oj wy tu już do pakowania się zbieracie...
a ja myślę o tym żeby zacząć prać... i tu pytanie - wiem że się przewija co jakiś czas, ale nie jestem w stanie teraz się cofać i szukać - w czym prałyście?? wiem że wybór jest dość duży, dlatego może coś polecicie?
będę też dopiero jakoś na początku października (po dopływie gotówki) zamawiać artykuły higieniczne i kosmetyki dla siebie i małego, i tu też mam pytanie o ilości podkładów i wszelkich gadżetów typu majtki poporodowe - te jednorazowe...
ema - ja piorę w Dzidziusiu i płucze też w ich płynie. Proszek do białego i koloru, generalnie rzeczy ładnie, delikatnie pachna i są miłe w dotyku. Cena przystępna. Chyba sporo dziewczyn używało Loveli też. Natomiast co do artykułów higienisznych to dla małej kupiłam wszystko po 1 opakowaniu z tej samej firmy czyli z Ziaji. Opakowania male ale w razie gdyby nie tolerowała nie bedzie żalu. Podkłady poporodowe kupiłam sobie paczke 10szt, potem myślę że podpaski starczą, majtek poporodowych mam 5 szt. Wkładki laktacyjne mam paczke 50 par bo nie wiem jak to bedzie z pokarmem. generalnie prz tych rzeczach wyszlam z zalozenia, nie bede robic zapasów bo nie chce potem wyrzucac a to sa rzeczy dostepne od ręki.
Generalnie pieluchy kupuje paczke 1 i paczke 2, zobacze które bede uzywac na starcie i wtedy dokupie. Kupuje tez 1 opakowanie mleka poczatkowego w razie gdybym nie miala pokarmu bo nie chce zeby malej dawali np. mleko innej matki a tak podobno w szpitalach robia.
Myslę ze spokojnie z tymi rzeczami, ale pranie polecam Ci zacząc robic bo rraz ze to troche trwa a dwa ze potem bedzie ci ciezko

Ja mam nadzieje juz jutro skonczyc wszystko opierac.
Jako, że od wczoraj mam wózek zamówiłam dzis do niego pościel i rożek, a decydowałam sie chyba z dwa miesiaca. ale finalnie kupilam popularny teraz wzów "szare kulki czy tam kropki" na pewno wiecie o co chodzi. Do wózka pasuje bo gondola taka szarawa jest wiec gites. A i zamontowalam sobie fotelik w aucie bo nie mam w domu juz gdzie tego upychac

wozek, spacerowka i drugi fotelik zajal cały nasz składzik.