się na nie systematycznie? sprawa numer dwa: macie jakieś wskazówki w co się na pewno zaopatrzyć do szpitala dla siebie? jakieś rzeczy, na które bym może nie wpadła, a okazują się przydatne? jest sens już kompletować dla siebie rzeczy? boję się że nakupuję koszul, a potem się okaże, że super śmignę wszerz i się w nie zwyczajnie nie zmieszczę.

Szyszka w pregna plus mam 26 mg żelaza co daje 186% dziennego zapotrzebowania, w tardyferon fol jest go aż 80 mg. Nic mi lekarz nie wspomnial ze mam zle wyniki z krwi czy coś.

Minni u nas jest szkoła rodzenia przyszpitalna właśnie się wszystkiego dowiedziałam 36h jest za darmo i dopiero od 30 tc (dziwne bo raz w tyg po 2,5h to niby jak mam zdążyć skoro zostaje mi 10 tyg) ale pochodzimy sobie :tak: myślę, że będzie fajnie...
a jak się czujesz?
Majka witamy w naszym zacnym gronie:-) co tak późno?! ja miałam od początku bóle w lędzwiach i to dość długo to chyba była jedyna oznaka ciąży dr powiedział, że to całkiem normalne także spokojnie;-)
Zuzia o ja już zaraz będziesz miała ruchy :szok: Jogo Ty też! czujecie już coś???
Szyszka dobrze, że się uspokoiłaś! my takie drobne zakupy bez listy robiliśmy tak na pocieszenie oka skarpetki, rękawiczki, czapeczki, buciki, kaftaniki, body, śpioszki o rety ile to radości sprawia :-D mąż nawet kupił jednego pajaca takiego grubego na 62cm pewnie mały nawet tego nie ubierze bo za gruby na lato, ale bardzo mu się spodobał :-) 8 kwietnia mam ostatnią wizytę w Inviccie tą prenatalną i wtedy chcę jechać na zkupy z listą do Gdańska bo u nas to raczej bieda w sklepach... Lawendowy przysłała mi adresy kilku sklepów także będę szaleć:-D
Megi jak zdrówko?
Labo fajny ten wózek cena naprawdę duża, ale skoro masz okazję odkupić w rozsądnej cenie to bym się nie zastanawiała... jeździłam trójkołowcem po sklepie mogłabym takiego mieć :tak:
Mazenka ups czyżby to zwiastowało poród :szok:

majka witaj i nie popadaj w paranoje,badz kochana dobrej mysli-jak bedziesz silna to dzidzia tez.Tez nie mogłam jak ty uwierzyc w to że udało nam sie za pierwszym razam,a jednak,cały czas głaskałam sie po brzusiu i prosiłam,,zostań z mamusią,,-teraz wszystko jest w porzadku i mam nadzieje ze tak zostanie:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry