reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Joasia, staram się jeść wszystko. Unikam tylko takich wzdymajacych produktów choć jadłam kapuśniak świeżej kapusty i tez było dobrze. Niby nie można pomidorowej a po porodzie to był pierwszy obiad który zaserwowali ;)

reklama
Finess mamusiu gratulacje :) witamy niunie na świecie :)

Joasia teraz podobno tak szkoła ze jak karmisz cycem to mozna jes wszystko :) tylko nie pij alkoholu bo to akurat przechodzi do krwi :) tak nam mówiła kobita od laktacji w szkole rodzenia :)

Kasik u mnie w szpitalu tez proponowali tą szczepionke co u Ciebi. Zdecydowalam o zakupie swojej bo o tej szpitalnej też słyszałam ze ma zwiazek rtęci. Nie zdążyłam tego zweryfikować i na wszelki wypadek kupiłam swoją

Genna śliczne fotki. Nie wiem jak mam się umówić na sesje z Ala bo ona nie lubi przebierania, zawsze się wybudza. Dodatkowo jeszcze nie werandujemy jej bo ma cechy wczesniacze i polozna radziła odłożyć to o tydzień.

Magda gratuluję dwumiesiecznicy :) piekna masz laseczke w domu :)

Finesse gratulacje!!!

Finess Gratuluję. Sn czy cc?
Mogę cię pocieszyć ze jak mnie scieli w niedziele to jesc dostałam dopiero we wtorek :)
Ja tez jem wszystko. Nie można wzdymajacych i kwasnych i jeszcze nie jadłam smacznego. Tak to tesciowa gotuje mi grysik, na śniadanie kanapki z wedlina (jem tylko drobiowa) z mies to np. Fileta gotowanego dzis mam Fileta w sosie. Podobno wieprzowiny się nie je ale nie długo ja wlacze.
Kurcze musze sprawdzic jaka moj maly dostał ta szczepionkę bo niestety nie wiedziałam o tej rteci
Smerfeta w którym ty tygodniu ciąży urodziłas. Bo moj ma wposane cc 37tc 4dni i my juz werandowalismy a dzis byliśmy na zewnątrz ale tylko 15-20 minut na pierwszy raz. Wczoraj byliśmy u dr bo mieliśmy takie zalecenia ze szpitala i lekarka tez cos mowila o cechach wczesniaczych ale my tego nie widzimy. Jedyne co to maly uwielbia spac na piersi juz 2 godzinę tak spi:) tto jest takie cudowne. Przyznam sie że Nikodema trochę łóżeczko boli bo przecież lepiej koło mamy :) troszkę się rozpiescil :)

Zadzwonilam do swojej poloznej, akurat dzisiaj w nocy ma dyzur w szpitalu wiec ma mi sie dokladnie dowiedziec o szczepionke, tzn czy moge juz ja przywiezc jak np zostane przyjeta na patologie, to samo z zestawem do pobrania krwi pepowinowej. Bo to, ze w szpitalu podaja ta koreanska a w osrodku zdrowia lepsza to potwierdzila. Recepte na szczepionke wystawila mi rodzinna, ona tez jest pediatra. Polozna po glosie bardzo sympatyczna i podobno dobrze mnie zna a ja nie moge jej w ogole skojarzyc. Umowilysmy sie na jutro wiec sie poznamy :)

Smerfeta wyczytalam w necie, ze podobno obie szczepionki od jakiegos czasu nie maja juz rteci ale ta koreanska jest mniej oczyszczona, cokolwiek to znaczy ;) Jednak wolalabym zastosowac jeden rodzaj szczepionki wiec skoro u mnie w osrodku podaja ta lepsza to kupie ja do szpitala. Co do spacerow to nie wiem jak ze wczesniakami ale w szkole rodzenia mowili nam, ze z dzieckiem mozna wychodzic od razu nastepnego dnia, oczywiscie jak pogoda sprzyja, werandowanie nie jest potrzebne. Dziwne to nowoczesne podejscie do noworodkow - kapiel 2 razy w tygodniu, jesc mozna wszystko przy karmieniu piersia, nie przesadzac ze sterylizacja, ciuszki prac ale nie prasowac itp.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry