• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

martaczi lekarze mówią, że jak łożysko jest na przedniej ścianie to ruchy później czuć i ogólnie są gorzej odczuwalne przez całą ciążę. Jeżeli łożysko jest na tylnej ścianie to na odwrót... Tyle teorii, w praktyce bywa różnie. Ja miałam łożysko na przedniej ścianie a ruchy wyraźnie już czułam w 17 tygodniu. Później były dni kiedy mały wiercił się tak, że brzuch bolał, a potem przychodziły dni kiedy prawie się nie ruszał a ja umierałam z niepokoju. Linia na brzuchu pojawiła mi się po porodzie (razem z rozstępami :-(), a pępek całą ciążę był wklęśnięty. Jak widzisz każda ciąża jest inna i nie ma co się zamartwiać szczegółami. Grunt że badania wychodzą prawidłowo, a Ty czujesz małego.

elleni gratuluję córy. A imię bardzo ładne :-)

Lawendowy jak samopoczucie?

Cały czas myślę o Fusun. Przedwczoraj pozwoliłam sobie przeczytać jej ostatni wpis na innym forum. Czytałam i płakałam. Nadal nie mogę zrozumieć dlaczego los jest tak okrutny i zazwyczaj wszelkie nieszczęścia dotykają ludzi dobrych....

Wczoraj słyszałam w radiu o dziecku półrocznym, które umarło wskutek wygłodzenia. I takim ludziom rodzą się dzieci? A Ci co pragną tego cudu wielokrotnie go nie doświadczają? Gdzie tu sprawiedliwość?!? :no:

reklama
Dziewczyny, jestem z Wami codziennie. Czytam wątek na bieżąco. Nie mogę tak zwyczajnie Was zostawić i chociaż się nie udzielam, to jestem. Trzymam kciuki za Was i Wasze dzieci.

Wybaczcie, że nie piszę, ale tak jak wspomniała Lawendowy nie podniosłam się jeszcze od tego ciosu jaki dostałam od życia, cały czas leżę i liżę rany. Wiem, że moje życie już nigdy nie będzie takie samo, ale mam nadzieję, że mimo wszystko dam radę żyć. Z czasem... Póki co jest naprawdę strasznie ciężko. Boże, całe szczęście, że mam synka, bo ja chyba bym tego nie przeżyła. Nie umiałabym żyć, nie chciałabym żyć... Tak to teraz czuję.
Cały czas mam przed oczami dziewczynki, chociaż Lenkę bardziej, częściej... Nie mogę sobie darować, że pozwoliłam sobie tak szybko zabrać Alunię, że nie zrobiłam Jej zdjęcia. Były do siebie bardzo podobne, czarnowłose, podobne do męża, ale jednak nie identyczne. I Alunię już nie bardzo pamiętam. Lenkę miałam na rękach długo, mogłam Jej się przyjrzeć, mamy Jej zdjęcia. I odciski stópek obu dziewczynek. To wszystko co nam po Nich zostało.

No i dlatego nie piszę na wątku co u mnie. Bo ja nie mam do napisania nic co by się na ten wątek nadawało. Ale dziękuję, że o mnie pamiętacie.

Ściskam Was kochane

Fosum cieżko coś napisać serce ściska. Tak jak piszesz masz słoneczko które oświeci ci ta straszna drogę cierpienia, pomoże ci wyleczyć sie z bólu. Dziewczynki bedą zawsze w twoim sercu ale jesteś mama i musisz być silna dla synka .

Niepokorna nie martw sie napewno juz niedługo poczujesz ruchy , moze juz czujesz ale nie wiesz ze tak to wyglada. Te pierwsze ruchy sa naprawdę bardzo delikatne. Ja mam usg 2 majak wizytę tez. Na twojej kwietniowej wizycie napewno posłuchasz serduszka to cie uspokoi. A jak sie czujesz?

Martaczi aż ci zazdroszczę ze przytylas tylko 3 kg ja juz 7:( ale przecież to mało ważne bede sie tym martwić po porodzie . Co do wózków to niestety te firmowe sa bardzo drogie ale to chyba cena za firmę i stylistykę. Jak bym mieszkała w Polsce to kupiłabym zwykły wózek na pompowanych kołach ale tutaj siostra miała wozek z Polski i nie mieścił sie w przejściu w autobusie :( dlatego che kupić tutaj żeby był troszkę węższy.

Jogo-no mam nadzieje ze na szpitalnej wizycie zareaguja jakos gdy powiem ze jeszcze nie czuje ruchow....
Co do wozka to My juz wybralismy...drogi fakt ale polowe placi moj brat ktory bedzie chrzestnym ;)

Załączniki

• 1397816516037.jpg
    1397816516037.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 91
Fusun wiem, że co byśmy nie napisały to i tak to po pierwsze będzie głupio brzmieć, a po drugie sama nie wiem co w obliczu takiej tragedii byłoby w stanie brzmieć właściwie. Ty wiesz, że myślimy tu o Tobie i choć to Ci w niczym nie pomoże, ani pewnie niczego nie ułatwi to wiedz, że jest ktoś kto o Tobie myśli i modli się za Was. Podobnie jak Sylwia nie rozumiem tego świata i dlaczego Ci, którzy nie chcą/ nie powinni i całkowicie się nie nadają na rodziców, rodzą zdrowe dzieci, łatwo zachodzą w ciąże... Los jest okrutny i wszystkie o tym dobrze wiemy. Mam nadzieję, że czas nieco ukoi Twój ból... wyć się chce na taką niesprawiedliwość.
Trzymaj się kochana.

martaczi ja mam z kolei brązową krechę aż pod biust, a w koło pępka (jak panda wokół oka) brązową otoczkę. To wszystko jest sprawą indywidualną i czy jest czy nie ma to zależy od kobiety. Wybrałaś już imię dla synka?

Ostatnia edycja:
Elleni - super ze u coreczki wszystko dobrze - niech Mala Ada rosnie zdrowiutko dalej:)

Lawendowy - dziekuje za dopisanie synusia do kalendarza:) Swoja droga ja nawet mialabym prosbe zebys go jeszcze poprowadzila do porodu - bo ja wlasnie jade na urlop i wracam 8 maja wiec by pasowalo - a wiadomo na urlopie to ja chyba zadko bede tu zagladac...

Niepokorna - juz poprawiam cie w kalendarzu - a co do ruchow dzisiaj wlasnie rozmawialam z dziewczyna ktora ma dokladnie termin jak ja i tez jeszcze nie czuje - wiec to chyba sprawa indywidualna - niby ruchy pojawiaja sie miedzy 18 a 22 tygodniem..

Martaczi - wlasnie pisalam Niepokornej ze z ttymi ruchami to chyba sprawa idywidualna, kazdy jest inny, dziecko moze byc inaczej usytuowane i byc zywsze lub mniej, ja brzusio mam jakbym polknela arbuza - wszystko idzie w przod do tego raczej jestem szczupla wiec moze tez bardziej czuje, no a skoro ma byc maly pilkarz to tym bardziej hihi... co do lini na brzuchu to tak samo - kazda inaczej moja kumpela rodzi za tydzien i ani zadnych linii nie ma ani pepek jej nie wyskoczyl...

Fusun - nie ma dnia zebym o tobie nie myslala...i nie moge uwierzyc ze tak sie stalo i dlaczego... Wlasnie tez myslalam ze dobrze ze masz swojego synusia bo chociaz on pokazuje ci ze nie warto sie poddawac.... bardzo chcialabym ci pomoc w tym bolu ale wiem ze to niemozliwe....tulam cie mocno

Zmiana dotyczy Niepokornej
:-)

MAJ
1. LAWENDOWY SEN (8 maj 2014) córka Zosia
2 .MEGI* (20 maj 2014) syn

CZERWIEC
3. NIKA85 (5 czerwiec 2014)
4. SZYSZKA87 (25 czerwiec 2014) syn Antoś

LIPIEC
5. 24MAGDA09 (04 lipiec 2014)
6. MOLLA (07 lipiec 2014) syn
7. MINNI27 (29 lipiec) córka

SIERPIEŃ
8. PETI30 ​(1 sierpień) córka Lucy
9. MARTACZI (2 sierpień) syn
10. LABO75
(7 sierpnień) córka Aleksandra
11. SIAGA (10 sierpień ) syn
12. MADZIA I PIOTR (26 sierpień) córka

WRZESIEŃ
13. NIEPOKORNA (1 wrzesień) syn
14. JOGO (2 lub 6 wrzesień)
15. ELLENI (5 wrzesień) córka
16. ZUZIA2011 (5 wrzesień) syn

PAŹDZIERNIK
17. MAJKA201 (12 pażdziernik) syn
18. MADZIA76
(18 pażdziernik)
19. LENKABAR (30 październik) prawdopodobnie syn

LISTOPAD
20. FOOTE (13 listopad)
21. LOLITKA200 (13 listopad)

Niepokorna właśnie dzisiaj pojezdzilam sobie tym wózkiem po sklepie ale dziwnie mi sie go prowadziło. Fajnie ze ci brat dokłada to juz duża pomoc. Ja dzisiaj zakochalam sie w buogaboo cameleon 3 i rozważam jego zakup choć cena odstrasza. Jeszcze mam czas na decyzje . Za to maz mi kupił fotel do karmienia :)) jest super można w nim lulac dziecko i odpocząć wygodnie . Zakupilismy tez base iso fix do nosidełka maxi cosi tak ze pomału wyprawka sie kompletuje . A jak sie czujesz ?
Zuzia miłego wypoczynku na urlopiku , wracaj zrelaksowana !!!
wesołych świat dla wszystkich ciezaroweczki:)))

cześć dziewczyny.Ja mam pytanie do tych , które już urodziły odnośnie porodu i opieki po . Interesuje mnie Gdańsk i okolice co prawda najbliżej mam do Elbląga ale opinie moich koleżanek co do pielęgniarek są niezbyt pochlebne a ja chcę być traktowana jak człowiek . Mam też " super pomysł" rodzenia w Łodzi w prywatnej klinice , która ma kontrakt z NFZ jednak ta odległość . sam poród to nic bo będę miała cc ale opieka po mnie interesuje . z góry dzięki za odpowiedź .

Z okazji Świąt Wielkiej Nocy życzę Wam wszystkiego dobrego , spędzenia tego czasu z bliskimi i żeby Wielkanocny Zajączek przyniósł Wam to czego najbardziej pragniecie .

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry