• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Niepokorna o stooke...ta dziewzyna u mnie w miescie ma z jednym z przodu a jak kiedys wchodzilam na strone stooke to jest mozliwosc dokupienia na dwoch....

Hope84-zdarza sie hahaha....
Myslalam tez o quinny buzz xtra gdzie mozna tez dokupic i zamontowac gondole ale znow jest niski...raczka jest na wysokosci 106 cm...dla mnie okey bo mam 163 ale maz ma ponad 190 wiec dla niego za nisko a nie ma regulacji...

Niepokorna ja tez mam 163:) a jak tam z waga u ciebie? U mnie juz 9 do przodu:( co do wózka ja wybrałam bougaboo cameleon 3 w kolorze pomarańczowym , czekam tylko bo moze uda mi sie go kupić ze zniszka ale zobaczymy.

Peti narazie nie mysle o znieczuleniu bo epidural czasami zachamowuje akcje porodu i ja znacznie wydłuża. Byłam przy 3 porodach tutaj w uk z kuzynka i bratowa i widziałam różnice. Bratowa bez znieczulenia szybciutko a kuzynka 21 h po epiduralu:( ale pewnie szybko zmienię zdanie jak dostanę pierwszych boli, teraz to sobie moge gadać a jak będzie to sie okaże ale napewno sn no chyba ze los zweryfikuje moje postanowienia.

Materacyk zakupilismy w mathercere ( nie pamietam modelu ale ten najdroższy bo był w promocji za pół ceny przy zakupie mebli) . Narazie nie bede go używać bo niunia będzie spała z nami w sypialni w kołysce .

- mam pytanie - dostałam skierowanie od lekarza prowadzącego na usg genetyczne w 12tc - umówiłam się do Gamety na 03.06 ale teraz dowiedziałam się że na podstawie tego skierowania w innych placówkach w moim mieście robią poza samym USG też test z krwi i łącznie to traktują jako całość (wszystko bezpłatnie). Zastanawiam się czy w Gamecie też skierowanie obejmuje badanie krwi czy nie? Może lekarz mi zapomniał tylko dać zlecenie na krew :confused:

Badania prenatalne robiłam poza Gametą, w placówce, która tylko tym się zajmuję, na NFZ oczywiście. Zadzwoń i dopytaj czy krew też robią. Jak nie badają krwi lub jakbyś musiała płacić to lepiej umówić się w innym miejscu.

Lawendowy i ja tam Twoje wyniki? CRP spadło i rana się pięknie goi? Czekałam wczoraj na wieści, ale na pewno macierzyństwo już pochłonęło Cię całkowicie.

Lolitka nie wiem czy już uporałaś się ze suwakiem, ale jak dobrze pamiętam wystarczy przekopiować tylko kod i on już sam sobie pracuje dodając kolejne dni.

Ostatnia edycja:
Jogo no roznie z tym znieczuleniem jest,ja juz wszystkie irlandki przepytalam i roznie to z nimi bylo.Kazda brala epidural i jednym poszlo szybko a innym wolno,ale wszystkie pukaly sie po glowie kiedy mowilam ze sie zastanawiam :)Ja corke moja rodzilam bez znieczulenia i zajelo mi to 12 godzin,sam porod to pestka,te skurcze daly mi tylko popalic.A 17 lat temu nie bylo tak kolorowo,polozne traktowaly kobiety rodzace przedmiotowo i nic nie chcialy powiedziec.Ja tylko pamietam jak 2 france mowily do siebie, ze jak ona to dziecko urodzi,bo jest bardzo duze.Moja corcia wazyla 4200 i jakos urodzilam z pomoca lekarza,poloznej i pani salowej,wszyscy naciskali na moj brzuch az mloda wyskoczyla :)

Niepokorna fajny wozek,no z tymi wyborami to jest problem,bo wszystkiego jest pod dostatkiem.Ale jescze masz duzo czasu.
I fajnie z jednej strony ze tutaj nie waza, bo czasami moglby sie czlowiek zalamac :) :)

reklama
Wlasnie wrocilam z prenatalnych. Wsio wygladalo ok. Ryzyko oszacowane na 1:1001.

Jedyne co mnie martwi to niestety mam krwiaka na 4,5cm. Nie wiem juz co robic. Oczywiscie tu powiedzieli ze nic nie mozna zrobic. Ze co ma byc to bedzie ale ze wyglada to ok

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry