• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Syllka w którym szpitalu chcesz rodzić? Gdzieś w Trójmieście?

Kasik na jaką szkołę rodzenia zdecydowalas się? Gdzieś przy szpitalu?

Magda mój M poległ, od dziś jest na L4 i mi marudzi i nawet na zakupy nie chce mnie puścić, a ja chce po prezenty jechać. I tak pojadę ;)

Ja zamierzam zaciągać M na szkołę rodzenia. Potem będzie wykrecal się od opieki nad dzieckiem bo powie że nie umie, a tak to nauczy się tego samego i nie będzie wymówek ;)

Emilia powodzenia na wizycie:)

Ja na szkołę rodzenia będę sama chodzić, bo mąż w pracy i znająć nasze szczęście to na żadne zajęcia nie zdąży.
Kasik skoro taki jest popyt to niedługo będę musiała się zainteresować tematem. Ale chyba poczekam do połówkowych, bo to już niedługo i wtedy zacznę dzwonić. Tylko sama nie wiem do której szkoły iść.

Dziewczyny które będą miały cc, Wy chodziłyście do szkoły rodzenia? Ja jeszcze nie wiem jak to będzie u mnie i zastanawiam się czy zapisywać się jeśli miałabym mieć cc.
Ja pójdę bo zawsze jakas wiedza sie przyda. Mam specjalna klasę o karmieniu piersią, a zamierzam karmić. Jesli jutro zgodzą sie na cc to moze zadzwonie i anuluje klasę o naturalnym porodzie, czyli oddychanie, epidural itp. Ale w sumie nie wiem jeszcze.

a na dzisiejszej wizycie wszystko ok. Ale usg dzis nie miałam.

Anulla u mnie na szkole rodzenia były też inne przydatne tematy o opiece nad noworodkiem, połogu, planie porodu, diagnostyce u noworodków, szczepieniach, karmieniu, kangurowaniu itp.

Ja bardzo chce rodzic SN i wczoraj miałam o oddychaniu i ćwiczeniach przed porodem i pozycjach do porodu. Teraz chodzę i uczę się odychac ;-)

Ja chodziłam do szkoły rodzenia pomimo, że też mam miec cc. Warto posłuchać zawsze jakichś nowych informacji. Nie chodziłam na zajęcia z ćwiczeniami,gdyż to by było bez sensu-zresztą dr i tak mi zabronil wysiłku fizycznego,mowil ze jak chce moge chodzic na teorie. Szczerze mówiac to po wysciu ze szpitala przestalam chodzic-najpierw byłam przeziebiona a potem moj maz nie moggl isc ze mna a samej nie mialam motywacji....

Smerfeta jak nie dotrwam do 37tc to będę rodziła na Gdańskiej Zaspie, jeśli się uda to wtedy u siebie w szpitalu. Do Gdańska mam ponad 100km wiec ciezko sobie zaplanowac aby tam rodzic,a jesli bedzie mozliwosc to jednak wolalabym u siebie blisko domu,choc przypuszczam ze tam w Gdańsku lepsza opieka i na pewno lepszy sprzet dla noworodków...

Smerfeta zdecydowalam sie na szkole rodzenia, w ktorym planuje rodzic, tam tez pracuje moj doktorek wiec mam nadzieje pomoze w razie czego.

Anulla ja tez jak na razie jestem za cc ale moj doktorek polecal mimo wszystko szkole rodzenia bo tam jest wiele innych tematow.

Zamierzam chodzic z M do szkoly rodzenia, zajecia sa na 17-ta wiec damy rade. Mam nadzieje, ze bedzie paru facetow bo w przeciwnym razie moze mi sie zbuntowac a w 8 mc balabym sie sama jezdzic 30 km ;)

Ja też chodziłam z mężem do szkoły rodzenia, ale nie był na wszystkich zajeciach bo pracował i wbrew pozorom na szkole rodzernia nie ucza tylko rodzic a bardziej tlumacza co przed orodem i co potem wiec jesli ma sie CC to jak najbardziej mozna chodzic.

reklama
chyba mnie przekonałyście i po połówkowych zainteresuję się szkołą rodzenia. Przy moim szpitalu nie ma, ale są 2 prywatne z położnymi też z mojego szpitala wiec będę się orientować do której pójdę.
A co do mężów, to ja się obawiam, że mój będzie mnie uczył wszystkiego :-D. Ma doświadczenie w opiece nad maluszkami, bo opiekował się 2 dzieci siostry i nie boi się przewijać, kąpać itp. Natomiast narazie dla mnie kąpiel maluszka jest mega wyzwaniem i boję się tego. Ale zobaczymy jak to będzie w praktyce:)

Emilia, dobrze, że wszystko ok i jutro na pewno lekarz podejmie decyzję o cc :)

Ja byłam dziś u swojego lekarza po receptę i zwolnienie, to zdziwił się, że czuję ruchy dziecka. Podobno mało która kobieta na tym etapie czuje wygibasy maleństwa. No ale musiałby poczytać forum, to by się przekonał, że nie jestem ewenementem :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry