• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Lenka swietne imie wybraliscie,moja przyjaciolka ma syna Filipa i bardzo fajny z niego chlopak.

Ona Ty masz jakies niekompletne te wyniki badan,zadzwon do labolatorium gdzie robilas i zapytaj o pelne wyniki na cytomegalie.

Ona nie musisz robić różyczki IgM bo byłaś szczepiona i masz ochronę natomiast z tego co widzę CMV IgG masz ujemne i ochrony nie masz ale musiałabyś napisać mi normę jaką masz obok wyniku bo może w jakichś innych jednostkach choć to mało prawdopodobne. Aby mieć ochronę powinnaś mieć wynik powyżej 5 i teraz w przypadku ujemnej CMV IgG to lepiej zrobić IgM aby mieć pewność , że w tym momencie jest ok bo możesz być w 1/3 populacji ludzkiej , która nie chorowała a wtedy najważniejsza jest higiena .

Labo masz racje co do higieny ale ja jestem nosicielem cmv,higieny przestrzegam i to bardzo a mimo to sie zarazilam.Cale szczescie ze przed ciaza.Ktos kichnie obok ciebie i tez mozesz to swinstwo zlapac.Jest to jeden z najgorszych wirusow bo tak naprawde nie da sie przed nim ustrzec.Mam nadzieje,ze w koncu ktos wynajdzie jakas szczepionke na to paskudztwo.

Peti30 wyniki nie są niepełne bo większość lekarzy zleca tylko w klasie IgG aby zobaczyć czy została przechorowana gdyż 2/3 społeczeństwa ją przechorowała . Dopiero w momencie kiedy G wychodzi ujemne to powinno się zrobić M aby sprawdzić czy nie ma świeżego zachorowania .Przez to , że jest to badanie nierefundowane to jeśli lekarz dba o pacjenta to tak właśnie postępuje żeby niepotrzebnie nie narażać go na koszty stąd też Ona miała zrobić tylko w klasie IgG.
Owszem można się zarazić nawet przestrzegając higieny ale to jest jedyny sposób aby zmniejszyć ryzyko

Dziękuję Dziewczyny, nie wiem co by się musiało zmienić, żebyśmy jednak zmienili zdanie co do naszego Filipa. Choć podobno ostateczna decyzja zapada jak zobaczy się dziecko już po drugiej stronie brzuszka :)

Madzia ja już od kilku dni codziennie czuję ruchy, nawet po kilka razy dziennie :) za każdym razem mam ochotę skakać pod sufit z radości :)))
dokładnie opisałam doktorowi co czuję, jak często i gdzie i potwierdził, że to na pewno to. Z resztą po którymś razie już wiedziałam :)

reklama
lLabo ja mam dosyc tej cytomegalii bo w tym kraju nikt nic nie wie na temat tej choroby,1 lekarka z zakaznego miala jakies pojecie.Ona twierdzi ze moge rodzic naturalnie,znowu moja gp ze powinnam miec cesarke,a konsultant w szpitalu nie wie nic.Ja chce tylko zeby moja nunie zbadali od razu po porodzie czy nie ma czasem cmv wrodzonej,bo w sumie i tak nic innego zrobic sie nie da.Przeczytalam wszystko na ten temat i dalej glupia jestem :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry