• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Szczerbatka ja właśnie byłam przekonana że waga będzie ok 500-600g a tu proszę...

Emilka wkońcu, nareszcie masz suwaczek:-)

Jeden malutki Filipek a dziewczyny szaleją z pakowaniem toreb do Szpitala :-D

Wiesz Bziumelka poczułam presję jak popatrzyłam na swój suwaczek:-D
Chociaż na ostatniej wizycie miałam szyjkę długą i twardą ale nigdy nic nie wiadomo, moja Pani dr. mówi, że wojny i porodu nie da się przewidzieć.

Esiek - ja mam jeszcze zgryz co mam przygotować z ubrań dla siebie na wyjście ze szpitala, żeby mi mąż przywiózł. Czy dalej spodnie ciążowe, czy zwykłe, czy dresik??No i jaki rozmiar na mnie będzie dobry??

Ostatnia edycja:
Bzibziok - ja z ubrankami i większością rzeczy podobniejak ty, najwyżej się przejadą. Wzięłam też 1 butelkę w razie W gdybym musiała dokarmiać małą, wzięłam smoczek choć planuję nie dawać malej ale mam.
Bepanthen nie masz co brać - położna odradziła bo przez 1 trzy tygodnie dziecko się nie odparza, poza tym on jest jak już są odparzenia a nie działa profilaktycznie - tak samo działa Sudocrem i Alantan.
Wezmę tą sól fizjologiczną i parę gazików do oczek gdyby ropiały i do buzi.
Pieluch biorę całą paczkę, kupiłam te 2,5-5kg mam nadzieje, że nie beda przeciekac.

Aha no i myslę nad szlafrokiem ale chyba oduszczę bo na porodówce jest 35stopni więc wątpie aby się przydał....

Ja szlafrok wzięłam na pobyt w szpitalu. Bepanthen wzięłam raczej z myślą o sobie, u nas na szkole rodzenia położna bardzo polecała bepanthen do stosowania na sutki.
No właśnie smoczka nie wzięłam, bo u mnie w szpitalu wszystkie położne są strasznymi przeciwniczkami, że jak się chce karmić piersią, to nie powinno się dziecku na początku dawać smoczka. Bo tak smoczek zapewnia dzieciom efekt ssania, który jest naturalny, a powinny się skupić na cycku zamiast iść na łatwiznę. Najwyżej w domu zacznę dopiero smoczka używać.
Odnośnie butelki, to podobnie jak ze smoczkiem, nie biorę najwyżej mąż dowiezie.
A ile wzięłaś dużych ręczników dla siebie??

pakujcie sie dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny:-D. Ja mogę napisać Wam co mam ja. Spakowałam sie w dwie osobne torby jedna moja druga Marceliny. Wziełam oczywiście suszarkę bo włosy myję codziennie i nie wyobrażam sobie mieć ich tłustych. Do tego koszule do porodu i karmienia kosmetyki dla mnie dwa duze reczniki i jeden mały, ksiażka klapki pod prysznic skarpetki majty jednorazowe podkłady poporodowe 9chociaz nie musiałam). Dla malutkiej paczke pieluch bepanten mokre chusteczki i ciuszki oczywiście też za dużo ale też nie musiałam ich brać i kocyk i pieluszki i tetrowe i flanelowe. A i męża też spakowałam krutkie spodenki i koszulka z krótkim rękawem i klapki. Dla mnie jeszcze muzyka dla odstresowania i koszulka w razie gdybym zdecydowała sie na wannę no i oczywiście cieńki szlafroczek.

O to nie wiedziałam, że Bepanthen na brodawki, ja mam taką maść z Ziaji na to.

Ręcznik dla siebie wzięłam jeden i tutaj - najwyżej mi dowiozą bo to dużo miejsca zajmuje a nie chcę już trzeciej torby brać. I tak mam walizke na kółkach, torbe i jeszcze paczke pieluch

reklama
O to nie wiedziałam, że Bepanthen na brodawki, ja mam taką maść z Ziaji na to.

Ręcznik dla siebie wzięłam jeden i tutaj - najwyżej mi dowiozą bo to dużo miejsca zajmuje a nie chcę już trzeciej torby brać. I tak mam walizke na kółkach, torbe i jeszcze paczke pieluch

Ja mam jeszcze Maltan na brodawki, który mi koleżanki bardzo polecały, za to położne twardo stoją na stanowisku, że najlepszy do tego jest bephanten.

Madzia, a jaką koszulkę wzięłaś na wypadek wanny?? Bo ja mam też taką możliwość i się zastanawiam właśnie co powinnam wtedy ubrać. zresztą zastanawiam się też co ubrać do porodu??tą samą koszulę co do karmienia??przecież ona się cała ubrudzi.
Kupiłam jeszcze dwa takie staniki: BEZSZWOWY biustonosz ciążowy DO KARMIENIA L / XL ! (4628462497) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i myślę nad tym czy może po prostu coś takiego do tej wanny??

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry