• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
W jakich rozmiarach kupujecie ubranka na początek? Głównie chodzi mi o body i pajace. Ja dzisiaj kupiłam w rozm 60cm, 54cm wydawał mi się taki super malutki...My musimy wszystko sami kupować, wątpie abyśmy mieli więcej niz 10szt kazdego ubranka :-)

Kasik zapewne nie zdążę wszystkiego założyć:) Muszę jeszcze posegregować, bo nie wiem jak to po praniu będzie wyglądało i może coś odpadnie. A jak nie, to będę miała komu oddać, bo szykuje się wyż demograficzny w mojej rodzinie:) Tylko muszę powiedzieć, żeby teściowa nic nie kupowała, bo nie wiem co z tym zrobię.
Lisska, ja mam 56,62. Mam kilka sztuk 50cm, ale takie będę kupować przed samym porodem, bo nie wiem jaka mała się urodzi

Anulla 50 to troche male, zobaczysz pod koniec ciazy ile mala bedzie wazyc bo moze nie zmiescic sie w 50. Ja mam tylko jednego pajaca 50 i nie bede dokupowac bo moj syn zapowiada sie na duzego chlopa ;)

Kasik ja z 50cm mam tylko 1 body, 1 koszulkę i 3 pary spodenek. Myślę, że nie będę musiała kupować więcej, bo wydaje mi się, że aż taka mała się córka nie urodzi. Tylko żeby weszła w 56:) Jeśli dalej tak będzie jadła, to raczej tylko ubranka 62cm będę brać pod uwagę.
Lisska, ja też nie widziałam takich rozmiarów. Narazie starałam się kupować więcej większych ubranek czyli 62cm.

Ja po wizycie. Skurczy nie ma ale praca macicy juz na wyzszym poziomie, szyjka w czesci pochwowej skrociła sie do 1 z 2: rozwarcie na opuszek palca czyli jesli dobrze rozumiem to na 1cm. Za tydzien ostatnia wizyta i skierowanie do szpitala, doktorka chce abym nie musiała przenosic ciazy tylko abym urodziła przed lub w terminie. Tlumaczy to tym że po IVF ona nie chce ryzykować i ze swoje sie juz nameczyłam. Jeesli waga dziecka bedzie powyzej 4kg to CC a jak nie to chce SN ale jesli bedzie ciezko juz od poczatku to bez meczenia bedzie CC. Oczywiscie wszystko bedzie zalezec od usg i badan szpitalnych, ale plan jest wlasnie taki.

reklama
Bziumelka a moze to czop sluzowy Ci odchodzi???

dziewczyny a jakie kupujecie materace do łózeczka?? bo slyszalam ze jedne plesnieja a inne sa z robakami....

co do ciuszkow to dzis polozna w szkole rodzenia mowi zeby lepiej kupowac 62 niz 56, no chyba ze bedzie wczesniak

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry