• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Esiekno właśnie o tej szkole roszenia na Monte Cassino myslałam chyba zaraz tam zadzwonię i dopytam co i jak. ja my myslałam tez o czym takim żeby oglądnąć salę porodową itd. i zapytać o ewentualną prywatną położną przy porodzie, a ty myślałaś już gdzie będziesz rodzić?

reklama
Tak Madzia, myślałam - będe rodzić w Policach, jeszcze z Kurzawą nie gadałam ale czy on bedzie przy CC czy nie to i tak będę rodzić tam. Prywatnej położnej tam się nie praktykuje, chyba jedynie w Zdrojach także ;/ i wchodzą w grę jej wizyty tylko potem w domu.

A tak w ramach ciekawostki to w najnowszym Newsweeku jest jakiś wywiad z moim ginem o in-vitro ale jeszcze nie czytałam co i jak.

Monitor własnie przyjechał, czekam na mężą bo nie wiem jak to uruchomić.

No włąsnie wiem że prywatne położne w grę tam nie wchodzą, dzwoniłam do tej szkoły rodzenia przed chwilą porozmawaiłam z pania Kasią położna bardzo sympatyczna osoba dużo rzeczy mi wytłumaczyła. U nich jest szkoła rodzenia na nfz jeśli złożysz deklarację że rezygnujesz z położnej w swojej przychodni. Cała szkoła trwa 2,5 miesiąca wiec na mnie powoli już czas bo zajęcia zaczynają sie w każdy drugi weeken miesiąca czyli teraz w lipcu. pozozmawiałam z nią tez na tematy prywatnej położnej przy porodzie i powiedziala mi ze to bez sensu i wywalone pieniądze bo taka położna nic więcej niż mąż jeśli rodzi z Tobą nie zrobi, bo nie będzie mogła odbierać porodu w obcym szpitalu a czyli w takim jak my rodzimy np. a jeśli się ma cc no to juz wogłole bez sensu. No ja też chętnie porozmawiałabym z moim doktorem na tema t porodu ale na razie nie chciał. Może w lipcu na wizycie da sie z nim pogadać no w końcu to jakiś 26 tc będzie.

Jaki monitor zamówiłaś?

Ok dzieki za info. W takim razie ja sie tam zglosze tak by zaczac od polowy sierpnia. No ja mam CC wiec to juz w ogole bez sensu...
Monitor Angel Care AC401, wzielam ten z dwoma plytkami sensorycznymi. Jeszcze nie odpalilam ale wyglada ok i taki przyjazny dla oka.

Dziewczyny czy moge ktoras z Was polecic do Banku Komorek Macierzystych tej pani przez ktora ja podpusuje umowe? Jak sie kogos poleca to daja rabaty wiec moze jak sie tak popolecamy jedna druga to beda korzysci :)

Madzia - ty chyba kiedys pisalas o syropie na gardlo dla nas, przypomnisz nazwe? Od niedzieli boli mnie gardlo, dzis doszedl katar i otepienie. Maliny i miod nie daja rady...

Ostatnia edycja:
Ja już po wizycie, trochę podłamana, bo szyjka się skróciła i zrobiła się miękka :/ nie jakoś dramatycznie, ale jednak. Także dobrze, że pracuję tylko do piatku, bo czeka mnie mnóstwo odpoczywania i polegiwania, czego nie cierpię:/ do tego przybyło mi 3kg w 3 tygodnie- MASAKRA. Doktor kazał narzucić sobie reżim żywieniowy, tylko 5 posiłków dziennie, malutko owoców (przecież jest sezon na czereśnie i truskawki!!!).
Tyle wypytwalismy o tą szyjkę i jedzenie, że nawet mi nie zależało na USG, przecież Filip nieustannie się rusza :)

Dziewczyny ja też bardzo chcę chodzić do szkoły rodzenia, mam dużo leżeć, ale raz czy 2 razy w tygodniu chyba mi nie zaszkodzi...

reklama
Kurcze lenka to niedobrze z tą szyjka to jednak ważne Ale może jak spojrzysz to się to wszystko zatrzyma. Przeczytaj mój wpis powyżej dot. Szkoły rodzenia dzwoniłam dziś i czytałam opinie na temat tej na Monte Cassino ma bardzo dobre i ja chyba się zdecyduje. Kiedy teraz Masz wizytę i czy dr zrobił to ust?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry