reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Cześć , u mnie niby wszystko ok , poza tym , że w ciągu miesiąca przytyłam 2,5 kg. Co do płci to jeszcze nie wiemy , ale licze , ze na wizycie przed świętami coś zobaczymy.Pozdrawiam!

reklama
Różyczko - jeden nasz lekarz ma świetne usg, ale nie chce nas widzieć szybciej niż 18 grudnia - tj. ok. 30 dni przerwy. A to dla nas za długo. Postanowiliśmy chodzić do dwóch lekarzy - jeden pracuje w szpitalu, gdzie chcę rodzić, a drugi, w takim specjalistycznym, w którym czasem trzeba rodzić, gdy coś idzie nie tak. W pierwszej ciąży chodziłam państwowo i prywatnie. A potem - w 8 ms znalazłam sobie lekarza, kt. miał odbierać poród - i za wiedzą mojej lekarki chodziłam równolegle do niej i do lekarza ze szpitala - co zresztą ona uważała za dobry pomysł.

Ja kupiłam sobie już spodnie ciążowe wcześniej. Siedzę w domu, więc chodze w dresach, ale kupiłam tez sobie takie luźniejsze sukienki. CHyba jeszcze nie przytyłam, ale nie chcę obciskać brzuszka.

Nie wiem, jak Wam - ale mnie jest ciagle okropnie niedobrze.

misia mi nie bylo w ogole nie dobrze, czasem tylko moze jak za dlugo nie zjadlam, zero wymiotow, nic. Podobno witB pomaga na mdlosci, zapytaj lekarza:) Ja biore duzo roznych lekow, kurcze....femibion/centrum materna, wit b6,b12, kw. foliowy, euthyrox na tarczyce, dopegyt na cisnienie, acard (do 18tyg) i clexane (zastrzyki)...i narazie nie kaze dr odstawiac nic. Ja chodze do 2 lekarzy- na NFZ i prywatnie. Widziałam małą do tej poty jakoś co 2tyg, bo na początku częsciej chodziłam, apotem prenatalne i tak się złożylo. Teraz pierwszy raz zobacze ją dopiero po 4tyg, mam nadzieje, ze wytrzymam;)

Lucy777 no ja przytylam 3kg. podobno teraz normalne bedzie tycie okolo 2,5kg na miesiac...dr tlyko mowila zebym nie tyła wiecej...

Mam do Was pytanko- jak zmienić swój login?

Ostatnia edycja:
Kurcze dziewczyny - ale jak pójdę na NFZ do lekarza to oczywiście mam nic nie mówić że chodzę też prywatnie, nie? Opinia i zdanie lekarki do której chodzę prywatnie jest dla mnie najważniejsza - to dobry specjalista i kobieta z sercem. Ale korci podejrzeć co się tam w środku dzieje...stąd pomysł na drugiego lekarza... Już 3 tyg.nie widzieliśmy bąbli naszych...

rozyczko, tylko upewnij sie ze w przychodni na nfz maja aparat do usg, bo u mnie niestety nie maja. ale panstwowy gin daje mi zwolnienie, przepisuje te badania, o ktore prosi moj prywatny gin, wiec nie musze za to dodatkowo placic, idzie z puli nfz, no i masz kontrolowana czesciej szyjke, co jest przydatne, bo gdyby cos sie dzialo to szybciej ktorys gin to zauwazy. moje obie ginki wiedza o sobie i chyba nie maja nic przeciwko, panstwowa wie ze jest uzupelnieniem tej 'prawdziwej', chociaz tez jest dobra, ale brak sprzetu powoduje u niej wyrozumialosc.

Dziękuję dziewczyny - umówiłam się właśnie na środę (pojutrze!!! :))
Kiedyś do tej lekarki chodziłam - nawet spoko kobieta (aparat do usg ma na 100% w gabinecie - więc mój niecny cel zostanie osiągnięty). Już się doczekać nie mogę. Ale nie będę jej mówiła chyba o tym że chodzę do drugiego lekarza...sama nie wiem... Najważniejsze że się umówiłam na wizytę.
Misia - a spodnie zamawiałaś przez internet czy w sklepie kupowałaś? Tak się zastanawiam jak to zrobić - w sumie spodnie to lepiej przymierzyć najpierw bo rozmiar rozmiarowi nie równy...

Różyczko też miałam nie mówić o lekarzu prywatnym, ale w koncu musialam, bo takie owijanie w bawelne. potrzebowalam skierowan na badania rozne i dosc czesto- wiadomo, a chcialam bez stresu robic je na bfz. Troche sie stresowalam, ale w koncu powiedzialam dr o tym, ze nie chce i nie moge zrezygnowac z prywatnych wizyt. Bardzo milo mnie zaskoczyl, powiedzial ze nie ma problemu i bedzie dawal te badania. Ja niestety nie mam usg w gabinecie gdzie chodze na NFZ:/

Ja nie mówię :-) Mówiłam tylko juz przed samym porodem, bo juz się nie dało. Ja teraz mam obu takich utytułowanych. Myslę sobie, że nie chciałabym wiedzieć, ze mnie klient sprawdza :-)

SPodnie, jak wszystko inne, kupiłam przez internet. kupiłam takie po prostu elastyczne bardzo.

Różyczko, ja chodzę do 2 lekarzy. Pierwszy z kliniki, w której się leczyliśmy a drugi z przychodni w której mam wykupiony przez firmę pakiet - chce tam robić przede wszystkim wszystkie badania, które się da bezkosztowo.

reklama
czesć babeczki:) U nas 30 tydzień zbliża się wielkimi krokami... rany jak ten czas leci:) dopiero się staraliśmy, przechodziliśmy to wszystko a tu zostało jeszcze niecałe 11 tygodni do końca...

Rychy czuję cały czas- rzadko kiedy mały się nie rusza:) on już chyba ma jakieś ADHD bo waruje w brzuszku o każdej porze dnia i nocy.

Płeć poznaliśmy w 16 tc więc też dość wcześnie:)

kolejna wizyta 20.12 i będziemy ustalać prawdopodobnie termin porodu. Będę mieć niestety cc:(

Do góry