• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej

montana, Kasik
- a z pieskami to juz pisze. Jak wiecie mam dwa suczke i pieska. Suczka nienawidzi dzieci i o nia balam sie bardzo ze mi sie załamie itd. Piesek kocha dzieci i uwielbia szalec o niego sie nie balam. Wrocilismy do domu ze szpitala, psy byly u mojej mamy, zadzwonilam zeby je przyprowadzili - postawilismy nosidelko na podlodze zeby mogly sie przywitac i - moja suczka - błysk w oku, wycalowala Goske po raczkach i pełen szał - spi tylko pod kolyska lub lozeczkiem, w nocy Goska zaplacze to jest pierwsza przede mna... A z kolei piesek - zajrzal do nosidełka, odwrócil sie i poszedl do dzis jak go głaszcze to na mnie warczy a Gosia nie jest zainteresowany w ogole :) Takze jest zupelnie odwrotnie niz myslalam :)
Ale niestety prawda jest ze nawet psiarze nad psiarze jak ja, jak pojawia sie dziecko to chocby nie wiem co robili mniej tego czasu poswiecaja psom.

Lenka - ja się z Tobą w pełni solidaryzuje. Jak widzę jak Gocha pałaszuje Bebilona i w ogole dzis sie okazało że od wyjscia ze szpitala przytyla to co ja mam sie martwic! Laktacja to moja zmora, nie bede juz pisac ale dzis gadalam na ten temat z Madzia - jestem na koncówce tej przygody. Polozna kazała juz nie nakrecac tej laktacji bo piersi wygladaja nieciekawie i za cholere nie moge tego odciagnac. Jak nie spale to wejdzie Bromergon. Gochy juz nie przystawiam nawet, dzis pol dnia moczylam cyce w misce z goraca woda zeby potem odciagnac 10ml .... Masakra jakas. Nie chce tak wspominac pierwszych tygodni z dzieckiem wiec ja dziekuje chyba ze stanie sie CUD a te wiadomo .... :)

Dziewczyny co do paciorkowca to juz Wam pisze jak jest bo ja mam dodatni - przed CC dostałam antybiotyk jednorazowo. Gosi pobrali z krwi pepowinowej do badania CRP czy nie ma infekcji oraz wymaz z ucha w kierunku paciorkowca. Wynik z krwi byl juz w dniu porodu i byl OK takze wiadomo bylo ze infekcja nie jest rozwinieta. Na wymaz czekalam az do dzis i na szczescie jest ujemny takze Gosia nic nie zlapała. Gdyby był dodatni zostawałaby antybiotyk. Jedyne co - z racji ze nie bylo wiadomo co wyjdzie z wymazu nie zaszczepili jej na gruźlicę i teraz musze ja doszczepić. To tyle. A co do leczenia siebie - to na wizycie kontrolnej za 3 tygodnie sie dowiem co i jak, przed porodem na pewno sie nie leczy. W ogole nie wiem jak to jest bo u mnie w wymazie z odbytu nie mam a z pochwy mam ... ;/

Zapomniałabym - dziś byliśmy na pierwszym spacerze, jakieś 30 min po lesie i do domku :)

P.s co do dopajania glukoza - wiem ze wiele osob tak robi ale tego nie popieram. Po glukozie dziecko ciagle spi a priorytetem jest regularne jedzenie przy zoltaczce wiec ja dopajam woda bo tak mi doradzila polozna i Goska mi sie juz sama na jedzonko budzi wiec mysle ze zoltaczka spada bo pierwsza noc nie moglam jej dobudzac a od wczoraj o niebo aktywniejsza jest.

Papa

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już po wizycie, mój okruszek waży 2180, na razie nic nie wskazuje że ma ochotę wychodzić więc jest szansa że dobijemy do tych magicznych 2,5kg :-) Łożysko ma już jakieś złogi więc zaczęło się starzeć, ale to podobno normalne na 4 tyg. przed tp, mam nadzieję że trochę jeszcze podziała. I najlepsze - widziałam falujące włoski małej na usg :-) ciekawe jak długie i ile ich będzie w rzeczywistości ale przynajmniej nie muszę się zastanawiać bo łysa raczej nie będzie :-D

Ona
ja mam termin według OM na 12.12.2014. Wybrałam cc ale jak to będzie wyglądać i na kiedy wyznaczą mi datę dowiem się pewnie jutro. Mam nadzieję że wszytko pójdzie zgodnie z moimi oczekiwaniami. Zakładam że przez niewielką wagę małej termin wyznaczą blisko tego wyznaczonego na podstawie OM - zresztą nie chciałabym jej wcześniej wyciągać jak sama się nie będzie pchała ;-)

Infinity, niech rośnie kruszynka ;) i czeka do terminu.
Jutro masz wizytę kwalifikacyjną do cc?

Ja dzisiaj obrywam i to porządnie. Młoda się chyba obróciła jakoś bo tak kopie i się rozpycha że momentami boli. Nawet jednocześnie w pęcherz i żebra dostałam to był szok. Skóry na brzuchu mi brakuje ;)

Ja mam pytanie do położnej ktora trzeba wybrać... mam wyznaczoną położną bo u nas na wioskę to tylko ta jedna jeździ... ma być u mnie w przyszłym tygodniu założyć jakąś kartę i posłuchać tętna. Do was też przyjeżdża położna na takie wizyty? Co jaki czas? I później po porodzie niby ma też przychodzić...?

Infinity no pieknie malutka nadgonila, do porodu na pewno bedzie miec minimum 2500g :-).
Esiek to niesamowite co piszesz o suczce :sorry2:, bosheee co ja bym dala zeby moja sie tak zakochala w Zosi ;-). A tez mam wlasnie shih tzu tak jak ty. Poki co to nawet misia do reki nie moge wziac, dzis mama przywiozla maskotke a moja suczka jak zobaczyla to spokoju mi nie dawala, stala pod komoda na ktorej stoi mis i szczekala by jej dac heh, maly glupol.

Magda fajnie ze Twoja corcia tak Ci daje kopniaczki, oj bedzie to nam ciezarnym brakowac, juz to czuje :-) . Moje malenstwo od wczoraj tak mocno sie rusza ze tez w szoku jestem. A dzis zauwazylam ze w stanach jak jest aktywna i nagle przestaje sie ruszac to jak do niej mowie to odwzajemnia mi to takim kopniaczkiem ze hoho :-) .

Ostatnia edycja:
Emila, o kurczę - trzymaj sie!:happy2:

Agaawa gratuluje udanej wizyty ! :tak:

Lillka
uu to tez nie ciekawie masz z tymi omdleniami... a wiadomo dlaczego sa?;-)

Anulla28 wiem ze bede musiala lezec... wlasnie zdalam sobie sprawe ze po wyjsciu do domu musze zaczac szybko kompletowac wyprawke bo nigdy nic nie wiadomo....:confused: bo jak bede wzlekac to potem bedzie duzy problem jak wyladuje w szpitalu.... a wozek fajny i super kolor !;-)

Bziumelka wozek sliczny ;-)

Infinity to malutka juz nie malutka... a ladnie rosnie..;-) super ze wizyta udana....

Dziewczyny ja nie odstawilam lutki i pewnie szybko jej nie odstawie!;-)

Madzia i piotr ja nie wiem czy sie odlicza 5 kresek w tym elektronicznym termometrze. Ale tez bym sie z checia dowiedziala.

Olusia dokladnie na kompletowanie rzeczy dla okruszkow juz pora :-) . A jak sie czujecie?

Magda jedyne czego dzisiaj dowiedziałam się o wyborze położnej, to to, że liczy się ostatnio podpisany dokument wyboru położnej :sorry2: dziś podpisałam taki papier

Esiek też byłam ciekawa, czy Twoje pieski zaakceptowały Gośkę... a tu proszę, wszystko na odwrót. Moja psina jest szalona, obce dzieci zawsze lubiła ale i tak cała rodzina ciekawa jest jak przyjmie takie malusie dziecko w swoim stadzie ;-) Laktacją nie martw się, też wychodzę z założenia, że jak nie idzie to trudno. Wiem, że wszystko jeszcze przede mną, ale póki co taki mam pogląd :)

Infinity super że Lenka rośnie :tak: napisz coś więcej o kwalifikacji do CC. Gdzie się wybierasz - do swojej gin, czy do swissmed?

Madzia i Piotr nie wiem o jakich kreskach na termometrze piszesz, ale tak z ciekawostek, dziś w tv w Wiem co jem, wiem co kupuje, było o termometrach i prezentowany był między innymi termometr - smoczek. Może któraś z Was ma takie cudo i napisze nam jak to się sprawuje?:happy2:

Agaawa tym żalem za kaczkami to mnie rozwaliłaś
d015.gif

Jak wspominałam dziś wybrałam położną, podpisałam papier i od przyszłego wtorku rozpoczynam zajęcia ruchowe w szkole rodzenia. Szkołę rodzenia mam bliziutko a wszystko będzie na NFZ
happy8se.gif.pagespeed.ce.LIkchqCFGu.gif
I zastanawiam się, czy wracać jeszcze do pracy na 2 tyg, jutro kończy mi się L4. Mój mąż gnębi mnie bym siedziała w domu, a ja tak bardziej dla celów towarzyskich wróciłabym jeszcze na chwilę do pracy, choć wiem, że teraz jest sporo pracy w pracy, więc luzu nie będzie. A najlepsze jest to, że milusińska nieformalna szefowa spodziewa się, że z koleżanką, która również jest w ciąży (23 tc) będziemy jeszcze pracować do lutego - ocipiała baba! Dodam, że ta baba wredna i robiła mi afery u dyra, z powodu moich wyjść do kliniki

Ostatnia edycja:
reklama
Smerfeta, ja bym ciągnęła już zwolnienie ;) tak jak twój mąż mówi ;)

Montana, moja Zosia jest złośliwa ;) jak mówię zobacz np do męża czy siostry i pokazuje na brzuch mała się uspokaja ;) jak obróci się wzrok to zaś zaczyna ;)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry