• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

miliaa dziekuje:) leze pod kocem i staram sie relaksowac, juz mnie tak nie boli, sam magnez mi pomogl, dostalam zwolnienie do 30.1 wiec zamierzam odpoczywac, czytac ksiazki i ogladac tv, zeby za duzo nie kombinowac. Strach jest praktycznie za kazdym razem gdy ide do toalety.. Pozdrawiam

reklama
Kate uważaj na siebie. Leż i pachnij.

Byłam dzisiaj wracając z miasta w sklepie zobaczyć wózki. Wczoraj sprzedawca polecał Tako jako super brykę. Dzisiaj w innym sklepie facet powiedział że Dorjan jest lepszy bo na Tako jest dużo reklamacji. Ale z kolei Dorjan jest plastikowy i ze skaju kiedy Tako ma skórę i ładniejszy materiał. W ogóle miałam okazję "pojeździć" wózkiem 1za2. Nawet fajny ale Pan mimo, ze namiętnie mi go wciskał przyznał rację, że w teren to on sie nie nadaje. To jest typowo miejski wózek. No i mam już dość. Przestaje szukać i decyduje się na tako. Mi bardziej leży i w necie ma duuuuuużo dobrych opinii.

My po usg. Maluch ssał sobie beztrosko palucha. Niestety jest krwiak 3 cm długi, 5 mm szeroki. Musimy doprowadzić do tego, aby się wchłonął. Ja mam beagle, ale nie polecam do tak małego dziecka, bo młode beagle są bardzo absorbujące. Super pieski, ale na potem. Mój nAjwspanialszy pies to był kundelek.

Misia...dobrze, ze maluch sie nie stresuje...wyluzowal sie w brzuszku, mimo tych twoich napiec! bedzie dobrze!

ja sie zastanawiam nad moja tarczyca...dzis odebralam badania, ktore robilam rano TSH mi wzroslo z 2,7 na 4,5..DAMN!!! kurde i juz sie denerwuje...:baffled: oczywiscie umowilam sie do endo-gina...
ale kurde juz kiedys mi skakalo tsh, robilam anty tpo, anty tg, ft3, ft4 no i usg tarczycy, wszystko pieknie!
a teraz wzroslo i boje sie o mojego maluszka, nie chce zeby cos sie stalo...
ehhh kurde dziewczyny, ciagle cos mam pod gorke, nawet chwile nie moge sie pocieszyc ta ciaza, bo zaraz spadam mocno na ziemie:crazy:

misia, trzymaj sie mocno! jestes teraz pod dobra opieka, nie pozwola zeby cos wam sie stalo. odpoczywaj i korzystaj z tej sytuacji. nie martw sie firma, los wybral za ciebie, jakos to sie musi ulozyc.
miliaa, nie wiem nic o tarczycy, ale trzymam kciuki zeby wszystko sie poukladalo i zebys mogla sie zaczac cieszyc :)
kate, chyba gdzies tak w 13tyg ciazy przestalam sie bac przy kazdej wizycie w toalecie, ze zobacze krew. kazda z nas to przezyla, przezyjesz i ty :-)

Mnie podniósł lekarz euthyrox zaraz po pozytywnym teście. Ponoć tak robią w ciąży. Martwi mnie kancelaria, ale na szczęście klienci wysłali maile, że cierpliwie czekają, trzymają kciuki i są zadowoleni z zastępstw. Mam jakieś leki, ale nie wiem na co działają. Mam zastrzyki i kroplówke.

Mila mi z kolei tsh baardzo spadło do poziomu 0,001. Ale w ciąży nie patrzy się na samo tsh (bo bardzo skacze) - tylko robi się razem z ft3 i ft4. U mnie wyniki też były poza normami, więc na szybko konsultowałam się z endokrynologiem - on zlecił wszystkie przeciwciała - 3 szt i usg tarczycy i z tymi wynikami do kontroli. Na szczęście teraz wyniki wróciły do normy - tsh z piątku 2,03. U mnie wystąpiła najprawdopodobniej tyreotoksykoza ciężarnych, która sama zanika po 18 tc. Także Mila - jutro na czczo powtórz tsh, ft3 i ft4 i jeśli wyniki będą poza normami - jak najszybciej umów się do endokrynologa.

lilonka...ja juz sie umowilam z endo-ginem...jutro mam wizyte, zobaczymy co on mi powie, ale podejrzewam, ze to samo co ty:tak: tak jak pisalam mialam badania robione przy stymulacji, bo sama sie balam tej tarczycy i wszystko wyszlo dobrze, po prostu mam jakies dziwne zawirowania...
ale wiem, ze wlasnie to ft4 jest wazne, wiec jezeli lekarz zleci mi zrobienie to w piatek pojade rano i wyniki beda na popoludnie...

reklama
kretowinka dziekuje,ja mysle, ze wyluzuje jakos po 15stym tygodniu, bo ostatnio wlasnie w 13stym pojawila sie krew, mysle, ze wtedy zawinil wlasnie progesteron. miliaa trzymaj sie, mam nadzieje, ze lekarz szybko cos zaradzi i bedziesz mogla sie troszke uspokoic. W naszej sytuacji swiadomego przezywania kazdego dnia ciazy jestesmy narazone na mnostwo stresu i niepokoju..musimy wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry