• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kasik Magda coś ostatnio polecała ale nie pamiętam co to było. Coś tam grip dla ciężarnych :sorry: Wiem, że możesz pić wapno, wit C 200 mg dziennie, a wczoraj lekarz rodzinny przepisał mi sinupret (3x2 tabl) oraz leki homeopatyczne - Engystol i Euphorbium (ten ostatni to areozol do nosa). Z tym, że ja mam do wyleczenia jedynie katarzysko

W moim miasteczku w aptece pewnie nic nie bedzie dla ciezarnych, zreszta w niedziele jest nieczynna :( Zapodalam sobie na noc kolejna dawke pysznego syropku, zaopatrzylam sie w krople do nosa i pastylki na szafce nocnej, zeby nie buszowac po nocy po domu. Przed chwila nie bylo pradu wiec i swieczke i zapalniczke przygotowalam bo jak w nocy nie bedzie a ja do toalety musze po stromych schodach zejsc to moze byc niebezpiecznie.

Joasia ja wybrałam wozek tzn. model i kolor u siebie w Rzeszowie a kupiłam już konkretny model na allegro bo taniej wychodził. Tak samo zresztą zrobilam z fotelikiem. U mnie najważniejsze było żeby miał cztery duże pompowane kółka bo te 3kółkowe jakos do mnie nie przemawialy, na dodatek jakieś małe te kolka były. Zaplacilam 2300 zl i w zestawie było
Gondola, spacerowka, parasolka, torba-duża, torba-szaszetka, uchwyt na butelkę, moskitiera, folia przeciwdeszczowa, śpiworek, osłona na nóżki do gondoli i materacyk i chyba tyle. Fajnie wszystko pomyślane te torby maja swoje miejsce, naprawdę fajnie pomyślane. Czytając opinie spotkałam się z zarzutem że gondola jest mała nie wiem może o tak się okazać ale z drugiej strony rodzimy w kwietniu to niczym wyjdziemy na zewnątrz to nie trzeba będzie małego ubierać w jakieś duże kaftany a na następna zimę i tak juz w gondoli jeździć nie będzie.
Zastanawialam się nad dwoma modelami x-a i x-move największą różnica między nimi jest mocowanie spacerówki w x-a mocowania sa na takie zatrzaski a w x-move na takie szybkie złącza "klik klik " ale stwierdzilam że jak raz już tą spacerowke przystosuje na te zatrzaski to do samochodu wrzucę złożoną i nie wiedzialam potrzeby brać ten model z "klikami" także podsumowując wybierzesz się do sklepu zobacz kolory ma żywo a kupuj na allegro zawsze coś taniej.

Smerfeta my od początku ciąży a nawet wcześniej wybraliśmy imię Nikodem i tak juz zostanie :)

Aha i siostra będąc w ciąży brała grypovita czy jakoś tak to do picia jest na gorąco. Nie wiem czy to jeszcze jest (6lat minęło) bo miałam po to sięgać jak te tabletki by nie pomogły ;)

Kasik pamietaj ze zadnych kropli do nosa nie mozna brac w ciazy!!! Chyba ze to jakies specjalne dla ciezarnych, mi lekarze mowili tylko o soli fizjologicznej lub soli morskiej. Krople do nosa działają rozkurczowo (badz skurczowo - juz sama nie wiem) na miesnie w tym na miesnie macicy i moga doprowadzic do wczesniejszego porodu.

Lilka masz termin porodu na moje uroodziny - 1 sierpnia :)

Dziewczyny, mi w szkole rodzenia położna mówiła zeby nie brac toreb na kółkach/walizek bo je trzeba ulokowac pod łózkiem a różnie z tym w szpitalu bywa/ Najbezpieczniej jest miec dwie tzw. szmaciane i mniejsze. Ja jeszcze jestem daleko w polu ze wszystkim i o torbie jeszcze nie mysle.

reklama
Jak u was po wichurach? Nie narobiło szkód? U nas na szczęście wszystko dobrze nawet prąd jest. Zrzuciło tylko gniazdo naszego bociana.
Nie spaliśmy z mężem do 2 w nocy ;) obgadalismy "plany" na przyszłość, obawy itp. Nie pamiętam kiedy żeśmy sobie tak pogadali ostatnio :)
Mąż we wtorek wraca do pracy i stwierdził że w środę zacznę rodzić hahahaha bo to zawsze tak jest że coś się dzieje jak go nie ma ;) a nie przyjedzie na pstrykniecie bo prawie 100 km od domu będzie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry