• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Szyszka - w dwupaku:) czekam aż coś się zacznie dziać:) chciałabym już w niedzielę ale zobaczymy co będzie;) jak mój plan się nie ziści to we wtorek mam następne ktg:)

Geatuluję udanych wizyt wszystkim:) nie ma większego szczęścia niż wyjść z gabinetu z samymi dobrymi informacjami:)

reklama
Szyszka ale super ten twoj synuś :) i juz tak blisko&&&&

megi informuj nas na bierzaco , czekamy razem z tobą:)

dziewczyny a u mnie robią ta wirusologia w 12 tyg i morfologie tez. Od tamtej pory nie miałam pobieranej krwi , teraz w 27 tyg mam glukozę i zobaczymy moze zrobią mi morfologie. Usg tez miałam robione na super sprzęcie ale jestem w szpitalu o bardzo wysokim standarcie wiec moze dlatego. Ale fakt w Polsce robią duzo wiecej badań ale tez większość wizyt jest prywatnie i za większość sie płaci. Jesli ktoś decyduje sie prowadzić ciąże na NFZ to wyglada to moze jeszcze gorzej niż u nas. A jak ktoś nie ma kasy to tez nie robi tych badań czy usg raz w mc.

Jogo masz racje. Moja koleżanka chodzi na nfz przysługują tylko 3 usg na całą ciaza. Do nie dawna trzeba było jechać 20 km do szpitala na to usg teraz mają swoje ale sprzęt jak z przrd wojny. Jeśli chodzi o badsnia to owszem za darmo ale tylko podstawowe jak widziałam kartke ze skierowaniem to nie było nawet połowy tych które ja miałam zrobić. Np tarczyca dużo osób choruje a nie wie o tym i nannfz tego nie zlecaja. Nie wiem jak gdzie indziej ale u mnie w mieście jest tak.
Ja chodze prywstnie płace nie mało bo 140 zł za wizyte ale trwa ona co najmniej pół godziny jestem zawsze przebadana od stóp do głów i czuje że ja i mój synek jesteśmy w dobrych rękach ;)
Lenkabar piękne imię dla synka wybraliście. Ale to częste imię i z tego co czytałam to jedno z najczęściej nadawanych ostatnio ;) u nas w rodzinie jest 8 mc Filip

Witam :)Peti ladny dzien nam sie dzisiaj w Dublinie zapowiada :)

Dziewczyny jade dzisiaj po lozeczko yupiii... ;) najchetniej to kazalabym mezusiowi je skrecic no ale trzeba jeszcze poczekac buuu....

Zuzia co tam u Ciebie??

Ostatnia edycja:
Niepokorna wklej linka do łóżeczka chętnie zobacze.
I co zdecydowalas się już na wózek?

Wozek to nadal Joolz a lozeczko takie...sorry ze linka nie wkleje ale na telefonie nie moge tego ogarnac ;)

Załączniki

• 1400309225140.jpg
    1400309225140.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Majka z tymi badaniami to wcale nie jest tak źle na nfz bo co miesiąc należy zrobić morfologię i mocz , zlecają tez krzywą glukozową i badanie TSH na tarczycę no i obowiązkowo posiew na PGD czyli streptococcus agalectiae przed porodem nie wiem jak z usg ale dziewczyny , które do mnie przychodziły na badania nie skarżyły się zbytnio . Może my tak mamy , że nie wyobrażamy sobie wizyty bez usg - w końcu po naszych przejściach to pewnie normalne ale jak jest naturalna ciąża to może inaczej się do tego podchodzi . Co do badań nierefundowanych to lekarze zalecają zrobić te badania jednak z mojego doświadczenia wiem , że wiele dziewczyn z nich rezygnuje .Ja sama z całego pakietu , który lekarz zaleca czasem podpowiadam co warto zrobić a co odpuścić bo wielu lekarzy leci sztampowo i zlecają wszystko jak leci bo wiadomo , że to nie oni płacą za badania .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry