• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hope sama nie wiem kiedy to zleciało. Nadal wydaje mi się, że jeszcze kawal czasu przede mną, ale z drugiej strony nigdy nie wiadomo kiedy mnie Antoś zaskoczy z chęcią pojawienia się po drugiej stronie brzucha;-) zobaczysz Tobie tez zleci w oka mgnieniu:tak: a jak się czujesz?

minni najlepiej było widać na zwykłym, bo jak przełączył na 4d to niestety pępowina dużo zasłaniała. Irokez jest śmieszny, w ogole ma takie sterczące te włosięta :D

madzia i piotr ja zażywam tardyferon systematycznie od 12 tc, bo już wtedy miałam porażająco niską hemoglobinę i teraz mój wynik jest super w normie, także polecam ;-)

lenkabar ja też byłam w szoku. Mały wielkolud z niego, a te włoski mnie powaliły na łopatki. Będę się mogła bawić w fryzjera :-) pod wpływem wizyty dokończyłam pranie ubranek, uprasowałam wszystko, dokupiłam kosmetyki do kąpieli. Spakowałam się tak już na full, tylko rzeczy dla młodego muszę jeszcze wybrać i spakować :D

megi
Twojemu bobaskowi jednak dobrze w brzuszku :D a powiedz mi kiedy miałaś ostatnią wizytę u gina i od kiedy zaczęłaś jeździć na ktg?

Jogo masz rację, niby w Polsce jest duża opieka podczas ciąży ale jedynie jak się za nią płaci. Teraz sobie uświadomiłam ile pieniążków już poszło na wizyty i badania, oczywiście absolutnie ich nie żałuję i oddałabym każde pieniądze żeby zapewnić małemu bezpieczeństwo, ale co by było gdyby mnie nie było na to stać?! porażka.

Niepokorna a czemu nie będziecie już skręcać? nie masz gdzie przechować go póki co, czy po prostu na razie wolisz poczekać?

zaglądacie tu jeszcze rozpakowane mamusie? czy któraś z Was która rodziła w "cieplejsze" miesiace, albo ta która się zna :-) może mi coś doradzić? otóż mam (być może trochę głupi) dylemat: czy jak się dzidzia urodzi w gorący/ciepły dzień to czy ją też tak ubierają na cebulę, w sensie body, pajace, itp? bo nie mam kompletnie pojęcia które z ubranek i jaką ilość zabrać do szpitala?

reklama
Czesc dziewczyny:-),
Niepokorna lato w Irlandiip haha,udanych zakupow zycze!

Jogo ja jestem semi private I spodziewalam sie czegos wiecej,a widze teraz ze as to pieniadze wyrzucone w bloto.

Dziewczyny cukier mi wyszedl wysoki.Norma jest do 7 a ja mam powyzej 10,cokolwiek to znaczy.w poniedzialek mam jakies 3godzinne badanie,musze byc na czczo I bez picia 12godz.przed.
Jak u was to wygladalo?

Szyszka,zaloz body z krotkim rekawkiem I cienkiego pajaca,wez ze soba cienki kocyk zeby dzidzie okryc jak bedziesz wychodzic ze szpitala,no I wiadomo czapeczke.Ja mysle ze to wystarczy:tak:

Szyszka: mowia ze dziecko ma miec 1 wartwe ubrania wiecej niz ty. Wiec jesli jest super cieply dzien a ty w krotkim rekawku to dla dziecka wystarczy body na dlugi i ciebiutkie spodenki. Jesli ty masz cienki dlugi rekaw to dziecku zalozylabym body na ramiaczka i pajacyka itd.... Ubierz je delikatnie bardziej niz sama jestes ubrana. Dla nowonarodzonego dalabym cieniutka z materialu badz ultra cienka z bawelny czapeczke

Buuuuu za wczesnie sie pochwalilam lozeczkiem :( Wszystkie wykupione a w magazynach brak ,a ja chce ten model :( W calej Irlandii nie maja bo bylam sklonna przejechac cala wyspe.....buuuu ;(

Ostatnia edycja:
Szyszka ja myślę,że lepiej weź ze sobą ubranka. Pogoda jest zmienna, a w szpitalu nawet jak jest ciepło to zdarzają się przeciągi. Ponadto w naszym kraju panuje przekonanie,że dziecko należy bardzo opatulać, położne będą z pewnością chciały dzidziusia dobrze ubrać i zawinąć, może się mylę, ale takie miałam wrażenie leżąc w szpitalu. A leżałam w gorących miesiącach ( w czerwcu, lipcu, sierpniu i we wrześniu). Ja urodziłam 1 października, było ciepło. Dzieci były ubierane w body, potem śpioszki, czapeczki, otulaczki na rączki, potem był kocyk ( położne były niezadowolone,że kupiłam "normalne" kocyki, według nich powinnam kupić małe, a ja że kupiłam rożki nie spodziewałam się,że będą jeszcze potrzebne kocyki). Zawijały je właśnie w rożki i kocyki. Do domu wychodziliśmy 5 października, było ciepło, były ubrane w bodziaki, śpiochy, miałam też takie misiowe maleńkie kurteczki, także miały ciepło. Myślę,że lepiej jest mieć więcej ubranek, niż mieć ich zbyt mało, ale zawsze można maluszka dokładnie opatulić kocykiem w razie zimniejszego dnia, jeśli taki by był jak byście się do domku wybierali. Ale trzymam kciuki za słońce i ciepełko, bo to tak inaczej od razu się robi, tak bardziej radośnie, no i nie trzeba ubierać.

Czasami czytam co u Was słychać, z nadzieją,że usłyszę coś od Molly, od Benle. Cieszę się,że u Was same dobre wieści. Pozdrawiam ja i moje dwa coraz większe rozrabiaki.

Dziewczyny - czy ktoras z was miala bole watroby w ciazy? Odczuwam dzis b.nirprzyjemny ale taki "fizyczny" bol pod klatka piersiowa po srodku i po prawej stronnie. Nie boli caly czas ale tak falami... czy to watroba moze byc ? Na pewno za wczesnie zeby cos mnie juz uciskalo od wewnatrz. Mysle czy hechac do szpitsla czy czrkac do rana czy przejdzie?

Niepokorna a popatrz online , moze na amazonie maja.

Esiek mine tez pobolewa nieraz po prawej stronie,ale to pewnie mala ucska,ja nie wiem czy watroba boil w ogole.Jak sie tym niepokoisz to moze zadzwon do lekarza.

Niepokorna to łóżeczko jest fajne ale koleżanka mi mówiła ze ona takie miała i jej dziecko nie chciało w nim spać , zastanawiali sie dlaczego i doszli ze dziecko miało w nim przewiew . Jesli sa szczebelki z każdej strony powietrze ma swobodny obieg i dziecku jest chłodniej a jak sa te dwa boki zabudowane to juz łóżeczko jest cieplejsze. Nigdy bym na to nie wpadła jak by mi nie zwróciła uwagi. My planujemy skręcić jedno łóżeczko chyba juz w czerwcu a drugie dopiero w pod koniec sierpnia . W czerwcu tez juz planuje rozpoczęcie prania , nie za wcześnie? Chodzi o to ze teraz bardzo dobrze sie czuje a nie wiem co będzie pózniej.

esiek jesli ból jest do wytrzymania to ja bym poczekała do rana ale to ty wiesz najlepiej czy dasz radę wytrzymać.

Elleni zuzia niepokorna jak tam wasze maluszki brykających w brzuszku? Moja nie za często i nie mocno. Nie wiem czy to normalne ? Ktoś pisał ze po 25 tyg powinno być 10 ruchów na godzinę a moja kruszynka to tyle ma na cały dzień albo mniej . Juz nie wiem o co chodzi moze o to ze ostatnio jestem ciagle w biegu bo robię remonty i porządki przed porodem i nawet za bardzo nie mam czasu sie wczuwac . Troszke swiruje z tego powodu, ciesze sie ze mam wizytę u położnej w środę to chociaż serduszka posłucha .

reklama
Zapomnialam diodac ze prawue caly dzien spedzilam w aucie - 3h w jedna strone u 3h w dtuga. Choc nie podrjrzewam tego o przyczyne bo przeciez podrozuje sie dalej z wiekszym brzuchem. No ale teraz od 1.5h leze w domu i jest kepuej choc jeszcze czasem zaboli

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry