• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Wiem wiem :) Taki nasz los. A powiedzcie mi, bylyscie kierowane w czasie ciazy na badanie poziomu progesteronu lub estradiolu? Jutro koncze estrofem i powoli mam zmniejszac duphaston i luteine a badania tych hormonow doktor mi nie zlecal.
Ja nie bylam kierowana na te badania.
Progesteron robilam sobie na wlasna reke na poczatku ciazy.
Estrofem odstawialam bez badan poziomu estrogenu.
Z duphastonu bede powoli schodzic.
Luteine bede brac jeszcze dlugo, ale nie wiem dlaczego.
W sobote zaczynam 16tc.
Caly czas biore 2×1 dupek, 2 lutki na noc.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja takich badań nie miałam
Wcześnie odstawiasz leki, ja jestem w 15tc a dopiero dziś zmniejszyłam dawkę luteiny o 1 tabletkę :-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Tequila to chyba razem bedziemy rodzic?
Na kiedy Ci wychodzi termin?
Mi wedlug OM na 6 stycznia, wedlug usg na 31 grudnia, ale bede miec cesarke i najprawdopodobniej w Wigilie, bo tak bedzie moj lekarz.

No ja do konca miesiaca mam zejsc ze wszystkich lekarstw oprocz encortonu a to bedzie 13 tc. Mam nadzieje, ze doktor wie co robi.
Ile bierzesz encortonu? Na co? Tzn jakie masz wskazania do brania? Do kiedy masz go brac?
Jak sie boisz odstawic progesteron to porozmawiaj o tym z lekarzem i spytaj czy mozesz brac dluzej. Powiedz ze sie boisz odstawic. Wedlug mnie troche za szybko Ci odstawiaja.

Ja też po transferze już nie badałam progesteronu ani estradiolu, tylko w czasie stymulacji. Z tego co wiem niektóre kliniki to zlecają. Badanie progesteronu nie bardzo ma sens jeśli bierzesz dupka bo syntetyk nie wychodzi w krwi. Estrofem odstawiłam półtora tyg temu, nadal biorę duphaston i luteinę oraz encorton. Co do historii z krwawieniem w 7 tc to jakbym czytała o sobie - dziś wyszłam ze szpitala.. A brałaś jakiś steryd albo heparynę?

Tequila to chyba razem bedziemy rodzic?
Na kiedy Ci wychodzi termin?
Mi wedlug OM na 6 stycznia, wedlug usg na 31 grudnia, ale bede miec cesarke i najprawdopodobniej w Wigilie, bo tak bedzie moj lekarz.

Ja mam termin na 9 stycznia ale też będę mieć cesarke więc najpewniej w grudniu powitamy naszego syneczka :-)
Masz już szpital wybrany? Może faktycznie się na sali spotkamy :-P

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry