• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Emiilia dobrze ze z dzidzia wszystko ok.Moze polez plackiem skoro krwawisz,nie znam sie na tym a faktycznie od jakiejs rozstrzepanej lekarki wiele sie nie dowiesz:crazy:.Niedlugo masz wizyte chyba u swojego lekarza i w szpitalu.Na pewno Ci cos poradza.bedzie dobrze:-)

Lenka wozek super,poogladalam.Tylko tych modeli tam jest pelno i do konca nie wiem ktory Twoj :)Wklej linka jak mozesz.

reklama
Hej, jestem już w domku :) wypisali mnie, bo wszystko jest w porządku i stwierdzili że szkoda dzieciątka na razie pozbawiać możliwości posiedzenia jeszcze w brzuszku Mamusi. Mam się zgłosić w najbliższy poniedziałek z powrotem o ile wcześniej nic sie nie wydarzy. Mam cichą nadzieje że Wiki zdecyduje wyjść troszkę wcześniej żebym nie musiała mieć wywoływanego porodu :-)

Nie mam pojęcia dlaczego w linku jest Hartan Racer GT a jak się na ten link wejdzie to wyskakuje podpis Hartan Sky :/ tak czy inaczej na fotce jest nasz Hartan Racer gt

Minni a czemu Ciebie tak właściwie męczą? Przecież jeszcze nie masz terminu, niech sobie dziecko posiedzi spokojnie w brzuszku, gdzie mu będzie lepiej?

Ostatnia edycja:
Lenkabar: moje męczenie zaczęło się od teorii wysnutej przez jednego lekarza po zrobieniu usg. Stwierdził u mnie makrosomie płodu wywołaną przez cukrzycę ciążową. Mam tylko nadzieje że usg w szpitalu jest bardziej wiarygodne.

Mam dzisiaj okropny dzień - ciągle bym coś jadła, a jak już zjem to czuje się nadal głodna :szok:

Emilia ciesze sie ze z dzidzius wszystkie ok:) odpoczywaj I do raze ze juz konczysz prace.

Esiek ja tez pije kakao deco moreno tak dwa 3 razy w tyg i to wystarcza nie musze juz łykać magnezu. Moze jeszcze jedz wiecej pomidorów bo zawierają potas a to tez ważny składnik .

Lenka fajny wozek rożek tylko troszke trzeba na niego czekać :( no ale narazie i tak byś nie używała .

Minni ni moze to i lepiej ze nie wywołują tylko pozwalają zeby dzidzia sama zdecydowała kiedy chce sie urodzić.

peti ja wlasnie na you tubę oglądam one born evry minute i prawie na każdym odcinku mam łzy w oczach :) w szkole rodzenia zaproponowali mi rodzenie w " w centrum rodzenia " które znajduje sie przy porodówke . Różni sie tym ze to centrum jest nowe i masz swój prywatny pokój z podwójnym łóżkiem, plazma , prywatna łazienka , pięknym lozeczkiem dla dziecka , basenami do porodu , piłki i inne życzy które mogą pomoc przy porodzie . Dodatkowo maz moze spać z toba i dzieckiem ! Wszystko super ale rezyzgnujesz z jakiekolwiek znieczulenia :( cos za cos . Nie maja tez lekarzy tylko same położne . W razie komplikacji przewożą na standardowa porodówke . Duzo kobiet sie nad tym zastanawia ale ja sobie daruje bo pomimo ze chce rodzic bez epiduralu to chce miec świadomość ze w każdej chwili moge o niego poprosić jesli poczuje ze nie daje rady. Co o tym myślisz? U ciebie tez cos takiego maja?

Lenka wozek piekny.I to tak jest ze jak wsiadzie sie do mercedesa to ciezko przesiasc sie do innego modelu :)

Emilia ja chodze do Antepowicz.To T tez u niej bylas?W uk? Bo nie rozumiem:-)Jej w sumie teraz tu nie ma,to moze poleciala do Was :)

Minni super ze jestes w domu,a glod jest z jednym z objawow zblizajacego sie porodu ktory wymaga duzo wysilku.Wiec moze to juz blisko :)

Jogo to o czym piszesz to warunki jak w hotelu pieciogwiazdkowym.Super sprawa tylko szkoda ze w razie czego nie mozna skorzystac ze znieczulenia.U nas jest podobna opcja ale tylko prywatnie,bez basenu i jest w tym znieczulenie.Ale jak to faktycznie wyglada to nie wiem bo nie chodzilam do szkoly rodzenia.Jednak w Uk macie stanowczo wiecej opcji jezeli chodzi o porod.

Emilia: zaczelo sie w 11 tygodniu mega krwawieniem i placzem ze poronilam. Potem plamilam przez ok 3 tygodnie. Potem chwila spokoju i ponownie krwawienie. I po nim wszystko nagle sie skonczylo

reklama
Emilia, super że dzidziuś ma się dobrze. Odpoczywaj dużo i na pewno będzie dobrze.

Jestem po wizycie u pani genetyk i odebrałam wyniki PAPP-A i wolnego beta HCG.
Jak to powiedziała przemiła pani dr nie mam się czym stresować przy takich liczbach.
Ryzyko zespołu Downa 1:16839
Zespołu Edwarda 1:38325
Zespołu Pataua 1:38714
Wszystkie pomiary maleństwa w środku normy ;)
Jedyne zalecenia/uwagi to USG w 16tc i echo serca dzidzi na które już wtedy kazał się dr umówić oraz informacja o wolnej przestrzeni która wtedy miała 71mmx19mm.
Zapisana jestem teraz na USG połówkowe na 12.09 to będzie końcówka 21tc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry