• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Anulla, oj temat rzeka ;)
Mój mąż ma opór żeby powiedzieć mamusi że nie chce na chrzestnego nikogo z ich rodziny ;) oj będzie się działo. Bulwersacja będzie na 100%. Ale skoro ma lepszy kontakt z moimi kuzynami niż ze swoimi to co się dziwić.

reklama
Joasia wątpie że to czop bo śluzu mam tyle samo, nic wiecej nie wyleciało. A to jest tak malutko tego rozowego ze nawet plamieniem tego nie mozna nazwac.
Na temat materacy jest tak jak ze wsztystkim, ktos cos powie i robia się rozne mity. Ja mam kokos/pianka/gryka. Wyglada super i oceny ma tak jak wszystko i dobre i zle.

Genna ale ten Twoj Franio niecierpliwy. Ale całe szczescie masz blizej niz dalej.

Co do ciuszków ja tam dostałam bardzo duzo ciuszków używanych i używane też kupiłam. Zreszta tylko stan ich jest cudowny. Teraz znajoma znajomej ma córke ktora ma ponad rok i wszystkie ubranka po niej bede dostawac a ze kobitka bogata to ciuszków i duzo i bardzo dobrych firm.

Magda tez mi sie podoba plan ale wiesz jak bywa z planami - czesto mozna nimi tylek wytrzec bo zycie ma swoj plan.

Bziumelka, oby jednak plany się sprawdziły choć wiadomo jak jest.
Co do używanych ciuszkow to ja też nic przeciwko nie mam, mam sporo od koleżanki ale właśnie same w b.dobrym stanie. Czasami w lumpexie można takie perełki wyszukać że aż miło. Ale co innego wyszukać perełki a co innego kupić bo muszę coś kupić ;) (teściowa przywlokla mi dla noworodka pajacyk w który chyba 2 latek może biegać).
Ja mam super sukienkę ciążowa za 4 zł i to absolutny mój hit ostatnich czasów ;) hihihi nowa z metka wisiała i czekała na mnie.

Ostatnia edycja:
Magda, wydaje mi sie ze starsze osoby czy takie ktore rodziły dzieci bardZo dawno temu nie orientują sie w rozmiarach . Sama moja mama myślała ze ciuchy to sie zaczynaja w rozmiarze 62 bo wg niej to mały rozmiar a dawniej to ludzie zwykli ubierać w większe zeby było na zaś . Twoja pewnie juz zapomniała ale pajac na dwa lata to lekka przesada hehehe :-)

Bziumelka zazdroszczę Ci takiego planu. Właśnie boję się, że w szpitalu będą mocno męczyć do porodu sn a wolałabym aby w razie najmniejszych problemów robili od razu CC bo boje się o dobro dziecka

Genna trzymam kciuki by Franio jeszcze trochę posiedział w brzuszku. Leż, leż i jeszcze raz leż ;-)

Joasia
po uwagach jakie tu dziewczyny ostatnio podawały, zdecydowałam się na materac piankowy

Ja nawet nie wiem czy moja teściowa i moja mama kupią coś z ubranek. Cały czas gadają że za szybko kupuje itd. To kiedy mam kupować? Jak Ala się urodzi? Dziś przejrzałam z koleżanką to co już mam, i wyszło nam, że mam wystarczająco ubranek :happy: Nie mam tylko nic z takich większych rozmiarów pow 68 a i 68 mam malutko. No i nie mam pozostałych akcesoriów, czyli pieluchy, rożek itd... za to zamówiliśmy dziś wózek :happy:

Smerfeta mam to samo ze sie boje SN ze długo bedzie trwało ale wiem ze jak cos moj Gin szybko zadziała, ale często ostatnio mysle o CC ;( z jednej strony chciałabym przeżywać ten nasz cud razem z M ale z drugiej boje sie bolu ewentualnych komplikacji, przedłużającego sie porodu itp oj duzo tego na głowie :/
Powiem wam ze chyba teraz czas do porodu bedIe sie dłużył jezeli mam ciagle leżeć :/

Smerfeta, Genna, odnośnie porodu to mam ten właśnie strach... że będzie się wszystko dłużyc i w razie czego nie będą chcieli cc zrobić. Chyba wszystkie boimy się o swoje maleństwa.

reklama
co do cc to dobrze sobie załatwic skierowanie w razie czego....ja tez boje sie sn i chyba wole cesarke chociaz ponoc dla dziecka lepiej sn - chociaz ja sie do konca z tym nie zgadzam bo dziecko tez sie meczy przeciez wiec ja sobie załatwie skierowanie na cc chocby od psychiatry bo ciaza po in vitro jest przeciez psychicznie wyczerpujaca :)

a jeszcze jak ogladam te porody na polsacie to nie raz sie babki namecza a i tak w ostatniej chwili robia im cc tylko tam jest tv i wogole boje sie ze nie zdaza albo dziecko sie owinie pepowina....chyba wole cc

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry