• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Szyszka: od samego ranka mocno zaciskam kciuki, żebyś już została dziś w szpitalu :) A co u mnie - generalnie wszystko dobrze, tylko noce ostatnio są dla mnie okropne,ciągle się wiercę nie mogę sobie miejsca znaleźć,a zgaga.... o matko myślałam że pod koniec ciąży będzie lepiej, a tu masakra z nią teraz jest. Jutro mam usg a za tydzień wizytę u gina - dowiem się czy znowu będę się kładła do szpitala i czy już tam zostanę do końca ;-) Czym jest bliżej tym bardziej się nie mogę doczekać mojej Księżniczki :-)

Peti: Co ile masz teraz wizyty u gina? Zrobia Ci jeszcze jakies usg czy raczej nie?

reklama
Hej Minni,wizyty mam co 2 tygodnie ustalone,ale i tak musze byc u mojej gin co tydzien po zwolnienie.Nastepne usg mam w szpitalu 10 lipca ale to jest to 3 sekundowe :)
Minni wez cos na zgage bo sie wykonczysz,mialam pare razy,nic przyjemnego.

Jogo na skurcze polecam kakao,tylko takie najprawdziwsze,nie jakies rozpuszczalne z cukrem.Jest bardzo zdrowe.Ja popijam 3 razy w tygodniu przynajmniej i jeszcze skurczu w ciazy nie mialam.

Co do okna zycia to zgadzam sie z Toba,I zdecydowanie powinno byc ich wiecej.

Milego dnia dziewczyny:-)

Szyszka, kciuki za wizytę żeby doktorek użył swoich mocy ;)

Oni mają swoje sposoby...
Moja siostra córkę urodziła tydzień po terminie. Pojechała na wizytę dr tak ją zbadał i powiedział z uśmiechem to pani 3 dziecko więc wie pani kiedy przyjechać do szpitala... No i o 21 tego dnia pędzili na porodówkę a o świcie dostałam fotkę małej.

Magda pewnie zrobil Twojej siostrze masaz szyjki.Moja kolezanka miala to samo,prawie 2 tyg po terminie,poszla na masaz i w nocy do szpitala :)Tu w Irlandii podaja jakis magiczny zel ale dopiero 2 tyg po terminie,nie ma szansy wczesniej przy normalnie przebiegajacej ciazy.

Szyszka trzymam kciuki:-):tak:

Esiek dobrze że to w oknie życia została pozostawiona a nie na śmietniku może ta mama jeszcze się otrzasnie i wróci po córeczkę.

Szyszka trzymam kciuki żeby zostawili cię już dzisiaj w szpitalu i za szybkie spotkanie z Antosiem.

Dziewczyny oczywiście, że dobrze! Tylko tak jak napisałam teraz inaczej mi przychodzi ta "oczywistość" - 9 miesiecy nosic w brzuchu, czuc to co my a potem oddac. Byc moze to najlepsze co ta kobieta mogla zrobic ...

Szyszka - niech moc bedzie z toba!!!

A ja zamówiłam wczoraj monitor oddechu z nianią, zdecydowałam się na AngelCare AC401, właśnie czekam na kuriera i będę testować. Zdam relację czy warto.

Ostatnia edycja:
Esiek to naprawdę zupelnie inaczej się przeżywa nosząc pod sercem własne, tak wyczekane dziecko... Ja w ogóle ostatnio miałam taka rozmowę na temat okna życia w pracy z kobietą, która czeka w kolejce do adopcji, a właściwie to czeka aż urodzi się gdzieś jej dziecko... I ona zna te wszystkie procedury bardzo dokładnie i wiecie co- przeraziłam się! Okno życia to najgorszy sposób oddania dziecka, te dzieci nie mają nigdy szans na normalna rodzinę :(((( takie chore prawo, że jak nie wiadomo czyje, rodzic się nie zrzeknie na piśmie, nie bedzie sprawy sądowej, to dziecko nie może zostać adoptowane, może się tylko do 18 roku życia błąkać gdzies po domach dziecka i tego typu ośrodkach :( s t r a s z n e. Tym bardziej serce się kraja jak myślę o tej maleńkiej dziewczynce u nas w Szczecinie...

Ja za kilka godzin mam wizytę :) ale nie chcę się cieszyć na wyrost, bo pewnie i tak USG nie będzie, także Synka nie zobaczymy

Lenka to trzymam kciuki za wizytę, pracuj nad doktorkiem żeby zrobił to usg. Dziewczyny czy Wy myślałyście już o szkole rodzenia czy dajecie sobie spokój z tą instytucją?

reklama
Madzia - juz jakiś czas temu pisałam, że ja w ogóle bym nie chciała chodzić ale mąż chce. Także powoli zacznę się rozglądać ale myślałam, tez o czymś takim - na Monte Cassino podobno jest szkoła rodzenia chyba nazywa się Eco, gdzie można się zapisać na NFZ i tam są te wizyty położnej w domu i można wykorzystać chyba część wizyt przed porodem i resztę po. I nie wiem czy to nie byłoby lepsze. Tam zapisują podobno od 21tc więc ty już jak najbardziej się kwalifikujesz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry