• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mundek ja wymiotow wogole nie miałam Ale ból piersi też mi raz występował a raz był widocznie taką twoja natura na pewno wszystko jest dobrze ale jeżeli tak się tym martwisz a to już negatywnie wpływa na dziedzinę to może idź do lekarza prywatnie nich sprawdzi.

reklama
Mundek ciaze sa przerozne,nie ma reguly.A najgorsze to czytac na internecie o tych wszystkich dolegliwosciach.Jako zaawansowana ciezarowka:-) moge Ci powiedziec,ze u mnie sie nic nie sprawdzilo.Raz wymiotowalam jak odstawilam leki i to wszystko,spie jak susel,czuje sie swietnie.Bylam przez pare dni ostatnio placzliwa ale juz minelo.Na pewno wszystko jest dobrze,a jak nie daje Ci to spokoju to idz do lekarza,pozdrawiam.

Hej Jogo super ze wyniki masz dobre.Widzisz z tym wyjazdem do Polski mam tak samo,niby mozna leciec ale ja tez nie chcialam ryzykowac,do kwietnia Ci zleci szybciutko.Fajnie ze rodzice Cie odwiedza pare razy.Moja mama przyleci w pazdzierniku na 2 tyg,my w tym czasie wyskoczymy sobie na wesele,no i pozniej pewnie tez polece dopiero kolo kwietnia chociaz chcialabym wczesniej,zobaczymy.
A moj szwagier ma gest fakt,bardzo go lubie,ale to taki bad boy zawsze byl,a dzieci wdaja sie czesto w chrzestnych wiec zostanie tylko wujkiem :-D

peti też mam nadzieję, że się nie wykruszamy. Dziewczyny, które już urodziły, pewnie ze względu na "obowiązki" rzadziej się udzielają ;-)

lenkabar mnie zgaga męczy praktycznie codziennie przed snem, a teraz to i nawet za dnia, jedynym wyjściem wcześniej było wypicie mleka na kolację, ale teraz mam "mlekowstręt". Jak się najem to śpię na siedząco i się kończę z powodu zgagi. Jak sie nie najem, to najczęściej zgagi nie mam, ale za to nie mogę usnąć z głodu. Tak źle, tak niedobrze:szok: z resztą jak wcześniej miałam wilczy apetyt, jadłam dwa obiady, moje śniadanie wyglądało jak danie pudziana, tak teraz już mi apetyt średnio dopisuje, na nic nie mam smaka...

jogo faktycznie:-) aż się zaczerwieniłam, że to ja ja ja prawie-liderką i że to już niebawem :-p u mnie tez dziś zimno i jak podczas upałów czułam się przeokropnie, spuchnięta i nie do życia, to teraz nic lepiej. Deszcz mnie trochę przygnębia, ale za to uwielbiam spać, słuchając jak deszcz bije o szybę...:tak:super, że wyniki wyszły w porządku. "Trochę" na nie musiałaś czekać. Ale najważniejsze, że ryzyko żadne. Co do wyjazdów to mi też się marzy wypad nad morze, ale niestety teraz odpada, a potem z takim maciupkim maleństwem nie będę całej Polski przejeżdżać, w związku z tym, też juz planujemy, ze latem 2015 zrobimy sobie we trójeczkę wypadzik :-) jak się czujesz? brzusio już pewnie pokaźny ?:-D

no a ja, póki co czuję się fatalnie, cały czas chce mi się spać, boli mnie dół brzucha jak przed okresem, zdarzają mi się takie ukłucia krocza, że aż mnie zwija (to normalne???) płaczę i wkurzam się... Eh. Ciężki żywot ze mną...

Mundek - ja to Ci bardzo zazdroszczę:) ja mam 12t4d i nadal mi fatalnie i chętnie się zamienię:)

Niepokorna - Tobie dawali jakieś środki przeciw wymiotom? pomagały? na mnie testowali hydroksyzynę i torecan - nic nie działa:( będę wdzięczna na info

Martaczi - bardzo Ci dziękuję Kochana, że się o mnie wypytujesz i przepraszam, że nie odpisywałam. Męczę się i męczę. Ostatnio najbardziej tak po 16 aż do momentu aż zasnę. Lolitka chyba miałaś podobnie:) Martaczi, powiedz Kochana i inne dziewczyny jeśli coś możecie doradzić jak bardzo mam się martwić - wyszło mi na prenatalnych u jednego bliźniaka NT 2,00 przy CRL 60mm. Pappa u bliźnaków niewiele wniosą choć mi je zrobili...:( pomóżcie jesli możecie

Wszystkie brzuchatki całuję i wszystkie mamusie i ich pociechy również.

Witajcie ...mnie przygnebia pogoda wiec zadziej sie udzielam...tak jakos wyszlo...

Zula - ja od poczatku ciazy do teraz jestem na lekach przeciwymiotnych...kazda proba odstawienia konczy sie nieciekawie...nazwa tabletek to cariban i dziekuje Bogu za ich wynalezienie ;)niestety nie sa dostepne w Polsce,tylko na recepte i cholernie drogie...

Ja na zgage zazywam Rennie i po zgadze...mozna stosowac w ciazy,przynajmniej takie info mam od dwoch moich lekarzy...

Jogo-ja tez niestety do Polski lece dopiero kwiecin maj 2015 no ale po porodzie mama przylatuje na 3 tyg a pozniej tesciowa max.na tydzien ,przynajmniej mam taka nadzieje ;)
Co do brzuszka to mam fajny,mierzylam sie i mam juz 101 cm. :) getry i spodnie nadal nosze rozmiar "S" wiec dobrze ze w uda i tylek nie idzie ;)

Megi-gratuluje :)niech Synus zdrowo sie chowa :)

Dziewczyny - czy zanim całkowicie odstawiłyście progesteron - dupka i luteine, lekarz kazał Wam badać poziom progesteronu? Ja właśnie jestem w momencie kiedy trzeba przestać brać w ogóle i mam dylematy... Teraz jestem na 1 tabletce Luteiny jeszcze i z dnia na dzień odkładam moment żeby przestać brać...;/

reklama
Zula bardzo sie ciesze ze sie odezwalas . Mam nadzieje ze niedługo poczujesz sie lepiej a z bliźniakami napewno wszystko jest dobrze i pewnie następne badanie to potwierdzi. A co mówią lekarze? Mam nadzieje ze będziesz tu do nas zaglądać częściej.

Niepokorna fajnie ze nie poszło ci w pupę :) ja przez te kilka tyg kiedy leżałam złapałam rozmiar do przodu w pupile i udach i tak mi zostało . A brzusio to mam juz całkiem konkretny:)

peti takie to juz nasze zycie na emigracji :( niby lepiej bo jakoś tak łatwiej ale tęsknota za domem jest . Dobrze ze samoloty latają w dwie strony to zawsze ktoś nas moze odwiedzić . Do mnie ciagle ktoś z rodziny przylatuje na zakupy albo pozwiedzać . No i tez mam tu brata i kuzynów ( wszystkich ja ściągnęłam) taka mała Polska:) A ty masz kogoś na miejscu?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry