• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Wiesz takie już pierdółki to mama lub mąż szybko wyskoczą do najblizszego marketu i kupią, ważne że te najważniejsze już masz :) No ale trzymam kciuki aby jeszcze chciała posiedzieć do pażdziernika w tym brzuchu u mamusi :)

reklama
Ewelina i co tam u Ciebie? Mam nadzieje ze z maluszkiem jest wszystko OK.
Hihih co do brzuszków to ja narazie tez mam tak mały, tyle ze jeszcze jest u mnie wcześnie bo dopiero 16 tydz sie zaczął, ale szczerze mówiąć kiedyś myślalam ze szybciej brzuszki ciążowe wypycha. Ja codziennie do lustra podchodzę i sprawdzam czy choć ciut urusł, no ale juz zaczyna go widać, ale poki co tez malo kto wie ze jestem w ciaży. Z 2 tyg temu jak spotkalam sie z kumpelą i powiedziala mi ze nic nie widać, to az mi smutno było :-D.

Bziumelka :-D całkiem to możliwe, szczególnie że jesień nadchodzi a pod tymi ubraniami jeszcze mniej widać ;-) Zobaczymy ...
Ewelina właśnie, czekamy na dobre wieści :tak:
Madzia widzisz, mała wie że wszytko co ona potrzebuje już gotowe, co tam koszule i szlafroki będą ją interesować ;-) zresztą ona tylko mamusi potrzebuje, nie ma się co oszukiwać :-)

Madzia76 ale Cię Marcelina nastraszyla lez i odpoczywaj a na pewno dptrwacie do terminu. Mnie dr też nastraszyl a wcale się nie zdziwie jak przetrzymam. Zauważyłam że te nasze forumowe dzieci to albo dużo wcześniej się rodzą albo dużo po terminie cos w tym chyba kesy. Dziewczyny nie narzekajcienna mały brzuch bo taki jak ja mam to naprawdę nic wspaniałego moje plecy wołają o wymiane ;) normalnie czuje się jak słoń miko że przytylam 10 kg to chyba nie tak wiele.

Wrocilam z laską zrobili mi USG chociaz za duzo powiedziane przylozyl glowice na 5 sek. i powiedzial zywe , chyba nie mysli Pani ze zrobimy cale usg wystarczy to . I wogole ze pierwsze ruchy bede czula po 20 tyg. a nie teraz ....... Nasza sluzba zdrobia

Madzia odpoczywaj dużo, leż i na pewno jeszcze te 2 tygodnie Marcelinka posiedzi, ale strachu się pewnie najadłaś....

ewelina szok normalnie! JAk można tak potraktować przestraszoną ciężarną. Wierzyć się nie chce.. i jeszcze ta idiotyczna teoria z ruchami od 20 tc, ręce opadają, a to ginekolog przecież- właśnie oni powinni nas rozumieć jak nikt inny

Dziś widzę dyskusja o brzuszkach :)))) ja też z tych co piłkę połknęły :-D ale mi się zawsze taki brzuszek marzył i podobnie jak u Eśka, za 6 tygodni poród, a ja mam dalej talię, mimo, że 12kg jest na plusie. Na sesji ciążowej Pani fotograf kazała się wypinać troszkę do przodu, żeby brzusio był bardziej okazały :-D i też liczę, że dzięki temu ominą mnie rozstępy, choć decydujący 9 miesiąc jeszcze przede mną..

Ja mam wózek retro i jestem przeszczesliwa :) kupilismy go dopiero tydzień temu wczesniej mialam tako ze skretnymi kolami . Retro jest dużo większy od tako ma ogromną gondole. A komfort dziecka jest nie porównywalny . Nie moglam patrzeć jak Hani urywa się glowa na wertepach dlatego kupilismy retro na ogromnych 16 calowych kolach. W życiu nie zamienilabym go na inny wózek. Tako sobie stoi i kurz zbiera. Co do skladania i rozkladanua to robię to sama bo jest bardzo prosto i lekko wszystko chodzi. Bez problemu mieści się do kombi . Jak bym cofnela czas to od razu bym kupila ten wózek zaden ze skretnymi kolami bo SA one twarde i komfort dziecka jest tragiczny

Byl tu tez temat monitorów oddechu. Ja mam od poczatku monitor zakladany do pieluszki i innego tez sobie nie wyobrazam. Mam Hanie pod kontrola w każdym miejscu nie tylko w lozeczku ale i na spacerze w samochodzie w foteliku. Bardzo go polecam . Tez zastanawialam się nad tym plytkowym .

reklama
A teraz co do brzuszkow to ja tez nie mialam super dużego. Najbardziej urosl mi pod koniec ciąży. Tez w rodzinie mi gadali ze urodze nie dozywione dziecko itp co mnie bardzo wkurzalo. Teraz się cieszę SE nie byl pokaźnych rozmiarów bo szybko mi spadl i juz 2 tyg po CC nie mialam wcale brzucha tylko mój plaski jak przed ciąża. Wiec SA plusy :) nie macie czym się martwić a glupim gadaniem osób trzecich nie ma się co przejmować. Brzuch mialam Malý a Hania urodzila się 3100 i 51 cm zdrowa jak rybka :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry